• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Merih Mertay “Gel bana”

Merih Mertay “Gel bana”

POP MÜZİĞİN YENİ İSİMLERİNDEN MERİH MERTAY' IN BEYOĞLU KONSERİ VE RÖPORTAJI!

Pop müziğin yeni isimlerinden Merih Mertay “Gel bana” albümünü piyasaya sürme heyecanını yaşarken Beyoğlu'nda bir barda sevenleriyle buluştu.
Heyecanı gözden kaçmayan genç sanatçı canlı performansı ile hayranlarını coşturdu. Merih albüm parçalarının yanı sıra sevdiği sanatçıların şarkılarını da seslendirdi.


Konser öncesi aynı zamanda çok sevdiğim bir arkadaşım da olan Merih'le kısa bir söyleşi yaptık kendisi ile ilgili albümü ile ilgili.
Merih bize müziğini,hayatını, albümünü tüm samimiyeti ile anlattı.
Merih aynı zamanda çevresine duyarlı sosyal oluşumların içinde olan ve neredeyse tüm yardım konserlerine gelen bir arkadaşım. Umarım yolu açık olur.

Merih Mertay kimdir müziğe nasıl başladı?
Çok küçük yaşlar dan beri içi kıpır kıpır ve müzikle dolu biriyim. Babamın da müzisyen olmasının bunda etkisi vardır mutlaka. Babam rahmetli Cem Karaca'nın bateristi idi. Tabii bunda yeteneğimin de etkisi vardır. Müziğe başlamam çok enteresandır. Bir gün ailemle gazinoya gittim sahneye davet ettiler orda keşfettiler beni ilk başta çok utanmıştım ama alkışlar ve tekrar tekrar isteklerin gelmesi üzerine cesaretim arttı o anda karar verdim bende müzikte profesyonelleşeceğim diye.ve şuanda süper bir giriş yaptık.

Albümünle ilgili söylemek istediklerin var mı? Albümünü satın alabiliyor muyuz?


Albüm çok dolu çok başarılı zaten dinlendiği anda kendini belli eden bir kaliteye sahip.
Albümü şuanda piyasada bulamazlar sadece radyolarda çalınıyor. Albüm yapımcımla aramızda olan bir anlaşmazlıktan dolayı sureyi biraz uzattık. Her müzisyen her sanatçı çok haşır neşir diyaloglar kuramıyor. Verdikleri sözleri tutmadılar şimdi daha düzgün bir yerle anlaştık ve çok dolu bir şekilde bomba gibi giriş yapmayı düşünüyoruz. Bu işler o kadar kolay değil albüme ve kendine güveniyorsan hiç problem yoktur. Benimde kendime güvenim tam.

Bulunduğun sektörle ilgili söylemek isteğin şeyler var mı?
Sektörün durumunu zaten hepimiz biliyoruz sizlerde bunu takip ediyorsunuzdur
mutlaka. Sektör şuanda çok kötü. Daha evvelki yıllarda halkımız beğendiği sanatçıyı destekleyebiliyordu şimdi öyle değil ne yazık ki eline gitarı alan sahneye çıkıyor yada albüm yapıyor.eğitimli insanlar,gerçekten bu işi aşkla yapan insanlar geri planda kalıyor. Daha fazla magazin ön planda bizde maalesef. Albümler artık yok bitti.

Müzikle ilgili eğitimin var diye biliyorum tekrar anlatır mısın ?


Konservatuar özel eğitimi aldım,Ege üniversitesi konservatuar mezunuyum. Maria Rita Epik ten özel ders aldım, bununla da yetinmedim tabii ki,Ertuğrul Ercan'dan birebir özel ders aldım,aldığım eğitimler ve içimdeki müzik sevgisi ile çok daha iyi şeyler yapacağımdan eminim. Ben 13 yıldır bu sektördeyim hala kendimde eksiklikler görüyorum bunu herkes söylemez ama ben bütün yürekliliğimle söylüyorum. Daha yapacağım çok şey var. Amatör ruhumu hala saklıyorum çünkü kaybedersem bir yerlere gelemem heyecanım hep benimle olacak.


Çok güzel şarkı söylüyorsun,bunun yanında enstrüman da çalabiliyor musun?
Gitar, flüt, perküsyon, piyano aslında hepsini çalıyorum,evimde 5 tane müzik aletim var.bunun yanında bestede yapıyorum tabi ki.

Beğendiğin sanatçılar var mı rol model aldığın?
Var tabiki ama biri var onu gerçekten herkes seviyor,sanatını her zaman takip ettiğim Sezen Aksu. Ben onun gibi bir ismin bir daha gelemeyeceğine inanıyorum. Tarkan'ı da çok seviyorum ama hayranlarından çok geride kaldığı için Sezen Aksu kesinlikle bir numara benim gözümde.

Merih Marmaris i biliyor musun Marmaris'le ilgili bir şeyler söylemek ister misin?
Marmaris'e ne yazık ki daha gelemedim ama tekliflere açığım konser, festival etkinlik ne olursa davet etmeniz yeterli.
Ben Dalyan'a gelmiştim oradaki kral mezarlıları çok ilgimi çekmişti.
Ege'nin incisi Marmaris'e en güzel dileklerimi sunuyorum umarım ek yakın zamanda görüşürüz.

Merih'in web sayfası çok yakında hizmete girecek.

Demet Kızıl/İstanbul

gundemgazetesi@windowslive.com     





 

  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141