• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

MHP'li Erdoğan: Dimdik duracağız

MHPli Erdoğan: Dimdik duracağız
MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, “Bu zor süreci atlatmak için aynen Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi dimdik ayakta duracağız, durmalıyız” dedi.

Ak Parti  Hükümetinin terörle mücadele edemediğini, ülkenin haberleri dinlemek izlemekten korkar hale geldiğini savunan MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, “Bu zor süreci atlatmak için aynen Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi dimdik ayakta duracağız, durmalıyız” dedi.

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Muğla Milletvekili, TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi Mehmet Erdoğan, partisinin Marmaris İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz’ın da eşlik ettiği Milletvekili Mehmet Erdoğan’ı, aralarında Marmaris İlçe Başkanı Kemal Kalemci ve yönetim kurulu  üyelerinin de  bulunduğu il çok sayıda partili karşıladı. TBMM’nin 1 hafta kapalı oluşunu Muğla’da temaslarda bulunarak değerlendirdiğini kaydeden Mehmet Erdoğan, ülke gündemiyle ilgili görüşlerini partilileri ve gazetecilerle paylaştı.

Mehmet Erdoğan, şöyle konuştu: “Türkiye’nin gündemi yoğun. Ülke içindeki ve dışındaki sorunlarla ilgili olarak Milliyetçi Hareket Partisi olarak Meclis’teki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir taraftan Suriye, bir taraftan Irak krizi, Suriye’yle bağlantılı olarak Rusya sorunu. Öte taraftan kökeninde Suriye olan Avrupa Birliğiyle yaşadığımız mülteci sorunu var. İçte de Doğu ve Güney Doğu’da yaşanan terör olayla ülkemizin gündeminde.  Tabi biz, Milliyetçi Hareket Partisi olarak hem 7 Haziran hem de 1 Kasım seçimleri öncesinde anlatmaya çalıştık. Belki milletimiz başka gündemlerle ilgilendi, belki de biz ifade edemedik, sonuçta başımıza tüm bu olaylar geldi. Ama bugün görüyorsunuz ki geldiğimiz noktada bahsi geçen sorunlar önümüze geldi.. Bölgede çok sıkıntılı süreç devam ediyor. Okullarımız yakılıyor, camilerimiz yakılıyor. Bunların hepsinin önüne geçecek dur diyecek bir yapının, tedbirin AKP Hükümeti tarafından süratle alınması lazım. Yani iktidarın bu sorumluluklarını yerine getirmesi lazım.”

AK Parti Hükümetinin terörle mücadele edemediğini, aksine 2002’den bu yana uyguladığı politikalarla güçlendirdiğini savunan Erdoğan, “Artık sabahları kalktığımızda, haberlere, televizyona bakmaya korkuyoruz, acaba bugün nerede ne oldu, yine şehit verdik mi diye. Bu bizi, milletimizi rahatsız, mutsuz ediyor. Bu tablodan mutlu olan varsa vatan hainidir” dedi.

Erdoğan, HDP’nin grup önerisinin Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülmesini de şu sözlerle eleştirdi:

“AKP iktidarı Meclis Başkanlığına, Cumhurbaşkanına ya da AKP'ye herhangi bir eleştiriye tahammül edememektedir. Ancak, devlete karşı yapılan saldırılar karşısında bu önergede de olduğu gibi bir sessizlik, bir sorumsuzluk içindedir. Bu ve buna benzer konuların Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kuruluna getirilmemesi gerekir.”

Terör örgütlerinin üniversitelerdeki yapılanmasına dikkat çeken Erdoğan, Ege Üniversitesi’nde öldürülen Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi Başkanı Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun olayının adeta “bağıra bağıra” geldiğini söyledi. Teröristlerin üniversitelerdeki yapılanmalarının önlenmediğini kaydeden Erdoğan, “Teröristlere karşıt görüşlü üniversite öğrencisi deniliyor. Bunu ne aklımız ne vicdanımız alıyor” diye konuştu.  Muğla’nın ‘en güvensiz il’ olduğu sonucu çıkan TÜİK raporunu da eleştiren Mehmet Erdoğan, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Hükümeti’nin gündeminin, milletin gündeminden farklı olduğunu savundu.

Erdoğan, terörle baş edemediğini, edemeyeceğini ifade ettiği hükümetin önümüzdeki süreçte, çözüm için yeniden masaya oturma kararı alacağını da ileri sürdü.

Erdoğan, sözlerinin sonunda partililerine ve ülkesini sevenlere “Bu zor süreci atlatmak için aynen Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi dimdik ayakta duracağız, durmalıyız” diye seslendi. Mehmet Erdoğan’ın TBMM açılana kadar Muğla ve ilçelerinde partilileri ile vatandaşlarla bir araya gelmeyi sürdüreceği bildirildi. (Marmaris GÜNDEM)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141