• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

MUĞLA'DA İMAR TOPLANTISI

MUĞLADA İMAR TOPLANTISI
AK Parti’nin teklifiyle Muğla’daki imar sorunlarına ilişkin planlanan toplantı, milletvekilleri, büyükşehir belediye başkanı, ilçe belediye başkanları, partilerin il başkanları ve ilgili daire başkanlarının katılımlarıyla Menteşe ilçesinde gerçekleştirild

Muğla genelinde imar uygulamalarından kaynaklı vatandaşların yaşadıkları sorunların çözülmesine yönelik AK Parti heyetinin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’le görüşmesinin ardından, tüm grupların yer aldığı toplantı Menteşe ilçesindeki Altınkalp Restaurant’ta gerçekleştirildi.

Toplantıya, AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, Yelda Erol Gökcan, CHP Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban, Suat Özcan, Burak Erbay, Süleyman Girgin, İyi Parti Milletvekili Metin Ergun, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz, İyi Parti İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ ve ilçe belediye başkanları katıldı. Bodrum ve Köyceğiz belediye başkanları mazeretleri nedeniyle toplantıda yer almadı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün’ün ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Emin Madran, Muğla genelinde devam eden imar çalışmalarına ilişkin heyete sunum yaptı.

Toplantıda, AK Parti grubu adına konuşan İl Başkanı Kadem Mete, özellikle kırsalda kalan imar planı olmayan alanlarda vatandaşların ciddi mağduriyetler yaşadığını dile getirdi.

Mete, toplantıda, “İmar barışı ile 31 Aralık 2017 tarihine kadar yapılan kanunsuz inşa edilen birçok yapının ruhsatlandırılarak vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilmiştir. Ancak Türkiye Cumhuriyeti’nde en çok kaçak yapıya sahip olan Muğla ilimizde birçok vatandaşımız imar barışından yararlansa da; Bu mevcudiyetin dışında, özellikle kırsalda kalan ve imar planlaması olmadığından dolayı zorluk çeken vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi elzemdir.” dedi.

İlçe belediyelerinin planları hazırlamasıyla sürecin daha hızlı işleyeceğini kaydeden Mete; “Sahip olduğumuz ilçe belediyelerimizin birçok mahallesi imar planlaması yapılmadığından şehrin gelişmesine olumsuz bir etki etmektedir. Büyükşehir Belediyesinin 13 ilçede eş zamanlı bir imar planlaması yapmasının kendilerine ciddi bir külfet oluşturacağından 1/5000’lik imar planlamalarının onay merci Büyükşehir Belediyesi olması kaydıyla İlçe Belediyelerimizce yapılarak bu sürecin hızlandırılması ve vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi planlanmıştır. Bu planlamaların ivedi şekilde hazırlanarak uygulamaya geçilmesi şehirlerimizin yol, çevre düzenlemesi, sosyokültürel alanlarının tamamlanması ve vatandaşlarımızın arazilerinin sorunlarının çözülmesi noktasında öncü bir hareket olacaktır.

 

“ELAZIĞ’DA DEPREM”

Elazığ’da meydana gelen deprem nedeniyle hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Deprem gerçeği, kontrollü yapıların ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. Ev sahipliği nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün, 1/5000’lik imar planlarının yapılmasıyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığının görüşünü aktararak, bazı ilçe mücavir alanlarında devam eden çalışmalar bulunduğunu aktardı. İmar planları hazırlanırken, 26 kurumdan görüş alındığını, alanın büyük olması nedeniyle süreçle ilgili doğal sorunlar yaşanabildiğini dile getirdi.

Bu minvalde tüm taraflar neden sonuç ilişkisi çerçevesinde görüşlerini belirttikten sonra raportörlerin aldığı notlar dahilinde yapılabilecek çalışmalar saptanarak bir sonraki toplantıya kadar gerekli görülen unsurlar üzerinde çalışma yapılması kararlaştırılmıştır. Muğlamızın gelişmesine çok önemli bir yere sahip olacak bu toplantıların tarafların durumlarına göre Mart Ayı içerisinde yapılması konusunda mutabakat sağlandı.

Program toplu fotoğrafın ardından sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141