• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 17 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

MHP'li Erdoğan'ın 'ücretsiz tünel' ısrarı

MHPli Erdoğanın  ücretsiz tünel ısrarı
MHP'li Erdoğan'ın 'ücretsiz tünel' ısrarı

MHP Muğla Milletvekili Mehmet, Göcek Tüneli'nin ücretli olmasını yeniden TBMM gündemine taşıdı. Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a " Göcek Tüneli ne zaman ücretsiz olacak?" diye sordu.

2016 Bütçe görüşmeleri TBMM’de görüşülmeye devam ediyor. Muğla’nın sorunlarını ısrarla gündeme getiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan birçok vatandaşın mağdur olduğu ücretsiz olacağı söylenen Göcek Tüneli konusunu yine gündeme getirdi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanına TBMM Genel Kurulunda sözlü olarak sorduğu soruda “Sayın ulaştırma Bakanı; Başbakan seçimden önce Dalaman ilçemizde bastırdığı bir pankartta "Bedava Göcek Tüneli, Dalaman Marinası ve Dalaman-Acıpayam yolu hayırlı olsun." dedi. Konuşmasında “Bu sözlerin sizin için bir anlamı var mı? Göcek Tüneli ne zaman ücretsiz olacak? Dalaman Marinası ne zaman hizmete girecek? Dalaman-Acıpayam yolu ne zaman yapılacak?” ifadelerine yer veren Erdoğan “Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sözünün sizin için bir anlamı yok mu?” diye sordu.

Erdoğan’ın sorusuna cevap veren Bakan Binali Yıldırım “Göcek Tüneli, bizim iktidarımızdan önce Göcek Tüneli, yap-işlet-devret modeliyle başlatılan bir projedir, dolayısıyla firmanın işletme süresi daha devam etmektedir. Ancak biz yanına ikinci bir tünel daha yaptık. Bu tünelle ikisini beraber birleştirip firmayla bir uzlaşma yoluna gidiyoruz.” dedi.

Dalaman Yat Limanı sorusuna da cevap veren Bakan Yıldırım; “Yat Limanı'nda sit dolayısıyla izin almada uzun süren bir problemimiz var. Bunu da hallettikten sonra başlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Küçük Esnafı ve Taşeron İşçilerin Durumu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu da Erdoğan’ın sorularının muhatapları arasındaydı. Taşeron işçilerin kadro taleplerini gündeme getiren Erdoğan “Sayın Çalışma Bakanı, bütün esnaflarımız SGK primlerindeki artıştan şikâyet etmektedir. Özellikle küçük esnafımız kan ağlıyor. Zaten zor durumda olan esnaflarımızın SGK primlerinin azaltılmasına yönelik bir çalışmanız var mı?” diye sordu.  Erdoğan “Yine, turizm sektöründe sezonluk çalışan işçiler çok mağdur durumda. Bunlar sezonluk çalıştıkları için işsizlik maaşı alamıyorlar, kıdem tazminatından faydalanamıyorlar. Bu sorunu çözmek için bir çalışmanız var mıdır? Taşeron işçilerimize ne zaman kadro verilecek? 4/C' liler ne zaman kadroya geçecek?” dedi

1 Kasım Seçimi öncesi Başbakan Ahmet Davutoğlu imzasının olduğu “hayırlı olsun” pankartları ile ilan edilen “Ücretsiz Göcek Tünelinin” hala hizmete girmemesi ve üstüne üstlük geçiş ücretlerine zam yapılması vatandaştan büyük tepki toplamış protesto eylemleri yapılmıştı. (Haber Merkezi)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141