• BIST 8770.09
  • Altın 2238.51
  • Dolar 32.3377
  • Euro 35.0943
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 13 °C
  • Aydın 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

MİLAS EMLAK MÜŞAVİRLERİ DERNEĞİ ( MEMDER) BAŞKANI’NIN TAŞINMAZ TİCARETİ ( EMLAKÇILIK )YETKİ BELGESİ İPTAL EDİLDİ!

MİLAS EMLAK MÜŞAVİRLERİ DERNEĞİ ( MEMDER) BAŞKANI’NIN  TAŞINMAZ TİCARETİ ( EMLAKÇILIK )YETKİ BELGESİ İPTAL EDİLDİ!
Kısa adı Memder olan Milas Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Mehmet Kırkık’ın taşınmaz ticareti yönetmeliğindeki şartları taşımadığından dolayı taşınmaz ticareti yetki belgesi ( emlakçılık yapma yetkisi) Ticaret Bakanlığı tarafından iptal edildi.

Milas Emlak Müşavirleri Derneği - Memder’in  hala aktif olarak dernek üyesi olan ve Makelsan Limited Şirketinin sahibi ve  şirketin Genel Müdürü  olarak  görev yapan Celal Serhat Öğretici konu ile basın açıklamasında bulundu.

 

 DERNEK BAŞKANI  DERNEK ÜYELERİNE  YANLIŞ VE YANILTICI  BİLGİLERLE GERÇEK DIŞI BEYANLARDA BULUNAMAZ !

 

Derneğin oluşum aşamalarında ve kuruluş çalışmalarında büyük emekleri bulunduğunu belirten ve derneğin yaklaşık son 10 yılında eğitim faaliyetlerinde uzman eğitmenlik göreviyle öğretmenlik yaptığını, adli taşınmaz hukuk bilirkişisi görevlerinde bulunduğunu, kendisinin Siyasal Bilgiler fakültesi mezunu olduğunu beyan ederek  ilçemizde Milas Ticaret Odasına kayıtlı Makelsan Limited Şirketinde şirket genel müdürlüğü ile  faal olarak şirket bünyesinde 21 yıldır emlak müşavirliği mesleğini yaptığını, bir dönem özel şirketler bünyesinde emlak değerleme uzmanı olarak çalıştığını belirten Celal Serhat Öğretici , konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.  Derneğin genel kurulu öncesinde kendisinin ve derneğin bazı üyeleri tarafından özellikle genel kurulda derneğin başkan adayının şaibesiz, mesleğin itibarini koruyacak, derneğin kurumsal yapısının bozulmasına müsaade etmeyecek, birlik ve beraberliğin sağlanmasına daha çok katkı yapacak ve kamuoyunda mesleğin  imajını bozulmasına fırsat vermeyecek, vatandaşın ve yatırımcıların gözünde emlakçı meslektaşlarımıza karşı olan güveni daha da yükseltecek bir kişinin göreve gelmesi yönünde  dile getirilmesine rağmen  ancak konu ile Mehmet Kırkık’ın o tarihte üyelere yönelik yapmış olduğu gerçek dışı beyan ve açıklamasıyla üyeleri yanılttığı ve yalan beyanda bulunarak  seçildiğini belirtti.

 

YALANCININ MUMU YATSIYA KADAR YANAR !

 

Milas Emlak Müşavirleri Derneğinin 6. Olağan Genel Kurulu 23.02.2019 tarihinde saat 14.00 de yapılmıştır. Genel kurulda Mehmet KIRKIK isimli dernek üyesi şahıs ve önceki dernek yönetiminde de yönetici olarak görev alan bu kişi , aday listesi hazırlayarak Genel Kurulda Dernek Başkanlığına aday olmuş, yapılan genel kurulda  söz alıp, üyelere yanlış  ve gerçek dışı beyanlarda bulunmuştur. Açıklamış olduğum tüm hususlarla ilgili yapılan yanlışları deklere ve dile getirmeme rağmen, üyelerin oy çoğunluğunu almak kaydıyla Mehmet KIRKIK vermiş olduğu yanlış ve gerçek dışı beyanlarla  MEMDER Başkanı seçilmiştir.

