• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 29 °C
  • Aydın 29 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Milli maçta İKİNCİ gol geldi CANLI

Milli maçta İKİNCİ gol geldi CANLI
A Milli Takım, Dünya Kupası Avrupa elemelerindeki ilk sınavını bugün Ermenistan karşısında veriyor

ERMENİSTAN: 0-2 :TÜRKİYE

Futbolda 19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'taki Ermenistan-Türkiye maçının hakem ve takım kadroları şöyle:

Stat: Hrazdan
Hakemler: Tom Henning Ovrebo, Geir Age Holen, Jan Peter Randen (Norveç)

Ermenistan: Berezovski, Hovsepyan, Arzumanyan, Tateosyan, Mkrtchyan, Pachajyan, Voskanyan, Arakelyan, Karamyan, Mkhitaryan, Manucharyan

Türkiye: Volkan, Gökhan Gönül, Gökhan Zan, Servet, Hakan Balta, Emre, Mehmet Aurelio, Arda, Tuncay, Semih, Mevlüt.

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşmaya Ermenistan başladı... Millilerimiz'e başarılar diliyoruz...

2. dakika. Ermenistan ilk dakikalarda yarı sahamızda baskılı başladı. Millilerimiz ayağa paslarla maçın temposunu elinde tutma çabasında.

3. dakika. Millilerimiz gole Semih ile yaklaştı. Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu Emre kullandı. Ceza sahasına gelen topu Mevlüt kafa ile Semih'e indirdi. Semih çarprazdan önünü boşaltıp sert vurdu. Kaleci Berezovski üzerine gelen topu kapanarak kontrol etti.

5. dakika. Volkan uzun bir degaj kullandı. Rakip ceza sahası önüne inen topa Semih kafayı vurdu. Ermenistan savunmasının kalecisine bırakmak istediği topa Semih tekrar hareketlendi. Rakip savunma son anda ayak koyarak meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

7. dakika. Ermenistan kalemize etkili geldi. Sağ kanattan kullanılan taç atışında Mkhitaryan uzaktan sert vurdu. Bozuk zeminden seken meşin yuvarlağı Volkan iki hamlede güçlükle kontrol etti.

9. dakika. Karşılaşmada ilk bölüm 0-0 eşitlikle geçildi. Oyun ortada. İki ekipte birbirine üstünlük kurabilmiş değil.

10. dakika. Millilerimiz ayağa paslarla rakip ceza sahasına sokuldu. Arda'nın bıraktığı pasa Tuncay uzaktan sert vurdu. Meşin yuvarlak kalenin az farkla yanından auta çıktı.

11. dakika. Millilerimizi rakip ceza sahasına sol kanattan etkili geldi. Emre, Semih ile duvar pasıyla rakip ceza sahası önünde şut pozisyonu yakaladı. Bu futbolcumuzun uygun durumda sert şutu üstten auta çıktı.

14. dakika. Ermenistan atağı sağ kanadımızdan tehlikeli gelişti. Pachajyan, Servet'ten sıyrıldığı anda kötü bir orta yaparak savunmamızı rahatlattı. Meşin yuvarlak ters taraftan taça çıktı.

17. dakika. Gökhan Gönül uzun taç atışıyla topu Semih ile buluşturdu.. Semih ceza sahasına yakın bir bölgede duran Tuncay'a çıkarttı.. Tuncay'ın sol ayakla yaptığı vuruş çok etkisizdi...

21. dakika. Maçta tempo düşük. Millilerimiz bu dakikaya kadar sahaya istediği futbolu koyabilmiş değil.

23. dakika. Ermenistan sağ kanattan Karamyan ile serbest vuruş kullandı. Ceza sahasına gelen topu Gökhan Gönül kafa ile karşıladı. Tekrar ceza sahamıza doldurulan topu Volkan kolaylıkla kontrol etti.

24. dakika. Ermenistan yarı sahasından uzun topla çıktı. Ceza sahası içinde Hakan Balta rakibinin önünde topu kafa ile Volkan'a kazandırdı.

25. dakika. Millilerimiz rakip ceza sahasının bir adım dışından serbest vuruş kazandı.

