• BIST 9467.22
  • Altın 2493.938
  • Dolar 32.5949
  • Euro 34.7884
  • Muğla 17 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

MARTAB Tasfiye edildi

MARTAB  Tasfiye edildi
2007’ de Bakanlık kararı ile kurulan MARTAB’ ın Büyükşehir Yasası kapsamında, il özel idaresinin feshi sonucu belediye bünyesinde 1 kişi ile devam etmenin mümkün olmadığını belirten Acar, Datça, Köyceğiz belediyelerinden de destek gördüklerini, yargının d

MARTAB  Tasfiye edildi

 

2007’ de Bakanlık kararı ile kurulan MARTAB’ ın Büyükşehir Yasası kapsamında, il özel idaresinin feshi sonucu belediye bünyesinde 1 kişi ile devam etmenin mümkün olmadığını belirten Acar, Datça, Köyceğiz belediyelerinden de destek gördüklerini, yargının da alehlerine devam etmesi sonucu MARTAB’ ı sona erdirdiklerini belirtti. MARTAB’ ın Belediye’ye devri oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Belediye Meclisi Mayıs ayı 5. Olağan Toplantısı Belediye Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşti. Toplantıya Ak Parti  Belediye Meclis üyesi Uysal Avcı ve CHP Meclis üyesi İsmet Kamil Öner mazeretleri dolayısıyla katılmadı. Toplantının önemli maddelerinden olan Marmaris- Köyceğiz- Datça Turizm Altyapı Hizmet Birliği ( MARTAB)’ ın Kaymakamlık tarafından oluşturulan devir tasfiye komisyonuna göre belediye’ ye nakli oy birliği ile kabul edilirken, belediye’ ye ait olan Yat Limanı’nda teknelerin sayıca fazla olması ve aynı yerleri kullanmalarının hukuka aykırı olduğu bu nedenle bu yerin yetkisinin encümene verilmesi oy birliği ile kabul edilirken, belediye başkanı Ali  Acar, kooperatif sisteminin, yat limanındaki teknelerin durumuna bir çözüm getirmediğini ve Antalya’dan gelen korsan geminin de İzmir Limanı’ na kayıtlı olduğunu, Marmaris Limanı’ na bağlama yapmasının yasal olmadığını dile getirdi. Toplantıda ayrıca, Başkan Acar, Orhaniye Kızkumu’nda ki kaçak yapılan büfenin belediye tarafından yıkıldığını, bu bölgede yer alan devletin tasarrufu altında olan yerin bakanlık ve çevre şehircilik İl  müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarma kararı aldığını belirtti.

 

Yargının lehe işlemesi sonucu martab devredildi

 

2007’ de Bakanlık kararı ile kurulan MARTAB’ ın Büyükşehir Yasası kapsamında, il özel idaresinin feshi sonucu belediye bünyesinde 1 kişi ile devam etmenin mümkün olmadığını belirten Acar, Datça, Köyceğiz belediyelerinden de destek gördüklerini, yargının da alehlerine devam etmesi sonucu MARTAB’ ı sona erdirdiklerini belirtti. MARTAB’ ın Belediye’ye devri oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Acar, “korsan teknesine liman yasaği”

 

Toplantıda Belediye bünyesinde olan Yat Limanında yer alan günlük gezi teknelerinin bağlama yetkisi encümene verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Acar, yat limanında ki teknelerin düzenlenmesi amacıyla kurulan kooperatif sisteminin de bir sonuç vermediğini, tekne sayısındaki artışın ve her teknenin aynı yeri sürekli olarak kullanmasının da sorun oluşturduğunu belirtti. AK Parti  meclis üyesi  Hasan Şencan,  KORSAN GEMİSİNE elektrik ve su yardımının Belediye tarafından yapılmadığını belirtmesi üzerine Acar, geminin İzmir Limanı’ na kayıtlı bir gemi olduğunu ellerinde Liman Başkanlığı tarafından gelen resmi bir yazı olduğunu belirtti ve “ geminin limana bağlama yapması zaten yasal değil” dedi.

 

Kızmuku’ndaki  yer bakanlık kararı ile ihaleye verilecek

 

Orhaniye, Kızkumu’ nda yer alan kaçak yapı Belediye tarafından yıkılmıştı. Söz konusu yerin bakanlık ve çevre şehircilik il müdürlüğü tarafından alınan kararla ihaleye verilmesi kararı alındı. Kıyı kenar çizgisi alanı içinde yer alan yerin açık ihale usulü ile kiralanma yapılabileceği belirtildi. Bahsi geçen yerin işletilip, işlettirilmesi yetkisi oy çokluğu ile Belediye Encümenine bağlandı. Acar, söz konusu kararın kendileri tarafından da uygun görüldüğünü belirtti.

 

Toplantıda ayrıca, GETOB’ un Belediye’ye ait Armutalan Kültür ve Kongre Merkezi’nde bulunan 2 adet dükkanın tahsisinin encümene verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Haziran ayı meclis toplantısı tatil olması nedeniyle olmayacağı belirtilirken, bir sonraki Meclis Toplantısı 7 Temmuz Salı saat 15.00’ de gerçekleşecek.

 

 

 

CHP Marmaris İlçe yönetimiz CHP Marmaris Kadın Kolları Başkanımız Canan Adalıoğlu ve partililerimiz gençlik kolları ile birlikte

Marmaris Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Sahir Ökten'i, doktorlarını ve çalışanlarını ziyaret ettik. Sağlıkta yaşanan sorunlar üzerine sohbet ettik.

 

Nurettin Demir, İlçe Başkanı Mehmet Oktay, Kadın Kolları Başkanı Canan Adalıoğlu ve partililerle birlikte

Marmaris Özel Yücelen Hastanesi Başhekimi Arif Süleyman Hatay'ı, doktorları  ve hastanede yatan hastaları ziyaret etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141