• BIST 9667.23
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Menteşe Belediyesi’ne GEKA’dan Hibe Desteği

Menteşe Belediyesi’ne GEKA’dan Hibe Desteği
Menteşe Belediyesi’nin (Covid-19) salgını ile mücadele çalışmaları kapsamında kendi arazilerinde başlattığı yerel tarımsal üretim çalışmalarına Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan %100 hibe desteği geldi.

GEKA’nın Covid – 19 Mücadele ve Dayanıklılık Programı kapsamındaki 2020 yılı mali destek programı için başvurduğu “Pandemi Süresince Tarımsal Üretimin Yerel Tohumla Desteklenmesi” başlıklı projeye GEKA,  352.163,00  - TL ( Üç Yüz Elli İki Bin Yüz Altmış Üç Türk Lirası) ile %100 destek sağladı.

Menteşe Belediyesi’nin (Covid-19) salgını ile mücadele çalışmaları kapsamında hibe desteği aldığı proje ile pandemi sürecinin yarattığı ekonomik olumsuz koşulların hafifletilmesi ve yerel üretimin desteklenmesi amaçlanıyor. Çiftçilerin ve ekonomik yönden dezavantajlı kesimlerin süreçte çift taraflı fayda sağlamaları, tarımsal üretimi yerel tohumlar kullanarak, yerel tarımın ve çiftçinin desteklenmesi hedefleniyor. Proje ile Menteşe Belediyesi’ne ait arazilerde ata tohumları kullanarak, tarım alanlarındaki üretimin azalmasının önlenmesi ve gıda tedarik zincirinin akışı sağlanarak, üretim ve ticaret maliyetlerinin azaltılması amaçlanıyor.

Sera Kurulacak, İstihdam Sağlanacak

Ata tohumlarının desteklenmesi adına Covid-19 salgını ile mücadele çalışmaları kapsamında başlatılan projenin Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından hibe desteği sağlanmasının çok önemli olduğunu belirten Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Tarımsal üretim çalışmalarımız meyvesini almaya başladı. Belediye olarak, GEKA’nın Covid – 19 Mücadele ve Dayanıklılık Programı kapsamındaki 2020 yılı mali destek programı için başvuruda bulunduğumuz “Pandemi Süresince Tarımsal Üretimin Yerel Tohumla Desteklenmesi” başlıklı projemize %100 hibe desteği sağlandı. Belediye olarak projemizin geliştirilmesi için Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan 352.163,00 TL (Üç Yüz Elli İki Bin Yüz Altmış Türk Lirası) hibe almış bulunmaktayız. Proje iştirakçilerimiz Menteşe İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü, Muğla Yerel Tohum Derneği ve Muğla Ziraat Odasının katkıları ve alınan hibe desteği sayesinde tarımsal çalışmalarımızı daha çok geliştireceğiz. Yerel tohuma daha çok önem vereceğiz. Aldığımız hibe ile 300 metrekarelik bir alana sera kurumu yapacağız. Traktör, römork, pulluk gibi tarım makineleri alacağız. Ayrıca tarım işçisi istihdamı sağlayıp çiftçilerimize online eğitimler vereceğiz.  Menteşe’de yerel tohuma herkesin sahip çıkması, ata tohumlarımızın tüm vatandaşlarımıza ulaşması ve kurduğumuz köylü pazarımızda yerel tohumun birinci elden tüketiciye ulaşması yönünde GEKA’nın desteği bizim için çok önemliydi. Güney Ege Kalkınma Ajansı’na sağladığı hibe desteği için teşekkür ediyorum. Tarıma, üretime, üreticiye önem veren bir belediye olarak, bu hibe desteği çalışma şevkimizi de arttırdı.” dedi.

 

Geleceğimiz İçin Üretiyoruz

Menteşe’nin bir tarım kenti olduğuna vurgu yapan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Menteşe bir tarım kenti. Menteşe Belediyesi olarak bizler de tarıma, üretime çok önem vermekteyiz. 6 yıldan bu yana yerel tohumu desteklemek adına Yerel Tohum Fide Şenliği düzenliyor, ninelerimizin sandıklarında sakladıkları ata tohumlarına sahip çıkıyoruz.” şeklinde belirtti.  

Acil Gıda İhtiyacı Karşılanacak

Başkan Gümüş proje ile ihtiyaç sahibi vatandaşların acil gıda ihtiyaçlarının karşılanacağını belirterek, “Yerel tohumdan yetiştirilen ürünlerin bir kısmını gıda ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Bir kısmını da aşevimizde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için sıcak yemek yapımında kullanacağız. Çalışmalar kapsamında 2 ton yerli nohut tohumumuzu diktik.  Dikimini yaptığımız yerli soğan güverlerimizden soğan elde ettik.  Bu ekimlerimizden yetişecek patlıcan, domates, soğan ve biberlerimizi en kısa zamanda ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaştıracağız.  Amacımız üretimin ne kadar önemli olduğunu vatandaşlarımıza göstermek, kendi ekibimizle, kendi arazilerimizde ata tohumlarımızı yetiştirmek. “ dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141