• BIST 9142.4
  • Altın 2325.163
  • Dolar 32.3729
  • Euro 34.9661
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 28 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Merkez sağ karışık

Merkez sağ karışık
22 Temmuz Seçimleri Öncesinde Birleşme Hayalleri Suya Düşen Merkez Sağ Yeniden Birleşme Arayışına Girdi.

22 Temmuz seçimleri öncesinde birleşme hayalleri suya düşen merkez sağ yeniden birleşme arayışına girdi. Kulislerde Anavatan Partisi'nin 25-26 Ekim'de, DP'nin de 17 Kasım'da kongrelerini yaptıktan sonra yeniden birleşme çalışmalarının başlayacağı konuşuluyor.


Önümüzdeki günlerde hareketlenmesi beklenen merkez sağda, eski Halkın Yükselişi Partisi genel başkanı Yaşar Nuri Öztürk'ün de DP'ye geçeceği ileri sürülüyor. DP Genel Başkan Yardımcısı Turhan Güven, Öztürk'ün partiye katılacağı iddialarına "biz zaten hep beraberiz" karşılığını verdi. 


Merkez sağ, yapılacak kongrelerin ardından birleşmeler yönünde hareketlenme yaşayacağa benziyor. 22 Temmuz seçimleri öncesinde birleşme çalışmaları yürüten ancak uzlaşamayan Anavatan Partisi ile Demokrat Parti, yapacağı kongrelerin ardından yeniden birleşme arayışına girecek. Anavatan Partisi 25-26 Ekim'de yapacağı kongreyle genel başkanını ve yönetimini değiştirecek. Demokrat Parti ise 17 Kasım'da kongresini gerçekleştirecek. Kulislerde, kongrelerin ardından iki parti arasında birleşme çalışmalarının yeniden başlayacağı konuşulurken, yerel seçimlere de tek bir çatı altında girilebileceği kaydediliyor. Kulislerde ayrıca önümüzdeki günlerde DP'ye katılımların olacağı kaydediliyor.

-ÖZTÜRK DP'YE KATILACAK-

Kulislerde eski Halkın Yükselişi Partisi Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk'ün önümüzdeki günlerde DP'ye katılacağı dile getiriliyor. DP Genel Başkan Yardımcısı Turhan Güven bu yöndeki iddialara "Biz zaten hep beraberiz" karşılığını verdi. Güven, Anavatan Partisi ile birleşme arayışının kongrelerin ardından başlayacağı yönünde kulislerde dile getirilen iddialara ilişkin de "Bugün için bir çalışma yok, bu ancak ilerideki günlerde ortaya çıkar, kongreler tamamlandıktan sonra ortaya çıkar" diye konuştu.

-ÇİLLER'E YİNE ÇAĞRI YAPILACAK İDDİASI-

Kulislerde DP kongresi öncesinde yine eski Genel Başkan Tansu Çiller'e partinin başına geçmesi çağrısında bulunulacağı da iddia ediliyor. Soylu'ya yönelik "partiyi istenilen noktaya getiremediği' eleştirileri yapılırken, bazı GİK üyelerinin yeniden Çiller'in kapısını çalarak "Genel Başkanımız ol' diyecekleri kaydediliyor. DP Genel Başkan Yardımcısı Turhan Güven ise kulislerde dile getirilen iddialar konusunda şunları söyledi:

"Bu iddialar yalan değilse, bile yanlıştır. Ben bu haberleri ciddiye almıyorum. Ancak şunu söyleyebilirim, milletin önüne geçmek mümkün değil. Millet neyi arzularsa odur. Siyasette kişinin kendi isteği değil milletin isteği öndedir. Millet gönül vermişse görev vermişse kim olursa olsun dışında kalması mümkün değildir."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141