• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

MHP Yerel Seçimlere Hazırlanıyor

MHP Yerel Seçimlere Hazırlanıyor
MHP, Mart Ayında Yapılacak Yerel Seçimlere Yönelik Stratejisini ve Meclis'te Yeni Dönemde İzleyeceği Politikaları 17 -18 -19 Ekim'de Kızılcahamam Kampı'nda Belirleyecek.

MHP, Mart ayında yapılacak yerel seçimlere yönelik stratejisini ve Meclis'te yeni dönemde izleyeceği politikaları 17-18-19 Ekim'de Kızılcahamam Kampı'nda belirleyecek. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, üç gün sürecek toplantıda yerel seçimlerle ilgili ne yapılacağını, seçimlere nasıl hazırlanılacağını tespit edeceklerini, bunun yanı sıra yeni dönemde Meclis çalışmalarına ilişkin strateji belirleyeceklerini bildirdi.


Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde siyasi partiler hazırlıklarını sürdürürken, MHP de, Ekim ayında yapacağı kampta hem seçim stratejisini netleştirecek hem de önümüzdeki sürece ilişkin Meclis çalışmalarında izleyeceği yöntemi belirleyecek. Yerel seçimlere başta büyükşehirler olmak üzere bütün il ve ilçelerde girecek olan MHP, daha önce, diğer partilerde siyaset yapan ancak bu seçimlerde listelerde yer bulamayan isimleri "Büyük Çatı Formülü" adı altında MHP'de toplanmaya davet etmişti. Aday belirleme çalışmalarını sürdüren MHP,17-18 ve 19 Ekim'de Kızılcahamam'da milletvekilleri ve MYK üyeleriyle yapılacak üç günlük kampta, seçime yönelik durum değerlendirmesi yapacak.

-"İKTİDARLA ANAMUHALEFETİN GÖLGE BOKSUNA İZİN VERMEYECEĞİZ"

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, ANKA'ya yaptığı açıklamada, kamp süresince seçimlerle ilgili ne yapılacağını, nasıl hazırlanılacağını belirleyeceklerini kaydederken, bu toplantının aynı zamanda Meclis'in yeni döneminde izlenecek stratejileri belirlemek için de önemli olduğunu söyledi.Şandır, Meclis'te yeni dönemde çok etkili bir siyaset takip edeceklerini kaydederek şunları söyledi:

"İktidar ve anamuhalefet partilerinin gerginlik siyaseti dışında uzlaşmacı, hoşgörülü,diyaloga açık muhalefet anlayışımızı sürdüreceğiz. Ülke ve halkın acil çözüm bekleyen sorunlarına sözcülük yapmaya çalışacağız. AKP ve başbakanın sanal gündem yaratmasına fırsat vermemeye çalışacağız. MHP tahtırevalli siyaseti ile iktidar ve anamuhalefet partisi arasında oynanan gölge boksuna müsaade etmeyecektir, gerginlik siyasetine malzeme olmayacaktır ve halkın sorunlarını kendi üslubu ile gündeme getirmeye devam edecektir. Sayın Genel Başkanımız 26 Ağustos'ta yaptığı basın toplantısında MHP'nin yeni dönemde takip edeceği siyaseti çok açık bir şekilde ifade etmiştir. İşte bu kampta bunun stratejisini belirleyeceğiz."

Dünyada küresel bir kriz yaşandığını, Türkiye'nin de bu krizin etkilerini en ağır bir şekilde hissettiğini ifade eden Şandır, "Sayın Başbakanın gergin psikolojisi ve kavgacı üslubu işlerin kötü gittiğinin ifadesidir" dedi. Başbakan'ın gergin ve çatışmacı bir üslupla sanal gündem peşinde olduğunu, CHP'nin de Başbakan'ın bu oyununa çanak tuttuğunu savunan Mehmet Şandır, "AKP ile CHP sürekli birbirlerini "tencere dibin kara seninki benden kara' misali yolsuzlukla suçluyor. Biz bu horoz dövüşünü asla tasvip etmiyoruz. Bu Türk toplumuna karşı saygısızlıktır. Türkiye'nin sorunu yoksulluk, işsizlik, terör ve dış politikada verilen tavizlerdir" diye konuştu.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141