11 Şubat 2019 tarihinde toplantıda Memder başkan adayı olarak dernek  üyelerine yönelik yapmış olduğu ve aşağıda basında çıkan açıklama metninde de  üyelere nasıl yalan beyanda bulunduğu apaçık ortadadır. Bu söylemlerin gerçek dışı olduğu üyelere yanıltarak yetki belgesinin iptal edilmesiyle bizlerin haklılığı kanunen tescil edilmiş oldu ve üyelere olan söylemlerinin ne kadar gerçek dışı olduğu ortaya çıkmıştır.

 

BASINDA YER ALAN AÇIKLAMA*Arkadaşlar, 2003 yılında 5 telefondan dolayı yok yere bana ceza yazıldı. Benim adli sicilimde bu işli değil. 2003 yılında yaşanan olaydan dolayı, savcılığa şikayet etmişler. Mahkeme kararımı eline alıp, emlakçılık yapamaz demişler. Benim hiçbir kısıtlamam olmadı. Adli sicilim temizdir. Arşiv kaydını kimse sorgulama yetkisine sahip değildir. Seçim sürecinin, sabıka kaydıyla ne alakası var. Derneğe üye olurken sabıka kaydı istiyoruz. Yetki belgesi için ben herkesle zamanında görüştüm. 

Adli sicil kaydımı dağıtabilirim, benim hiçbir suçum yoktur.” diyerek hakkında çıkan iddialara cevap veren Kırkık, adli sicil belgesinin temiz olduğunun altını tekrar çizdi; olarak toplantıda basına açıklamalarda bulunmuş ve hem Dernek üyelerini hem kamuoyuna yanıltmış ve en büyük zararı mesleğimize ve sektörümüze vermiştir.

 

     5253 Sayılı Denekler Kanununa göre adli sicil ve adli arşiv kaydında sabıkası  görünen ve özellikle yukarıda açıkladığım üzere özellikle Devlet aleyhine işlenen suçlarla ilgili hüküm kararı verilmiş  kişi ve kişilerin dernek üyesi olamayacağı gibi dernek yönetiminde yer alamayacağı, görev verilemeyeceği, bunlarla ilgili bu kişilere de görev tevdi eden ve ettiren kişilerinde ( Dernek Yönetim, Denetim, Disiplin kurulu üyeleri ) nin yine Dernekler Kanununa göre suç işlediği açıkça ortadadır. Dernek tüzüğünün 6. maddesi ( Devletin bölünmez bütünlüğüne karşı ve Yüz kızartıcı suç işleyenler ) dernek üyesi olamaz ve dernek yönetiminde yer alamaz ve ayrıca üyelikten çıkarılma ve kabul edilememe sebebi olarak açıkça görülmektedir.

 

BU MESLEĞİN ANA SERMAYESİ DÜRÜSTLÜKTÜR !

 

