• BIST 9697.93
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Muğla 23 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C

Muğla’daki Siyaset Akademisi programı 150 katılımcı

Muğla’daki Siyaset Akademisi programı 150 katılımcı
Muğla'daki Siyaset Akademisi programı 150 katılımcıyla gerçekleştirildi. Aynı dönemde Türkiye genelinde katılım ise 6680 vatandaşımızın katılımına tanık oldu. 6680 katılımcıdan Siyaset Akademisini başarıyla tamamlayanların sertifikaları genel merkezden il

AK PARTİ SİYASET AKADEMİSİ BİRİNCİLERİ ANKARA'DA


4 Şubat 2008'de başlatılan Yerel Yönetimler Siyaset Akademisi Nisan-Haziran dönemi programı Muğla'da başarıyla tamamlanmıştı.

Muğla'daki Siyaset Akademisi programı 150 katılımcıyla gerçekleştirildi. Aynı dönemde Türkiye genelinde katılım ise 6680 vatandaşımızın katılımına tanık oldu. 6680 katılımcıdan Siyaset Akademisini başarıyla tamamlayanların sertifikaları genel merkezden illerine gönderildi. Ak Parti Yerel Siyaset Akademisi bitirme sınavında illerinde birinci olan katılımcılar ise İl Siyaset Akademisi koordinatörüyle beraber Ankara'ya davet edildi. Ak Parti Yerel Siyaset Akademisi İl birincileri 16 Ekim Perşembe günü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e misafir oldu.

Melih Gökçek İl birincilerine iki saati aşan bir sunum yaptı. Bu sunumda Melih Gökçek yerel siyasetteki tecrübelerini siyaset akademisi il birincileri ve de İl Siyaset Akademisi koordinatörüyle paylaştı. Gezilerde sokak çocukları rehabilitasyon merkezi, kadın lokalleri, dikmen vadisi gecekondudan kentsel dönüşüme geçiş projesi, 1300 dönümlük Sincan harikalar diyarı park ve mesire yeriyle 600 dönümlük Göksu göl kenarı sayfiye yeri katılımcıların hayranlıkla gezdikleri yerlerdendi.
Ekte Siyaset Akademisi il birincimiz Yusuf Dural ve İl Koordinatörümüzün Başbakanımızın elinden ödül ve sertifikalarını alırken çekilmiş görüntüleri yollanmıştır.

4 Şubat 2008'den beri başarılı eğitim faaliyetlerini sürürden AK Parti Siyaset Akademisi, Yerel Yönetimler Programı'nın 3. ve son dönem eğitimlerini başlatıyor.

 
Bu dönemde 13 Ekim – 31 Aralık 2008 tarihleri arasında; Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Zonguldak illerimizde toplam on hafta sürecek program uygulanacaktır.
Yine bu dönemde, 1 Kasım – 31 Aralık 2008 tarihleri arasında Adıyaman, Afyon, Ağrı, Artvin, Batman, Bolu, Burdur, Çanakkale, Iğdır, Kastamonu, Kahramanmaraş, Mersin, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Tekirdağ, Şanlıurfa, Van ve Yozgat illerimizde toplam sekiz hafta sürecek eğitim faaliyetleri gerçekleştirilecektir.


Son olarak ise 8 Kasım – 31 Aralık 2007 tarihleri arasında Aksaray, Amasya, Aydın, Balıkesir, Çankırı, Elazığ, Hatay, Karaman, Kars, Kırıkkale, Kütahya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Niğde, Siirt, Sinop, Sivas, Tokat, Yalova illerinde toplam altı hafta sürecek bir program uygulanacaktır.
Bu programlara katılmak isteyenlerin, daha önceki dönemlerde de olduğu gibi sitemizde kayıt için belirtilen gerekli evrakları il başkanlıklarımıza iletmeleri gerekmektedir.


AK Parti Siyaset Akademisi'nin, 29 Mart 2009'da gerçekleşecek Yerel Seçimler öncesinde; yerel yönetimlerin değişik kademelerine daha nitelikli insanlar kazandırmak, geleceğin ilkeli siyasetçilerini yetiştirmek ve yerel siyasette kadınlarımızın katılım düzeylerini arttırmak hedefinde olan Yerel Yönetimler Programıyla bu son döneminde de gerekli ilgiyi bulmasını temenni diyoruz. 


