• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 28 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

MHP Lideri Bahçeli Konya'da

MHP Lideri Bahçeli Konyada
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İktidar Değişikliğinin Seçim Yolu ile Olması Gerektiğini Belirterek, Seçim Dışında Yollara İtibar Edilmemesini İstedi.

BAHÇELİ: İKTİDAR DEĞİŞİKLİĞİNİN YOLU SEÇİM DIŞINDA ARANMAMALI


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İktidar Değişikliğinin Seçim Yolu ile Olması Gerektiğini Belirterek, Seçim Dışında Yollara İtibar Edilmemesini İstedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iktidar değişikliğinin seçim yolu ile olması gerektiğini belirterek, seçim dışında yollara itibar edilmemesini istedi.
Konuşmasında demokrasi vurgusu yapan Bahçeli, "Türkiye'de iktidarların değişmesi ya da değişikliğe zorlanması yolu artık kapanmalıdır. Bunun ne Türk milletine ne de demokrasi ile yönetilmeye uygun düşmediği görülmüştür. Bunu artık siyasi partiler çok iyi anlamalıdır." dedi.


MHP lideri Devlet Bahçeli, Konya Dedeman Oteli'nde düzenlenen belediye başkan adayları takdim törenine katıldı. Programda yaptığı konuşmada 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimlerin çok önem taşıdığını ifade eden Devlet Bahçeli, milletin vicdanının sesiyle sandık başında oy kullanmasını beklediklerini dile getirdi.

Yerel seçimlerin 2 bin 245 günden bu yana Türkiye'yi yöneten iktidar partisinden kurtuluşun önemli bir adımı olacağını ifade eden Bahçeli, şunları kaydetti: "AK Parti'den kurtuluşun yolu demokrasi içinde aranmalı ve kurtuluş ise seçim yolu ile olmalıdır. Türkiye'de iktidarların değişmesi ya da değişikliğe zorlanması yolu artık kapanmalıdır. Bunun ne Türk milletine ne de demokrasi ile yönetilmeye uygun düşmediği görülmüştür. Bunu artık siyasi partiler çok iyi anlamalıdır. Bir siyasi parti değişikliğini milletçe arzular duruma geldiysek aceleci, tahrikçi yollardan ayrılıp seçimler yoluyla bunu denemek olmalıdır. İşte 29 Mart günü yapılacak seçimler belki direk olarak bir iktidar değişikliğine vesile olmayacaktır ama buradan çıkacak sonuçları iyi değerlendirmeliyiz. Yüksek bir katılımla sandığa gitmeyi birinci görev olarak kabul etmeliyiz."

AK Parti'nin tek alternatifinin MHP olduğunu ileri süren Bahçeli, iktidar olmaya layık parti olarak dikkat çektiklerini savundu.

Bir yandan seçimlere, bir yandan da partinin kuruluş kutlamasına hazırlandıklarını kaydeden Bahçeli, "Dokuzuncu büyük kurultay, geçmişlerden gelen siyasal tecrübeyle MHP'nin tekrar iktidar olma kararlılığını bir kez daha vurgulayan büyük kurultay olacaktır. MHP, iktidar partisinin tek alternatifi, iktidar olmaya layık parti olarak dikkat çekmektedir. 2009 yılında kendi kültürümüzdeki 9'ların uğuruna benzer bir 9'la MHP'nin geleceğini belirleyen yol haritasının çıkacağına inanıyorum. Konya ve diğer belediyeleri istiyorum." ifadelerini kullandı

Yerel seçimlerde tüm Türkiye'de yarışa hazır olduklarını dile getiren Bahçeli, özellikle Konya, Sivas, Erzurum, İstanbul ve Ankara'yı almaya talip olduklarını sözlerine ekledi.

Konuşmasının sonunda partisine diğer partilerden katılanlara rozet takan Bahçeli, Konya Büyükşehir Belediye başkan adayı Hikmet Çay, ilçe ve bazı beldelerin belediye başkan adayları ile el ele tutuşarak poz verdi.


  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141