• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Medya gücünü halktan almalı

Medya gücünü halktan almalı
İsmail Küçükkaya, “Medya patronlarının, devletle işi, gücü, ihalesi, teşviki olmaması lazım” dedi.

 

Türkiye'yi 'habere uyandıran' Fox TV'deki "Çalar Saat" adlı programın sunucusu, gazeteci İsmail Küçükkaya, Marmaris'te gerçekleşen 'medya söyleşisi'nde,  'Türkiye'de basın özgürlüğü var mı?' sorusuna ilişkin görüşlerini açıklarken, “Medya patronlarının, devletle işi, gücü, ihalesi, teşviki olmaması lazım” dedi.

22-001.jpg

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Marmaris İlçe Örgütünce düzenlenen ‘Medya Söyleşileri’ne Fox TV'deki "Çalar Saat" adlı programı sunucusu gazeteci İsmail Küçükkaya konuk oldu. CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Armutalan eski Belediye Başkanı Muhammet Ünlü’nün de bulunduğu yaklaşık bin kişinin izleyici olarak katıldığı Grand Yazıcı Mares Otel’deki söyleşinin açılış konuşmasını CHP İlçe Başkanı Acar Ünlü yaptı. Acar Ünlü, Atatürk’ün “Türk Milleti çalışkandır, Türk Milleti zekidir” sözleriyle tamamladığı konuşmasının ardından İsmail Küçükkaya’ı sahneye çağırdı. Daha önce hiç tanımadığı, görmediğinin altını çizdiği Acar Ünlü’nün yaklaşık bir yıl önce taptığı davet üzerine Marmaris’e geldiğini ifade eden İsmail Küçükkaya, yaklaşık iki saat boyunca salondakilerle söyleşti. 

Küçükkaya, ‘Türkiye’de basın özgürlüğü var mı?’ sorusunun yanıtına odakladığı söyleşi sırasında ülke ve siyaset gündemine ilişkiler hakkındaki görüşlerini de dile getirdi. Küçükkaya, basın özgürlüğünün sağlanması için, medya patronlarının, medya dışında başka iş, özellikle de devlet bağlantılı iş yapmaması gerektiğini savunarak şöyle konuştu:

“MEDYA PATRONLARI BAŞKA İŞ YAPMASIN”

“Eskiden belli sermaye gruplarının medya oluşumları vardı, her zaman vardır. Ama şimdi ilk defa iktidar medyasının oluştuğunu gördük ve bir gazeteci olarak şunu görüyorum, bizzat iktidarı yönetenler tarafından büyük bir medya grubunun yönetildiğini görüyoruz. Bir gazetenin iktidarı desteklemesinde bir beis yoktur ama hakikaten şimdi bambaşka bir durumla karşı karşıyayız. Fox’un medya dışında işi, Ankara’yla işi yok.  Öbür medya patronlarına baktığınız zaman her birinin Ankara ile işleri var. Medya patronlarının, devletle işi, gücü, ihalesi, teşviki olmaması lazım. Benim medyaya ilişkin çözüm önerilerim, medyanın başka hiçbir işinin olmaması lazım. Bir adam medya işi yapacaksa, başka bir işi olmasın. Özgür olsun.”

“SEÇİM TAKVİMİNİ AKŞENER BELİRLEYECEK”

Küçükkaya, ülke gündemine yönelik görüşlerini aktarırken, ‘partili başkanlık sistemi’nden endişe ve kaygı duyduğunu ifade etti. Sonbaharda bir erken seçim olmasını beklediğini kaydeden Küçükkaya, Meral Akşenir'in Milliyetçi Hareket Partisi'nin Genel Başkanı olması halinde ise erken seçimin rafa kaldırılacağını iddia etti. 

“SİYASETİ KESİNLİKLE DÜŞÜNMÜYORUM”

Küçükkaya konuşmasının ardından salondakilerin sorularını cevaplandırdı. Bir soru üzerine kesinlikle siyasete atılmayı düşünmediğini söyledi, “Ama siyasetçileri sevmiyor değilim. Onlar, ülke için, vatandaşlar için uğraş veriyorlar” dedi. Küçükkaya, sözlerinin sonunda da kendisinin Marmaris yaşayanlarıyla buluşmasına öncülük eden Acar Ünlü ve gösterdiği ilgi ve misafirperverlikten ötürü de Belediye Başkan’ı Ali Acar’a teşekkür etti.

2-025.jpg

Başkan Acar da, sahneye çıkarak Küçükkaya’ya teşekkür plaketi verdi. Ünlü gazeteci, sunucu daha sonra etrafında sevgi çemberi oluşturan hayranlarını kırmadı, çok sayıda vatandaşla hatıra fotoğrafı çektirdi.  (Ahmet IRMAK)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141