• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 29 °C
  • Aydın 29 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

MHP'den Paşaya eleştiri

MHPden Paşaya eleştiri
MHP'li Vural, Adı "Golfçü Paşa"ya Çıkan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun Aktütün Karakolu'na Yapılan Saldırının Ertesi Günü Golf Oynamasıyla İlgili Tartışmaları Değerlendirdi.

MHP'Lİ VURAL'DAN "GOLFÇÜ PAŞA" DEĞERLENDİRMESİ


MHP'li Vural, Adı "Golfçü Paşa"ya Çıkan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun Aktütün Karakolu'na Yapılan Saldırının Ertesi Günü Golf Oynamasıyla İlgili Tartışmaları Değerlendirdi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, adı "Golfçü Paşa"ya çıkan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun Aktütün Karakolu'na yapılan saldırının ertesi günü golf oynamasıyla ilgili tartışmaları değerlendirdi. Vural "herkes haddini bilsin, bu konularda herkesi duyarlı davranmaya davet ediyoruz" dedi.

Vural, İmralı'da bulunan teröristbaşı Abdullah Öcalan'a Ergenekon sanığı Albay Atilla Uğur ile bugün MİT Müsteşarı olan Emre Taner tarafından "bu sorunu seninle çözelim" teklifi götürüldüğüne ilişkin iddiaları da değerlendirdi. Vural, "terör örgütüyle müzakere ve rica dönemi bu dönemde başlamıştır" dedi.


Vural Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin soruları üzerine Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun Aktütün Karakolu'na yönelik saldırının ardından golf oynadığına yönelik tartışmaları değerlendirdi. Terörle mücadele konusundaki kurumların başındakilerin bulundukları ortamlara ve kullandıkları sözlere büyük özen göstermeleri gerektiğini dikkat çeken Vural, "Bu konuda gerekli itinanın gösterilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Herkes dikkatli olmalıdır, dikkatli konuşmalıdır. Bu süreç içerisinde sorgulanması gereken hususlar, şehitlerimiz ortada iken Kilis'te AKP milletvekilinin sünnet töreni yaparak davul zurna ile göbek atması, Kalecik festivalinde AKP'li belediye başkanının bir şarkıcıya "şarap iç' diyerek göbek atmasıdır. Herkes haddini bilsin, bu can bizim canımız bu kan bizim kanımız. Dolayısıyla bu konularda herkesi duyarlı davranmaya davet ediyoruz. Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne kast edilen böyle bir ortamda, gerçekten bu tip haberler milletimizi yaralamaktadır. Yaralanıyoruz. Bu konuda bence herkes dikkatli olmalıdır. Herkese sorumluluk düşüyor."diye konuştu.

"TERÖRİSTLE MÜZAKERE VE RİCA DÖNEMİ BU İKTİDAR DÖNEMİNDE BAŞLADI"

Vural, İmralı'da bulunan teröristbaşı Abdullah Öcalan'la 9 yıl önce, bugün Ergenekon sanığı olan Albay Atilla Uğur ile yine bugün MİT Müsteşarı olan Emre Taner'in görüşerek "bu sorunu seninle çözelim" teklifi götürdüğü iddialarına ilişkin soruları da yanıtladı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'e de bu sorunun sorulduğunu ve Çiçek'in bilgi sahibi olmadığını söylediğini kaydeden Vural, "Bu konudaki değerlendirmeler ve yapılanlarla ilgili hukuka aykırı bir görüşme olmadığına ilişkin bir beyanı olmuştur. Biz sadece bu bilgiye sahibiz. Bunun dışında herhangi bir bilgiye sahip değiliz. Böyle bir girişimde bulunulup bulunulmadığını bilemiyoruz. Ancak bir terör örgütü mensubuyla, başıyla böyle bir rica ve müzakere sürecinin oluşmasını hiçbir zaman kabul etmedik. Terör örgütüyle müzakere ve rica dönemi de bu dönemde başlamıştır. Terör örgütü mensubu, kulağından tutularak İmralı'ya bu hükümetten önce getirilmiştir" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141