26. dakika. Ermenistan 6 kişilik baraj kurdu. Topun gerisine Emre geçti. Bu futbolcumuzun vuruşunda meşin yuvarlak üst direği yalıyarak auta çıktı.

29. dakika. Millilerimiz gole Mevlüt ile çok yaklaştı. Tuncay savunmanın arkasına harika bir pas çıkarttı. Mevlüt kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda ceza sahasına girmeden yerden vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak kalecinin bakışları arasında yan direği sıyırarak auta çıktı. Millilerimiz adına net bir fırsat kaçtı.

31. dakika. Millilerimiz rakip kaleye çok adamla yüklendi. Tuncay ceza sahasına giren Mevlüt'e pasını çıkarttı. Mevlüt göğsüyle yumuşatmak istediği topun kontrolünü sağlayamayınca Ermenistan savunması araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

35. dakika. Ermenistan'da Arzumanyan sakatlanarak yerini Khachatryan'a bıraktı.

36. dakika. Millilerimiz gole Mevlüt ile yine çok yaklaştı. Tuncay'ı kafa ile savunmanın arkasına bıraktığı pasta Mevlüt kaleci Berezovski ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcumuzun yerden sert şutunu kaleci kapanarak 2 hamlede kontrol etti.

38. dakika. Millilerimiz tempoyu bir türlü yükseltemedi. Oyun Ermenistan'ın istediği şekilde devam ediyor. Ay-Yıldızlı ekibimiz net fırsatlar yakalamasına rağmen rakibine üstünlük kurabilmiş değil.

38. dakika. Semih kaleyi cepheden gören bir yerden kaleyi yokladı.. 30 metreden sert vurdu.. Top kalecinin kontrolünde auta çıktı..

40. dakika. Karşılaşmada ilk yarı için son 5 dakika. Ermenistan yarı sahamızın ortalarından serbest vuruş kullandı. Ceza sahamıza gönderilen topu Aurelio kafa ile çıkarttı.

41. dakika. Ermenistan sol kanattan üst üste kalemize etkili ataklar geliştirdi. Ceza sahamıza yapılan tehlikeli ortalarda rakip ileri ucu topa uzak kaldı. Savunmamız bu anlarda bocaladı.

43. dakika. Gökhan Gönül sağ kanatta baskı yaparak top kazandı. Gökhan sıfırdan ceza sahasına girdiği anda rakibinin arkadan müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem bu pozisyonda kritik bir kararla devam dedi.

45. dakika. Arda sol kanattan Hakan Balta'nın pasında şık bir vücut çalımıyla rakibinden sıyrıldı. Arda ceza sahasına girdiği anda Ermenistan savunması ayak koyarak tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı.

Maçta ilk yarı için normal süre tamamlandı. Hakem 2 dakika uzatma süresi ilave etti.

Maçın ilk yarısında gol olmadı. Milliler, Ermenistan deplasmanında ilk 45 dakikada soyunma odasına 0-0 eşitlikle gitti.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

2. yarıya Millilerimiz başladı.

47. dakika. Ermenistan ceza sahamızını dışından serbest vuruş kazandı. Topun gerisine geçen Kaçaryan'ın kötü vuruşunda meşin yuvarlak farklı şekilde üstten auta çıktı.

50. dakika. Sol kanattan Arda ile köşe vuruşu kullandı. Ceza sahasına inen topu Ermeni savunması karşıladı. Ceza sahası dışında Emre topu kontrol edip şık çalımlarla kaleye sokulmak istedi. Topu kalabalık savunma arasında Arda'ya bıraktı. Arda'nın ortasında rakibe çarpan meşin yuvarlak taça çıktı.

52. dakika. Savunmamızda Servet ve Hakan Balta'nın büyük hatasında topu kapan Manucharyan ceza sahası içinde şut pozisyonu bulduğu anda vuruşunu yapamadı. Boşta kalan topu Servet gelişi güzel bir şekilde uzaklaştırdı.

