• BIST 9809.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 22 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Memur Açlık Sınırını Aştı

Memur Açlık Sınırını Aştı
Türkiye Kamu -Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Toplu Görüşmelerin Ardından, Açlık Sınırının Altında Maaş Alan Kamu Çalışanı Kalmayacak Olmasından Büyük Mutluluk Duyduklarını Söyledi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, toplu görüşmelerin ardından, açlık sınırının altında maaş alan kamu çalışanı kalmayacak olmasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
Akyıldız, uzlaşmayla sona eren toplu görüşmelerin ardından Başbakanlık Merkez Bina'sı önünde yaptığı açıklamada, toplu görüşmelere ''kamu çalışanlarını açlık sınırından kurtaracağız'' sloganı ile geldiklerini belirterek 15 Ağustostaki ek ödemeler dahil, askerliğini yapmış, lise mezunu bekar bir çalışanın aylık ücretinin 1030 YTL'ye yükselip açlık sınırının üzerine çıkacağını belirtti.


Akyıldız, özellikle 4/B kapsamında çalışanların eş durumundan tayini ile ilgili değerlendirme, becayiş hakkının verilmesi, askerlik dönüşü işe başlama ve mali haklarla ilgili emsal uygulaması konusunda incelemeye tabi tutulmasının önemli gelişmelerden bir tanesi olduğunu söyledi.

Bircan Akyıldız, şunları kaydetti:

''Kamu çalışanları adına önümüzdeki süreçte hedeflenen, grev ve toplu sözleşme hakkı almak üzere daha yoğun çalışmaların yapılacağını inanıyorum.''

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da görüşmelerden Memur-Sen için ideal olan sonucun değil, bu yasayla alınabilecek en iyi sonucun çıktığını söyledi.

Çalışanlarla sosyal devletin ilkesi gereği devleti barıştıracak, çalışanların motivasyonunu sağlayacak bir rapor hazırlayarak masaya koyduklarını aktaran Gündoğdu, bu sene toplu görüşmelerin son kez yapılması ve toplu iş sözleşmesine geçiş ile ilgili taleplerini de masada dile getirdiklerini ifade etti.

Ek ödemelerle ilgili en düşük memur maaşına 103 YTL, ortalama devlet memuru maaşına 112 YTL iyileştirilme verilmesinin Memur-Sen'in Ağustos ayı için ideal öngürüsü olduğunu belirten Gündoğdu, şunları söyledi:

''Ek ödemelerin ikinci kısmının Ocak 2009'da verilmesini arzuluyorduk. Sayın Bakanımız sağolsun 2012'inin ikinci yarısına kadar geri kalan ek ödemenin yüzde 45,5'lik kısmını masada sendikalarımızla birlikte çalışalım, olgunlaştıralım yaklaşımında bulundu.

Ek ödemelerin verilmesiyle memurundan az alan idareci konusu da bu masada çözüldü. İdeal hiyerarşideki dengenin gözetilmesi kararı da bu masadan çıktı. Bunu da buradan müjde olarak arkadaşlarımıza vermek mümkün.

KEY ödemeleri ile ilgili, alamayan, mağdur olan arkadaşlarımız var. Yine bu masadan bu mağduriyetlerin giderilmesine yönelik çalışmalar yapılması kararı çıktı.''

Gündoğdu, ''Çalışanlarımıza 10 YTL toplu görüşme primi konusu kamuoyuna değişik yansıtılıyor. Hiçbir konfederasyonun sendikalara yönelik bir kuruş talebi olmamıştır. İşçi sendikaları toplu sözleşme imzaladıklarında üyeleriyle ilgili ikramiye, prim alıyorlar. Biz de 930 bin örgütlü sendikalı üyelerin aidatına, kasasına, cebine yansıyacak bir talep olarak masaya getirmiştik. 10 YTL olarak çıktı. Miktarı küçüktür, ama örgütlü topluma pozitif bakış adına bu da önemlidir'' diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141