• BIST 9693.46
  • Altın 2509.143
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8237
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

MHP’li Erdoğan’dan AK Partilileri Çıldırtan Konuşma

MHP’li Erdoğan’dan AK Partilileri Çıldırtan Konuşma
Daha önce defalarca kavgaya şahit olunan görüşmelerde MHP Muğla Milletvekili Mehmet ERDOĞAN yaptığı konuşma da karşılıklı atışmalara sahne oldu.

TBMM devam eden İç Güvenlik Paketi görüşmeleri sert tartışmalara sahne oluyor. Daha önce defalarca kavgaya şahit olunan görüşmelerde MHP Muğla Milletvekili Mehmet ERDOĞAN yaptığı konuşma da karşılıklı atışmalara sahne oldu. Geçtiğimiz günlerde Başbakan Ahmet Davudoğlu’nun “MHP İçişleri Komisyonunda da yoktu” açıklamasına değinen Erdoğan AK Partili yetkililerin ve kabine üyelerinin Başbakanı yanlış bilgilendirdiğini iddia etti.

 

"Komisyonda Konuştuklarımızı Toplasanız Kitap Olur"

 

Konuşmasında “Komisyonda da yoktular, hiçbir öneride, hiçbir katkıda bulunmadılar, şimdi Genel Kurulda hepsi bir araya geldi Türkiye’nin güvenliğini sağlayacak bu tasarıya itiraz ediyorlar.” diyor. Sayın Komisyon Başkanı, Sayın İçişleri Bakanı, AKP’nin grup başkan vekilleri; Başbakana niçin yalan atıyorsunuz, Başbakana doğru bilgi verin. Komisyonda söylediklerimizi toplasanız bir kitap olur.” İfadelerine yer veren Erdoğan konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

 

“Komisyonda Söylediklerimizi Duymamak İçin Ellerinizdeki Akıllı telefonlarla Oynadınız”

 

“Biz bu konuyla ilgili bu tasarının yanlışlıklarını, yarın iktidarı kaybettiğinizde sizin elinize bu tasarının nasıl kelepçeler takacağını ısrarla anlattık arkadaşlar. Anlamamak için siz de gayret sarf ettiniz, bizim söylediklerimizi duymamak için de elinizdeki akıllı telefonlarınızla oynadınız. Bütün Komisyon üyesi arkadaşlar gelsinler, bunun aksini burada söylesinler, anlatsınlar.

 

Akp Milletvekili Arkadaşlar, Bu Tasarı Cumhurbaşkanının Nefsine Göre Mi Hazırlanıp Getirildi Buraya, İçişleri Bakanının Nefsine Göre Mi Hazırlanıp Getirildi

 

“Türk milleti tarafından Cumhurbaşkanı olarak seçilen ancak Cumhurbaşkanı olduğunun farkına varamayan Recep Tayyip Erdoğan’ın Adalet Akademisinde yaptığı konuşmadan bir paragraf okuyacağım size. Hukuk kavramının halkla bütünleştiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Bakın, biz aslında bir kanun devletinin mensupları veya temsilcileri olmaktan öte geçmeliyiz. Ya, ne olmalıyız? Bir hukuk devletinin temsilcileri olmalıyız. Hukuk başka şeydir, kanun başka bir şeydir. ‘Hukuk mu, kanun mu?’ derseniz, ha, benim o zaman savunacağım şey hukuktur, kanun değil çünkü kanun, önüne gelenin istediği gibi, arzu ettiği gibi, nefsi neyi emrediyorsa buna göre hazırlamış olduğu bir yazılar silsilesidir veya yasalar manzumesidir. Şimdi arkadaşlar, şunu Cumhurbaşkanı Adalet Akademisinde söylüyor. Size ben şimdi soruyorum: AKP milletvekili arkadaşlar, bu tasarı Cumhurbaşkanının nefsine göre mi hazırlanıp getirildi buraya, İçişleri Bakanının nefsine göre mi hazırlanıp getirildi...

 

Bu Ayıp Da Size Yeter!”

 

“Nefsinize göre yaptığınız bütün kanunlardan dolayı bir yaptığınız kanunun altı ay ömrü yok arkadaşlar. Bunu da en fazla birkaç ay sonra, belki seçimden önce buraya bir daha getirirsiniz. “Yanlış yapmışsınız, koşun, sabahlara kadar çalışıp bunu da değiştirelim dersiniz.” Bunun çok örneklerini yaşadık. Bütün kanunlarda yapboz oynuyorsunuz. Bunlar oyuncak değil arkadaşlar. Bu kanunlar, şu hazırladığınız tasarı eğer yasalaşırsa birçok insanın müktesep hakkını elinden alıyor. Okula giden polis kolejindeki çocuğun, polis akademisindeki çocuğun ve yarın resen bakanın onayı, işte, kuracağınız komisyonun teklifiyle emekliye sevk edilecek listesini hazırladığınız 3.200 emeklilik yolundaki emniyet müdürünün hakkını gasbediyor bu tasarı. Bunlar oyuncak değil ki. O insanlar oraya gelinceye kadar bir ömür harcadılar, siz şimdi gece yarısı burada çıkaracağınız, işte “Kabul edenler… Kabul etmeyenler… Kabul edilmiştir.” dediğiniz bu tasarıyla bu kadar insanın kul hakkına, insan hakkına, iş hakkına tecavüz ediyorsunuz. Bunların vebalini bu dünyada da ödeyeceksiniz, öbür dünyada da ödeyeceksiniz. Bu vebal her hâlükârda sizin yakanızdadır. Çünkü, cumhurbaşkanı açıkça ifade ediyor ki: “Biz şimdiye kadar çıkardığımız 2.200 kanunun hepsini nefsimize göre hazırladık.” Türkiye Cumhuriyeti’nin ihtiyaçlarına, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre hazırladığımızı açıkça ifade ediyor. Bu ayıp da sizin hepinize yeter.””

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141