 
Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada; "Son olarak önümüzdeki süreci doğrudan ilgilendiren partimizin önemli bir faaliyetini sizlere ve teşkilatımıza duyurmak istiyorum.
AK PARTi, Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı önümüzdeki Cumartesi günü İstanbul'da başlayacaktır.
Partimizin araştırma geliştirmeden sorumlu genel başkan yardımcılığının, kadın kolları başkanlığımızın, yerel yönetimler başkanlığımızın da katkılarıyla parti vizyonumuzu geliştirecek olan bu eğitim programı 20 il merkezinde gerçekleşecektir.
AK PARTi'nin yönetimde bilgiyi öne alan siyaset anlayışının gereği olarak düzenlediğimiz bu yaygın eğitim programı hakkında Ar-Ge Başkanımız Reha Denemeç Bey sizleri de bilgilendirecektir.


Akademik bilgi ile pratik yönetim sorunlarının birlikte ele alınacağı bu programda seçkin bir akademik kadro, katılımcılara Türkiye'nin Siyasi ve İdari Yapısından Kentleşmeye, Mevzuattan AB sürecine, Kent yönetiminden Kent Planlamasına, Çevre ve İmar hukukundan Kişisel Gelişime kadar yerel yöneticileri birinci derecede ilgilendiren temel yönetim dersleri vereceklerdir.
Şu ana kadar 4 bin civarında katılımcının müracaatı var.


AK PARTi'nin demokrasinin gelişmesinde yerel yönetimleri birinci derecede önemseyen siyasetinin gereği olarak hazırlanan bu program inanıyorum ki geleceğin Belediye başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri için öğretici bir eğitim çalışması da olacaktır veya bu alanda hizmet üretmek isteyenler için çok ciddi bir altyapı oluşturacaktır.
Keza, bu eğitim programlarında ortaya çıkacak olan birikim de partimize, siyasetimize önemli katkılar sağlayacaktır.


Siyaset, yerelde başlar. Yerelde siyaset aslında demokrasinin en ileri aşamasıdır. Ve yerelde siyaset halkla bütünleşmektir. Yerelde siyaset demokrasiyi halkla birlikte geliştirmektir.
Adalet ve kalkınma yerelde başlar diyen AK PARTİ demokrasimizin güçlenmesini, sorunlarımızın çözülmesini, ülkenin hiçbir köşesini ihmal etmeksizin yoluna kararlılıkla devam ediyor.
Ülkemizin dünya ülkeleri arasında hak ettiği lider ve müreffeh konumu elde etmesi artık hayal değildir.
Yeter ki hep birlikte elele, gönül gönüle verip aydınlık yarınlar için değerli arkadaşlarım çaba harcayalım.


AK PARTi ile ülkemizde esmeye başlayan kaliteli siyaset rüzgârının hiç dinmemesi için yerel siyasetin önemi çok büyüktür.
Gelişmiş, müreffeh, daha adil, lider ve aydınlık bir Türkiye'nin yolu özellikle yerel siyasete daha bilinçli bir katılımdan geçer.
Bu ülkenin kalkınmasında her ilin, her ilçenin, her beldenin, her köyün, her mahallenin, her evin, her bir ferdin yapabileceği çok şeyler vardır.
Ülkemiz için AK PARTi olarak üzerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirmektedir ve yerine getirmeye de partimiz devam edecektir.
Değerli arkadaşlar….


Sözlerimin bu noktasında özellikle şu ana kadar yaptığınız gayretler ve bu arada çıkarılan kanunlarla parlamentoda gösterdiğiniz performans sebebiyle sizleri kutluyorum. Tabi ki bu hafta içerisinde yine önemli kanunlarla ülkemizin yarınlarına temel oluşturacak adımlar atıyoruz. Katılımınız, gayretleriniz bu noktada önem arz ediyor. Sözlerimi burada bitirirken sizleri en samimi duygularımla selamlıyor, aranızda bulunan misafirlerimize hoş geldiniz diyor, kendilerine tekrar hayırlı yolculuklar dilerken,
Bu ülkenin adaletle kalkınması için gösterdiğiniz her çabaya milletim adına teşekkür ediyorum. Kalın sağlıcakla…

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141