• BIST 9068.98
  • Altın 2324.567
  • Dolar 32.3719
  • Euro 34.9559
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 18 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Minik kalbe tek seansta çift müdahale

Minik kalbe tek seansta çift müdahale
Doğuştan kalbinde delik ve iki damarı arasında açıklık olan 6 yaşındaki çocuk, tek seansta anjiyo ile yapılan iki müdahale sonucu sağlığına kavuştu- Doç. Dr. Meşe: "Anjiyo ile 17 milimetrelik deliği ve aynı anda 5-6 milimetrelik damarlar arasındaki açığı

RAMAZAN ERCAN - Doğuştan kalbinde delik ve iki damarı arasında açıklık olan 6 yaşındaki çocuk, tek seansta anjiyo ile yapılan iki müdahale sonucu sağlığına kavuştu.

Mardin'in Savur ilçesinde, "çabuk yorulma" şikayeti üzerine yaklaşık 5 yıl önce hastaneye götürülen Mehmet Kavak'ın kalbinde delik ve iki damarı arasında açıklık tespit edildi. Maddi imkanları yeterli olmadığı için tedavisi uzun bir süre yaptırılamayan Mehmet'in sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine, ailesi İzmir'e getirdi.

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Doç. Dr. Timur Meşe, Uzm. Dr. Önder Doksöz ve Uzm. Dr. Rahmi Özdemir tarafından anjiyosu yapılan Mehmet'in ayrıca kalbindeki delik ile iki damar arasındaki açıklık kapatıldı.

- "Yoğun bakıma girmeden taburcu oldu"

Doç. Dr. Timur Meşe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanın kalbinde 17 milimetrelik delik ve şah damarı ile akciğere kan götüren damar arasında 5-6 milimetrelik açıklık tespit ettiklerini anlattı.

Bu tür rahatsızlığı bulunanların çabuk yorulma, sık akciğer hastalığı, gelişme geriliği belirtileri verdiğini dile getiren Meşe, şöyle konuştu:

"Mehmet'in durumunu değerlendirdikten sonra kalbin içindeki deliği açık kalp ameliyatına gerek olmadan girişimsel yöntemle kapatabileceğimizi belirledik. Hastamızı anjiyo salonuna aldık ve deliği kapattık. Aynı seansta damar arasındaki açıklığı da kapatmanın uygun olduğunu gördük ve hastaya ikinci cerrahi müdahaleye gerek kalmaksızın yaklaşık 1 saat süren operasyonla iki müdahaleye gerçekleştirdik. Böylece Mehmet'i açık kalp ameliyatından kurtarmış olduk. Anjiyo ile 17 milimetrelik deliği ve aynı anda 5-6 milimetrelik damarlar arasındaki açığı kapattık. Hastamız yoğun bakıma girmeden bir günde taburcu edildi. Pazartesi geldi, salı günü operasyonu yaptık, çarşamba günü de sağlıklı şekilde evine gönderiyoruz. Kalpteki deliklerin 4-6 yaş arasında kapatılması gerekiyor. Zamanında önlem alınmazsa daha sonra müdahale daha da zorlaşıyor. Bir günde kapalı şekilde yapılacak müdahale, daha uzun sürede açık kalp ameliyatıyla yapılması gerekebiliyor."

- Çocuklarının sağlığı için İzmir'e göçtüler

Anne Selma Kavak ise 1,5 yaşında iken çocuğunun çok yorulmasının ardından götürdükleri hastanede oğlunun sağlık sorununu öğrendiklerini ancak imkansızlıklardan dolayı tedaviyi gerçekleştiremediklerini anlattı.

Oğluna şifa aramak için Mardin'den 4 ay önce İzmir'e göçtüklerini ifade eden anne Kavak, "Oğlum koşamıyordu, çabuk yoruluyordu, oynamak istiyordu ancak oynayamıyordu. Şimdi çok şükür sağlığına kavuştu. Çok sevinçliyim. Allah hastası olanlara şifa versin" diye konuştu.

Mehmet Kavak ise kalbinde delik olduğunu belirterek "Arkadaşlarımla oyun oynayamıyordum. Bundan sonra bol bol rahatça oyun oynayacağım" dedi.

Muhabir: Ramazan Ercan
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141