• BIST 8792.48
  • Altın 2238.284
  • Dolar 32.3368
  • Euro 35.0772
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 13 °C
  • Aydın 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

MGC’DEN EKREM ORHAN’YA VEFA

MGC’DEN EKREM ORHAN’YA VEFA
Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) geçtiğimiz Mayıs ayında hayatını kaybeden gazeteci Ekrem Orhan’ın isminin Atatürk Stadyumu’ndaki Basın Tribününe verilmesi konusunda girişimde bulundu. MGC’nin bu talebi, Gençlik Spor İl Müdürlüğünce de olumlu bulunarak, k

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) geçtiğimiz Mayıs ayında hayatını kaybeden gazeteci Ekrem Orhan’ın isminin Atatürk Stadyumu’ndaki Basın Tribününe verilmesi konusunda girişimde bulundu. MGC’nin bu talebi, Gençlik Spor İl Müdürlüğünce de olumlu bulunarak, konuya ilişkin gerekli yazışmalar Bakanlık nezdinde başlatıldı.

Muğla merkezde uzun yıllar spor muhabirliği yapan ve geçtiğimiz Mayıs ayında hayatını kaybeden Gazeteci Ekrem Orhan’ın ismi Muğla Atatürk Stadyumu’ndaki Basın Tribününde yaşatılacak.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, aynı zamanda Muğla Gazeteciler Cemiyeti üyesi de olan Ekrem Orhan’ın isminin Muğla Atatürk Stadyumu’nda Basın mensupları için ayrılan bölüme verilmesi konusunda girişim başlattıklarını ifade etti.

ekrem-orhan.jpg

MGC Başkanı Süleyman Akbulut, İl Gençlik ve Spor Müdürü Ömer İlman’ı ziyaret ederek, konuya ilişkin düşünce ve taleplerini aktardı. Başkan Akbulut, prosedürün işletilmesi için gerekli ilgili dilekçeyi İl Müdürü İlman’a takdim etti.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin bu talebi, İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce de olumlu karşılanarak, talebin hayata geçirilmesi için gerekli yazışma ve çalışmalar Bakanlık düzeyinde başlatıldı.  

Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan MGC Başkanı Süleyman Akbulut, spor haberciliğinde uzun yıllar başarıyla görev yapmış ve aynı zamanda cemiyetlerinin de üyesi olan Ekrem Orhan’ın Muğla Basınında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Değerli meslektaşımız Ekrem Orhan’ı geçtiğimiz Mayıs ayında talihsiz bir kaza sonucu kaybettik. Muğla spor dünyası, önemli bir kalemini kaybetti. Kendisiyle uzun yıllar birlikte görev yaptık. Muğla Basınına katkı koymuş değerlerimizi unutmamayı ve unutturmamayı şiar edinmiş bir cemiyet yönetimi olarak, hemen harekete geçtik ve geçtiğimiz Haziran ayında İl Gençlik ve Spor Müdürlüğümüze, Ekrem Orhan isminin Muğla Atatürk Stadyumu’nda basın mensupları için ayrılan Basın Tribününe verilmesi için talebimizi ilettik. İl Müdürlüğümüzce de oldukça anlamlı bulunan ve desteklenen konuya ilişkin gerekli yazışmaları başlattık ve konu Bakanlık düzeyinde olgunlaşıyor. Bu girişimimiz Bakanlıktan kabul gördüğü takdirde, değerli meslektaşımızın ismi çok sevdiği Atatürk Stadyumu’nda ölümsüzleşecek. Buna öncülük etmekten dolayı büyük bir gurur ve mutluluk içindeyiz. Bu talebimize duyarlılık gösteren ve çalışmalarımızda her zaman paydaşlıklarını yanı başımızda gördüğümüz Sayın Ömer İlman öncülüğündeki İl Gençlik ve Spor Müdürlüğümüze teşekkürü bir borç bilirim.”

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman ise, Ekrem Orhan’ın spor kamuoyunun nabzını tutan değerli bir gazeteci olduğunu ve kendisini vakitsiz kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti. İl Müdürü İlman, spor kamuoyu için böylesine önemli bir gazetecinin adının ölümsüzleştirilmesi için yapılan başvurunun çok anlamlı olduğunu da ifade ederek,  Muğla Gazeteciler Cemiyeti yönetimini böylesine anlamlı ve duyarlı bir çalışma ortaya koydukları için tebrik etti.

İl Müdürü İlman, MGC’nin geçtiğimiz Haziran ayında yaptığı başvurunun kendilerinde de olumlu bulunarak, gerekli yazışmaların başlatıldığını ve konunun Bakanlık düzeyinde değerlendirildiğini sözlerine ekledi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141