Bizler adı üstünde bir konuda bilgi sahibi uzman olarak çalışan ve iş yeri sahibi olarak sorumlu emlak danışmanları olarak gayrimenkul konusunda edindiğimiz bilgi, deneyim, tecrübe ve dürüstlük ve güven esasına dayalı anlayışla müşterilerimize ve yatırımcılarımıza yön vererek müşteri ve yatırımcılarımızın tercihleri doğrultusunda gayrimenkul alım satımına, gayrimenkul yatırımına aracılık yapan yani müşterilerimizin parasını yön veren ve yöneten bir meslek temsilcileriyiz. Müşterilerimizin bizden en öncelikli beklentisi dürüstlük ve güvenilir olmaktır. Eğer müşterimize kandırır, sattığımız veya kiraladığımız gayrimenkulü farklı fiyatlar sunarak, gerçek dışı ve yanıltıcı beyanlarda bulunarak hizmet vermeye kalkarsak ve bu ortaya çıkınca ağzınızla bal tutsanız artık o müşteri size bir daha güvenmez ve kapınızdan içeri girmez. Onun için bizim daha çok dürüst davranmaya ve dürüst olmaya, güvenilir olmaya dikkat etmeliyiz çünkü mesleğimiz ve sektörümüz açısından bu anlayış daha ayrı bir önem taşımaktadır. Hele bu mesleğin bir STK  tarafında yer alıyorsanız meslektaşlarınıza ve sektöre örnek olmalısınız, kılı kırk yarmalı ve kendinizi çok iyi analiz yapmalısınız. Belki bir meslektaşımız bireysel olarak kendi yaptığı işten sorumludur olarak görebilirsiniz ama bir dernek, oda ve  federasyon yöneticisinin yanlış bir tutumu ve davranışı beyanları tüm meslektaşlarımızı, mesleğimizi ve sektörü etkiler.Bizler eğitimlerimizde öncelikle tüm adaylara ve bu mesleğe giriş yapacak girişimcilerimize dürüstlük, güvenilirlik ve Ahilik kurallarının öneminden bahsediyoruz ve sektörümüze katkı yaptığını belirtti

.

ÖĞRETİCİ; HİÇ BİR ŞEKİLDE BAŞKANLIĞA ADAY DEĞİLİM, MESLEĞİMİZİ VE DERNEĞİMİZİ LAYIKIYLA TEMSİL EDECEK ve ŞAİBEDEN UZAK BİR BAŞKAN VE YÖNETİM KURULU GÖREVE GELMELİDİR !

 

Mesleğin ve sektörün geleceği açısından Milas’ta kayıt dışı olarak bu mesleği yapanlarla sözde değil özde mücadele edilmesi gerektiğini belirten Celal Serhat  Öğretici, bu yönetim göreve geldiğinden bu yana kayıt dışı emlakçılarda artış yaşanıyor. Bizler bu mesleği resmi olarak yapanlar olarak bu işi kayıt dışı yapmaya çalışanları uyarı ve ikazda bulunduğumuzda bizlere; sizin dernek başkanının bile yetki belgesi yok, siz gidin önce dernek başkanınıza hesap sorun diye tepki alıyoruz ve Milas’ta bu konuda mücadele yapamıyoruz. Çünkü bu mesleği  kayıt dışı yapanlar siz önce kendi kapınızın önüne süpürün sonra bize laf söylemeye hakkınız olsun diye söylemlerde bulunuyorlar. Muğla ilimize bağlı diğer ilçelerde  fahri denetmenler kurulları görev yapıyorlar,  burada ise Başkanın durumundan dolayı tepki alır diye yeteri kadar ayakçılarla, kayıt dışı yapanlarla mücadele yapılamıyor.

 

KAYIT DIŞI İLE  MÜCADELEYİ, KAYIT DIŞI OLMUŞ BİR BAŞKANLA YÜRÜTEMEZSİNİZ!

 

