• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 28 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C

MHP’de Korkmaz Güven Tazeledi

MHP’de Korkmaz Güven Tazeledi
Milliyetçi Hareket Partisi Olağan Muğla İl Kongresi Menteşe Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. 7 liste halinde gerçekleşen seçimde, mevcut Başkan Mehmet Korkmaz 225 oy alarak güven tazeledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Olağan Muğla İl Kongresi Menteşe Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. 7 liste halinde gerçekleşen seçimde, mevcut Başkan Mehmet Korkmaz 225 oy alarak güven tazeledi.

 

  1. Olağan kongrede Mehmet Korkmaz, Fatma Kadın Acar, İbrahim Öztürk, Tansel Coşkun, Gıyasettin Coşkun, Yavuz Kurtulan ve Muammer Özgen il başkanlığı için yarıştı.

 

Düzenlenen kongreye MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, geçmiş dönem Muğla Milletvekili Metin Ergun, Ülkü Ocakları İl Başkanı Cemil Gündüz, MHP Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Tosun ve Yönetimi Kurulu Üyeleri ile Muğla İlçelerinin MHP’li Başkanları ve partililer katıldı. Bodrum Yarımadası’ndan 91 delege İl Başkanlığı için oy kullandı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Milliyetçi Hareket Partisi il kongresine, geçtiğimiz günlerde Ege Üniversitesi’nde öldürülen genç ülkücü öğrenci Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun anısı damgasını vurdu. Kongrenin divan başkanlığını MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, divan üyeliklerini ise Bodrum eski İlçe Başkanı Asım Başaran ile MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ve Hüseyin Şahin yaptı.

 

Daha sonra il başkan adayları tek tek kürsüye çıkarak proje ve hedeflerini anlattı. 7 il başkan adayının yarıştığı kongre için oy verme işlemi ise saat 15.30’da başladı.

 

Başkan Mehmet Tosun; “Tek Kazanan MHP Olacaktır”

Milliyetçi Hareket Partisi 11. Olağan Muğla İl Kongresi’ni büyük bir coşkuyla gerçekleştirdiklerini belirten MHP Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Tosun şunları söyledi:

 

“Bugün bu il kongremizde 7 tane il başkan adayımız yarışıyor. Bu da demek oluyor ki, Milliyetçi Hareket Partisi demokrasiyi sonuna kadar özümsemiştir. 7 adaylı bir kongreyle bugün buradan iktidar yürüyüşü başlayacak. Muğla’mızın 4 bir tarafındaki ilçe yönetimi arkadaşlarımız ve yeni seçilen İl Yönetimimiz ile çalışmalarımıza başlayacağız.  Ben hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, Allah utandırmasın. Bu salonun tek kazananı Milliyetçi Hareket Partisi olacaktır. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde yolumuza devam edeceğiz.”

 

Geçmişte 7 kişilik kurucu bir yönetim kurulu oluşturmada sıkıntı çektiğimiz Muğla’da bugün İl Başkanlığı için 7 adayın yarıştığını belirten MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan şunları söyledi:

“Cuma günü İzmir Ege Üniversitesi’nde gerçekleşen vahim olaydan sonra buruk bir ortamda geçen kongre yaşıyoruz. 7 adayın yarıştığı kongremiz tamamen demokrasi şöleni çerçevesinde yapıldı. Bu kongrenin sonucunda partimizin daha da güçleneceğine ve önümüzdeki seçimlerde de zaferle sonuçlanacağına inanıyorum.”

 

Delegelerin büyük rağbet gösterdiği MHP İl Kongresi’nde 600 delegeden 543 delege oy kullandı. 543 delegeden Mehmet Korkmaz 225, Fatma Kadın Acar 156, Yavuz Kurtulan 53, Gıyasettin Coşkun 51, Muammer Özgen 27, Tansel Coşkun 18 ve İbrahim Öztürk 13 oy aldı.

 

Seçim sonrası partililere teşekkür konuşması yapan İl Başkanı Mehmet Korkmaz, “Seviyeli bir yarış yaşandı ve bitti. Burada kazanan veya kaybeden yok. Tek kazanan var o da Milliyetçi Hareket Partisi. Şimdi tek hedefimiz Haziran ayında yapılacak Milletvekili genel seçimleri. İnşallah Allah’ın izni ile buradan da alnımız akı ile çıkacağız” dedi.

 

MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz’ın yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Adile Tekelioğlu, Ayşe Akar, Gülfer Özcan, Seval Dalca, Fadime Ekici, Mehmet Küçem, Selim Bağcıoğlu, Abdullah Çelik, Kemal Ceyhan, Evren Maral, Şadan Gürsel, Mehmet Tolga, Nail Teker, Hüseyin Özkan, Orhan Merpez, Halil Pilatin, Ramazan Malakcı, Bayram Koyuncu, Salih Eroğlu, Erkan Cura, İlker Baş, Cengiz Özkaya, Mehmet Pehlivan ve Şevket Tokur.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141