• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Muğla 23 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

MHP’li Erdoğan: Polislere Verilen Hiçbir Söz Yerine Getirilmedi

MHP’li Erdoğan: Polislere Verilen Hiçbir Söz Yerine Getirilmedi
MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan Meclis Genel Kurulunda bir konuşma yaparak Özel güvenlik görevlileriyle polis memurlarının sorunlarını gündeme taşıdı.

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan Meclis Genel Kurulunda bir konuşma yaparak Özel güvenlik görevlileriyle polis memurlarının sorunlarını gündeme taşıdı. Konuşmasının başında Filistin ve Türkmeneli’nde yaşanan katliamlara ve zulümlere değinen Erdoğan; Kadir Gecesinin akan kanın durmasına vesile olmasını dilediğini söyleyerek, “Türkmeneli’nde yaşananları görmezden gelenleri de kınıyorum. Ayrıca iki gün önce hayatını kaybeden Eski Irak Türkmen Cephesi Başkanı Sadun Köprülü’ye de Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

 

Özel Güvenlik Sayısı Polis Sayısını Yakalıyor

 

Özel güvenlik görevlilerinin sorunlarının, sektörün büyümesiyle birlikte daha da çoğaldığını söyleyen Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

 

“Artan güvenlik ihtiyacı “özel güvenlik” sektörünün doğmasına vesile olmuş bu sektör de işsizlere iş umudu, işveren için de dev bir istihdam alanı doğurmuştur. Böylelikle bu büyük sektör bir o kadar da büyük bir rant alanını da birlikte getirmiştir. İşverenlerin daha ucuz iş gördürme hevesi ve yasal yetersizlikler özel güvenlik görevlilerimizin mağdur olmasına sebep olmaktadır. Ayrıca bu sektördeki çalışanların çoğu taşeron işçi statüsündedir. Bu statüde çalışan vatandaşlarımızın sorunlarıyla ilgili daha önceden de defalarca eleştirilerimiz, önerilerimiz oldu.”

 

 “Ulaşabildiğimiz Emniyet Genel Müdürlüğü kayıtlarına göre ki bu sayılar sürekli artma eğilimi göstermekle birlikte, ülkemizde “Özel Güvenlik” faaliyeti için izin verilen şirket sayısı bin 330’dur. “Özel Güvenlik Eğitimi” verilen kurum sayısı 725, kendi güvenliğini sağlamak üzere özel güvenlik izni alan işletme sayısı ise 51 bin 118’dir. Buraya dikkatinizi çekmek istiyorum: Sertifikasını almış olan toplam özel güvenlik personeli sayısı 757 bin 397 kişiye ulaşmıştır.  “Özel Güvenlik Kimliği” alan görevli sayısı da 469 bin 784 kişidir. Halen özel güvenlik personeli olarak çalışan kişi sayısı Emniyet’in çalıştırdığı polis sayısına yaklaşmaya başlamış; 177 binin üzerine çıkmıştır. Yine Emniyet Genel Müdürlüğü kayıtlarına göre; özel güvenlik görevlisi olmak amacıyla açılan sınavlara giren kişi sayısı, en son ulaşabildiğimiz verilere göre, 1 milyon 115 bin 389 iken bu sınavlarda başarılı olan vatandaşımızın sayısı da 780 bin 955 olarak belirlenmiştir.”

 

Özel Güvenlik Görevlileri İşverenin Oyuncağı Haline Getiriliyor

 

“Bu vatandaşlarımızın çalışma saatleri belli değil, fazla mesai ücreti almıyorlar, hafta sonu izni, bayram izni yok. İş güvenceleri yok. Adeta işverenin oyuncağı haline getirilen özel güvenlik görevlilerinin diğer bir sorunu da sezonluk çalıştırılmalarıdır.” Diye konuşan Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

 

“Özel güvenlik olarak çalıştırılan taşeron işçilerin; izin, ücret, kıdem tazminatı ve sendikalaşma gibi talepleri hepimizin malumu. Yani bu sektörün her geçen gün büyümesiyle artan sorunların gün geçtikçe telafisi imkânsız sorunlara kapı araladığı ortadayken bu sorunların çözülmesi için, neden beklendiği anlaşılır bir durum değildir. Ücret konusundaki adaletsizliklerden dolayı da birçok özel güvenlik görevlisi vatandaşımız sıkıntı yaşamaktadır.”

 

MHP’li Erdoğan: Polislere Verilen Hiçbir Söz Yerine Getirilmedi

 

Polislerin sorunlarına da değinen Erdoğan: “Ne polisin emeklilik sorunu çözülmüş, ne ek mesai ücreti sorunu çözülmüş, ne de polislerim çalışma saatleri bir düzene kavuşturulmuştur. Unutulmamalıdır ki; polislerimizin sorunlarının çözümü milletin huzurunu sağlayan insanların da huzura kavuşması anlamına gelmektedir.” diye konuştu.

 

Bu arada MHP’nin Grup Önerisi AK Partili Milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

www.mehmeterdogan.com.tr                                     www.mehmeterdogan.com.tr                                     www.mehmeterdogan.com.tr

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141