Yetki belgesi Bakanlıkça iptal edilmiş bir kişi meslekten men edilmiş sayılır. Dolayısıyla hukuken ve yasal olarak bu mesleği icra edemez ve kazanç sağlayamaz. Mesleğin icrası suç oluşturur ve ceza gerektirir. Dolayısıyla yasaklı olduğundan mesleği icra edemeyeceği için meslek mensuplarınıda dernek tüzüğü gereği dernek çatısı altında başkanlık sıfatıyla temsilde edemez. Yani derneğe üye olma şartlarınıda kaybetmiş sayılır. Bu aynı  meslekten men edilen bir doktor , avukat ve mühendis için nasıl geçerli ise mevcutta bizim mesleğimiz ve sektörümüz içinde aynı yasa geçerlidir.  Mesleği yönetmeliğe aykırı olarak ve yasal olmayan yollardan icra etmesinden kaynaklıolarak  elde etmiş olduğu kazanç ve gelirlerde ayrıca hukuken haksız kazanca girmektedir. Örneğin trafikten men edilerek ve ehliyeti elinden alınan bir taksi şoförünün trafikte araç kullanması yasak olduğu gibi  kaçak ve korsan taksiciler gibi gayriresmipara kazanmasına eşdeğerdir.  Mevcut durumda MEMDER başkanının yetki belgesi iptal edilmiş olmasına rağmen yönetmeliğe hala muhalefet etmekte ve ticari yaşamına gayriresmi olarak devam etmektedir. Web tapuda bile yetki belgesi olmadan işlem yapamayacağı açıklanmış olup, kendisinin yetki  belgesi iptal olmasına rağmen meslekten yasaklı ve ihraç edilmiş bir kişi olarakta üyeleri yanıltma ve yanlış bilgiler vererek istifa etmemekle direnmekte ve dernek tüzüğüne muhalefet ederek başkanlık görevine de sürdürmeye çalışmaktadır.. Kendisi Ticaret Bakanlığı ve taşınmaz ticareti yönetmeliğince mevcutta yasaklıdır, mesleği icra edemeyeceği gibi başkanlıkta yapamaz, meslektaşları temsil edemez, bu etik bir durum olmayıp meslek ahlakıyla bağdaşmayan bir tutumdur. Kayıt dışı ile mücadele kayıt dışı olmuş, meslekten men edilmiş bir kişinin başkanlığında sürdürülemez.

 

 

 

MEDEO VE TEMFED BAŞKANININ TUTUMLARI NE OLACAK?

 

Konuyu Muğla Emlak Danışmanları odası Ziya Ercan ve Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan’a resmi belge ve dokümanlarla aktardıklarını belirten Celal Serhat Öğretici Ziya Ercan konuyu İl Ticaret Müdürlüğüne taşıdıklarını, TEMFED Başkanı Hacı Ali Taylan’ın basında çıkan yazılı haberlerde ve vermiş olduğu röpartaj ve canlı yayınlarda yetki belgesini kaybeden kişinin bir daha emlakçılık yapamayacak olduğu yönünde açıklamasının bulunduğu ve yine çok yakın bir zaman önce sektörün franchise firmalarından bir yönetim kurulu başkanı ile yapmış olduğu canlı yayın röpartajında sabıkalı kişilerin bu mesleği yapmasına sıcak bakmadığını belirttiğini ve TEMFED’e bağlı bir dernek olarak federasyonumuzu ve Temfed Başkanımız Sayın Hacı Ali Taylan  ile federasyon yöneticilerini zor durumda bıraktığı kanaatindeyiz diye  belirterek derneğimiz bildiğiniz gibi daha önce Federasyondan ihraç edilmiş ve daha sonra Hadi Karasu başkanımızın uzun uğraşları sonucunda tekrar federasyona üyeliği gerçekleşmişti. İnşallah derneğimiz  yine aynı akıbeti yaşamaz ve TEMFED Başkanımız bu gibi konularda hiç taviz vermediği hele mesleğe kırk yılını veren ve mesleğimizin bugünlere gelmesinde çok emekleri bulunan bir meslek büyüğümüz olarak gereğinin yapacağı kanaatindeyiz. Temennimiz bu ve buna benzer kişilerin meslek çatısı altında bulunan dernek, oda ve federasyonlardan uzak tutulmasıdır.Verilen mücadelenin amacı ve gayeside bu olmalıdır.

DAVAYI KAZANDIM DİYEREK ÜYELERE HALA  YANILTICI BİLGİ VEREREK KİMSENİN BU DERNEĞE ZARAR VERMEYE HAKKI YOKTUR !