54. dakika. Millilerimiz ilk yarıda ortaya koyduğu etkisiz futbolu bu devrede de devam ettiriyor. Oyun orta sahaya sıkışıp kalmış durumda. Çok pas hatası yapıp rakip kaleye sokulmakta güçlük yaşıyoruz.

55. dakika. Millilerimiz'de Mevlüt yerini Kazım'a bıraktı.

56. dakika. Sağ kanattan Gökhan Gönül ceza sahası içine uzun bir taç atışı kullandı. Semih'in indirdiği topa Aurelio vurdu. Top üstten auta çıktı.

58. dakika. Ermenistan ceza sahasının dışından serbest vuruş kazandı. Topun gerisine Semih geçti. Bu futbolcunun şutunda barajı bozan Mkhitaryan sarı kart gördü. Atış tekrarlanacak.

Serbest atışı tekrar kullandık. Semih'in sert şutu birkez daha baraja takıldı.

60. dakika. Karşılaşmada 0-0 eşitlik devam ediyor. Millilerimiz Kazım'ın oyuna girmesinden sonra biraz olsun hareketlendi.

GOL... 61. dakika. Millilerimiz golü Tuncay ile buldu. Sol kanattan gelişen atakta Arda ceza sahasına ortasını yaptı. Arka direğe inen topu Kazım kafa ile önüne indirdikten sonra zor pozisyonda Tuncay'a pasını çıkarttı.

Tuncay kale sahasında yerden bir vuruşla Kaleci Berezovski'nin yanıdan meşin yuvarlağı Ermenistan ağlarına bıraktı.

Millilerimiz Tuncay'ın attığı golle Ermenistan karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

64. dakika. Millilerimiz bu bölümlerde oyuna ağırlığı koydu. Top daha çok bizim kontrolümüzde. Ermenistan golü kalesinde görmesine rağmen çok adamla yarı sahasına kalmaya devam ediyor.

65. dakika. Ermenistan'da Mkhitaryan yerini Zebelyan'a bıraktı.

65. dakika. Millilerimiz Tuncay yerini Ayhan Akman'a bıraktı.

66. dakika. Ay-Yıldızlı ekibimiz sol kanattan Arda ile rakip ceza sahasına etkili sokuldu. Arda, ceza sahasına sokulan Semih'e ara pasını bıraktı. Ermenistan savunması son anda ayak koyarak tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı.

68. dakika. Millilerimiz sol kanattan etkili olabilecek bir noktadan serbest vuruş kazandı. Topun gerisine geçen Arda çarprazdan direkt kaleyi düşündü. Top kalenin yanından auta çıktı.

70. dakika. Milli Takımımız'da Gökhan Zan sarı kart gördü.

73. dakika. Karşılaşmada son bölümlere Ermenistan karşısında 1-0 önde girdik. Millilerimiz, sağ kanattan Gökhan Gönül ile rakip ceza sahasına uzun bir taç atışı kullandı. Rakip savunmanın uzaklaştırdığı topun gelişine Emre sert vurdu. Meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

74. dakika. Ermenistan atağında Kaçaryan ceza sahası dışından sert vurdu. Yerden seken topu Volkan kapanarak kontrol etti.

76. dakika. Ermenistan'da Manucharyan yerini Karamyan'a bıraktı.

GOL... 77. dakika. Millilerimiz sağ kanattan gelişen atakta Semih ile şut şansı yakaladı. Bu futbolcunun şutunda rakibe çarpan top kornere çıktı.

Sağ kanatta kullanılan köşe atışında ceza sahasına gelen topu Aurelio arka direğe indirdi. Semih boş pozisyonda ayak koyarak meşin yuvarlağı Ermenistan ağlarına bıraktı.

Millilerimiz Semih ile Ermenistan deplasmanında skoru 2-0 yaptı.

79. dakika. Ay-Yıldızlı ekibimiz 3. gole Ayhan ile çok yaklaştı. Baskıl ile top kazanan Ayhan sağ çarprazdan ceza sahasına girdiği anda kaleci ile karşı karşıya kaldı. Kale sahasında 3 tane boş oyuncumuzun bulunduğu pozisyonda Ayhan kaleye vurdu. Top kaleciden döndü.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141