• BIST 9524.59
  • Altın 2503.102
  • Dolar 32.5844
  • Euro 34.5241
  • Muğla 8 °C
  • İzmir 15 °C
  • Aydın 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Milas’a 287 milyonluk DSİ yatırımı

Milas’a 287 milyonluk DSİ yatırımı
AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan, Milas’ta 100 bin nüfusa 2045 yılına kadar kaliteli içme suyu sağlayacak içme suyu projesinde inceleme yaptı.

 Demir ve Gökcan, “Arıtma tesisimiz yüzde 85, isale hattımız yüzde 20 seviyesinde tamamlandı. Hızla devam ediyor. Akgedik Barajı’ndan Milas merkez ve Beçin Mahallesi’ne memba kalitesinde suyu getiriyoruz.” dedi.Demir ve Gökcan, DSİ’nin Milas’a bugüne kadar 287 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiğini vurguladı.

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan, Aydın DSİ 21. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden ve tamamlanmasıyla 100 bin kişiye memba kalitesinde içme suyu hizmeti verecek Gümüşlük Mahallesi’ndeki Milas İçme Suyu çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Demir ve Gökcan, tesis alanında yaptığı incelemenin ardından projeye ilişkin bilgiler verdi. Projenin Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce, Aydın DSİ 21. Bölge Müdürlüğü tarafından yapıldığını vurgulayan Demir ve Gökcan, “Milas ve Yöresi İçme Suyu Temini Projesi” ile Milas ilçe merkezi ve Beçin Mahallesi’nin 2045 yılına kadar içme-kullanma ve endüstri suyu ihtiyacı karşılanacak. Yapımı DSİ tarafından tamamlanarak işletmeye açılan Akgedik Barajı’ndan yıllık 5 milyon metreküp su temin edilecek olup içme suyu isale hatları ve arıtma tesisi inşaatları tamamlandığında yılda yaklaşık 100 bin kişiye memba kalitesinde içme suyu sağlanacak.” dedi.

PROJE MALİYETİ 140 MİLYON LİRA

Proje kapsamında 19.640 m isale hattı, 21.000 m³/gün kapasiteli içme suyu arıtma tesisi, 2 adet içme suyu deposu ve 1 adet terfi merkezi bulunmakta. Projenin su kaynağı olan ve aynı zamanda 14.800 dekar zirai araziyi sulama amacıyla da hizmet veren Akgedik Barajı’nın içme suyu hissesine düşen maliyeti 2020 yılı fiyatlarıyla 64 milyon TL’dir. İçme suyu arıtma tesisi ile isale hattının maliyeti sırasıyla 44 milyon TL ve 32 milyon TL olmak üzere içme suyu projesinin toplam maliyeti 2020 yılı fiyatlarıyla 140 milyon TL mertebesinde. Proje kapsamındaki işlerden Akgedik Barajı tamamlanmış olup bugün itibariyle içme suyu arıtma tesisinde yüzde 85 ve isale hattında yüzde 20 mertebelerinde gerçekleşme sağlandı.

MİLAS’A 287 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Devlet Su İşleri 21. Bölge Müdürlüğünün Milas’a 2003 - 2020 yılları arasında günümüz fiyatları ile toplam 287 milyon liralık yatırımı gerçekleştirildiği, planlananlarla birlikte yatırımların 668 milyon lirayı bulmasının beklendiği kaydedildi. DSİ Bölge Müdürlüğü yaptığı yatırımlarla mümbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

MİLAS’A 2 BARAJ, 4 SULAMA TESİSİ, 2 ADET TAŞKIN KORUMA TESİSİ

Tarımın önemli ilçelerinden birisi olan Milas’ta zirai faaliyetlerin daha da gelişmesi için son 17 yılda Milas’a 287 milyon lira yatırım yaptıklarını açıklayan AK Parti Muğla Milletvekili Demir, Gökcan ve AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete;“2 baraj, 4 sulama tesisi ve 2 adet taşkın koruma tesisi kazandırarak, vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Milasımız için sulamanın önemi çok büyük olduğu için 23 bin 100 dekar tarım arazisini sulayacak olan 4 adet sulama tesisini tamamladık. Böylece Milas ilçemizi daha bereketli hale getirerek, çiftçilerimize yıllık 35 milyon lira ilave zirai gelir artışı sağlamış olduk.” dedi.

KIRSALA 3 ADET GÖLET

Demir,Gökcan ve Mete; MilasÇamlıyurt, Çukurköy ve Ortaköy olmak üzere 3 adet HİS Göleti inşaatının da devam ettiğini ve tamamlanmasıyla Hayvanların içme suyunu temin ederek et ve süt verimliliğinde büyük artış sağlayacağını kaydetti.

Demir, Gökcan ve Mete; “Projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye, DSİ Genel Müdürümüz Sayın Mevlüt Aydın’a, DSİ 21. Bölge Müdürümüz Mehmet Akif Balta’ya, DSİ 213 Şube Müdürümüz Mehmet İskender’e ve tüm çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141