 

Dernek Başkanı Kırkık’ın üyelere ben davayı kazandım diyerek yine üyelere gerçek dışı beyanlarda bulunduğu, olayın tamamen işleyişe dayalı bir düzeltme olduğunu belirterek, Yetki Belgesini veren kurum bildiğiniz gibi Ticaret Bakanlığına bağlı Ticaret il Müdürlükleridir.Bizler konu ile Bakanlığa yapmış oldumuz şikayet değerlendirilerek Bakanlık direk yetki belgesini iptal etmiştir.Usül olarak belgeyi hangi kurum verdiyse o iptal edebilir diye hukuktaki usul ve esası yerine getirmek amacıyla aynı gün yetki belgesi ilgili kişiye iade edilmiş ve hemen akabinde belgeyi veren kurum olan Muğla il Ticaret Müdürlüğü yetki belgesini iptal etmiştir ve bunu Ticaret Bakanlığımızın kamuya açtığı ve yatırımcılar ile vatandaşlarımızın hizmetine sunulan  taşınmaz ticareti bilgi sisteminden https://ttbs.gtb.gov.tr/Home/BelgeSorgula butonuna tıklayarak kişi ve işletem bilgilerini girerek yetki belgesinin iptal ve aktif olup olmadığı, resmi emlak ofisimi gibi yetki belgesi süresi gibi ayrıntılı olarak görebiliyorlar diyerek  belirtti ve bu kişinin şu an haksız kazanç sağladığını ve bununda yasal olarak dava konusu olacağını ve ayrıca yetki belgesi iptal edildikten sonraki bugüne kadar haksız yere elde ettiği kazanımlarını dava açmaya hazırlandığını belirtti.Nasıl avukatlıktan, doktorluktan, polislikten veya ordudan atılan bir meslek mensubu görevini tekrar icra yapamıyorsa burada yetki belgesini kaybeden bir kişi mesleğini kanunen yapamaz, Bu bir suçtur. Bakanlığımıza bu konuda tekrar gerekli bildirimlerde bulunduk ve bu mesleğin gelişmesi ve hak ettiği yere ulaşması adına sonuna kadar mücadele vereceğini belirtti.

 

 

 

 

 

BİLİRKİŞİLİK YAPAMAZ VE GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ İLE İLGİLİ RAPOR DÜZENLEYEMEZ, KAZANÇ ELDE EDEMEZ !

 

Taşınmaz Ticareti yönetmeliğinde olduğu gibi Bilirkişilik yönetmeliğinde de yetki belgesi almak için gerekli olan şartların aynı  geçerli olduğu yönünde belirten Celal Serhat Öğretici burda başta Milas Belediyesine ve diğer kamu kurum kuruluşlarıyla özel sektör nezdinde bilirkişik yapamaz rapor tanzim edemez, Bilirkişilik daire başkanlığı zaten bilirkişi olma niteliklerini taşımadığı için Mahkemelerde görev almasına müsaade etmez ayrıca eğer bu durumdan haberi olmayan kurumlar eğer rapor tanzim ettirmeye devam ederse bunların geçersiz olacağını ve itiraz durumunda rapor tutturan kurumun zora sokacağını belirtti.  SON OLARAK; tüm dernek üyelerimize çağrımdır.Covid 19 Pandemi sürecinde meslektaşlar ve sektör olarak sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz.İnşallah bu virüsten tüm Dünya kurtulur ve işlerimiz tekrar açılır.Ama öncelikli olarak 3 ay gibi bir süreç bakın mesleğimize nasıl zarar verdi şimdi buradan son diyeceğim eğer bu mesleğin hak ettiği yere gelmesine istiyorsanız, toplumumuzun ve vatandaşlarımızın bizlere olan bakış açısını olumlu yöne çevirmeyi pşalnlıyorsanız, bu mesleğin ve derneğin geleceğini düşünüyorsanız sorumluluklarınızı yerine getiriniz ve gereğini yapınız.Çünkü

YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR VE GEÇ KALARAK  MESLEĞİMİZDE VE KAZANÇLARIMIZDA ÇOK ŞEY KAYBEDEBİLİRİZ, diyerek  bu mesleği gerçekten korumanın Vatanını namusunu ve ekmeğini korumakla eşdeğer olduğunu çünkü bu meslekten ekmek yediğini ve geçimini bu meslekten sağladığını belirtti ve görüşlerini sonlardırdı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141