• BIST 8977
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Mehmet Salih Tunç: Nasıl Bir Yelken Kulübü

Mehmet Salih Tunç: Nasıl Bir Yelken Kulübü
Marmaris Su Sporları Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Salih Tunç’un yazılı olarak basına gönderdi.

Marmaris Su Sporları Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Salih Tunç’un yazılı olarak basına gönderdiği mesaj şöyle.

2014 yaz sezonunda su sporları işletme yerlerinin tespiti ve işletme belgelerinin onaylanması faaliyet izin belgelerinin onaylanması ve düzenlenmesi üzere Marmaris Kaymakamlık makamının başkanlığında sportif kurul toplantısı Nisan ayında düzenlendi.


Bu toplantıda tüm kurul üyeleri beldedeki turizm sportif faaliyetlerinin düzenli yapılması ve disipline edilmesi icin bir araya gelir ve kararlar alırlar. Daha önceleri temel prensip haline gelmiş olan su sporları parkurlarının sayısının dondurulması Marmaris koyu içerisinde can ve mal güvenliğinin sağlanmasında en önemli kriter iken, Deniz Ticaret odası adına ve su sporları işletmelerinin üyelerinin haklarını savunma amaçlı toplantıya katılmış olan sayın Marmaris Deniz Ticaret Odası Başkanı Hasan Mengi Caria yelken kulübü adında sadece Marmaris yararına ve MDTO üyelerinin ve çocuklarını yetiştirme yararına yelkencilerin yetiştirilmesi adına ekstra parkur talebinde bulundu. 


2001 yılında birçok işletmecinin haklarından feragat edip MDTO öncülüğünde Barış beyin özellikle bilirkişi olarak katıldığı toplantılar ile herkesin sükunet ve huzurlu bir ortamda sayısı dondurulması şartı ile 8 istasyon parkur bünyesinde birleştirilmesi sağlanmıştır.


Sonuç itibari ile MDTO başkanının talep ettiği Caria yelken kulübü 2014 yaz sezonunda sportif kurula direterek almış olduğu bu izin daha sonra marmaris halkı tarafından ve MDTO üyeleri olan su sporcu işletmecileri tarafından büyük bir tepki toplamıştır sebebine gelecek olursak, 
Yelken kulübünü andıracak görsel veya fiili olarak hiçbir faaliyetinin olmaması tam tersine bu işletme tamamıyla bir su sporları parkuru olarak faaliyet gösterdiğinden, jetski, banan, ringo, sürat tekneleri, paraşüt ve benzeri tüm motorlu ve motorsuz araçlar ile su sporları faaliyetinde ticari bir getirim elde etmiştir, bununla yetinmeyip kendi meclis üyelerinin ikisine sadece ortaklı işletme haline getirmiştir.
İçmeler koyunda diğer işletmeler ve parkurlarda jet ski çıkışları yasak iken içmeler koyu boğazın ve trafiğin çok yoğun olduğu noktada caria yelken kulübü adı altında açılan parkurda jetskilerin ve banana, ringo vesaire faaliyetlerde bulunması Marmaris Su sporları kooperatif ve MDTO üyelerinin büyük şikayetlerine mahal vermiştir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141