• BIST 9084.61
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 28 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde komisyon çoğunluğu Cumhur İttifakı’na geçti

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde komisyon çoğunluğu Cumhur İttifakı’na geçti
Muğla Büyükşehir Belediyesinin ağustos ayı meclis toplantısında, meclis bünyesindeki 7 ihtisas komisyonunun tamamında çoğunluğu AK Parti ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakı kazandı.

Komisyonlarda Cumhur İttifakı’nın 4, CHP’nin 3 meclis üyesi görev yapacak. Kararı sevinçle karşılayan AK Parti Muğla Milletvekilleri Demir ve Gökcan, Büyükşehir Belediyesinin daha demokratik bir yapıya kavuştuğunu söyledi.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesinin geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleştirilen ağustos ayı meclis toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün komisyon üyeliği sayısının 9’a çıkarılması yönündeki teklife Cumhur İttifakı’nın yanında, Millet İttifakı bünyesinde yer alan İYİ Parti de red oyu verdi. AK Parti Grubunun kısa bir süre önce, belediye meclisince gerçekleştirilecek düzenlemelerle ilgili önemli kararlar alan komisyonlarda tüm partilerin yer alması yönündeki teklif CHP grubu tarafından reddedilmişti. Önceki gün meclis gündeminde olmamasına rağmen komisyon üyelikleri sayısının 9’a çıkarılması yönündeki teklif yeniden meclis üyelerinin oylamasına sunuldu. AK Parti ve MHP meclis üyelerinin yanı sıra İYİ Parti’li meclis üyelerinin de red oyu vermesiyle, İmar, Plan Bütçe, Çevre ve Sağlık, Turizm, Ulaşım, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor, Tarım ve Hayvancılık Komisyonlarının tamamında, 33’e karşı 34 oyla Cumhur İttifakı’nın çoğunluğu 1 yıllık görev süresi için tescillenmiş oldu.  

Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı öncesi AK Parti Grup Toplantısını ziyaret eden AK Parti Muğla Milletvekilleri M. Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin daha demokratik bir yapıya kavuştuğunu söyledi. Cumhur İttifakı olarak Muğla’nın yararına olacak her işte olumlu katkı koymaya devam edileceğine vurgu yapan milletvekilleri, “İhtisas komisyonlarımız Muğla’yla Muğlalıyla ilgili hayata geçirilerek önemli konularda görevler almaktadır. Komisyonlarda görev yapan Cumhur İttifakı’mızın tüm üyeleri kendi alanlarıyla ilgili yetkin kişilerden oluşmaktadır. 1 yıl boyunca Muğla Büyükşehir Belediye Meclisinde yeni bir dönem başlatan bu gelişmeden memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

Demir ve Gökcan, “Önce Muğlamızı ve hemşehrilerimizi düşünen anlayış takdire şayandır ve her türlü övgüyü hak etmektedir. Bu kararın hayata geçmesinde başta belediye başkanlarımız, grup başkanımız, belediye başkanlarımız, Cumhur İttifakı’mızın meclis üyeleri ve İYİ Parti’li meclis üyelerine teşekkür ediyoruz. Tüm Muğlamıza hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141