• BIST 9079.97
  • Altın 2323.673
  • Dolar 32.366
  • Euro 34.9506
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Marmaris'te darbeci askerlerin Yunanistan'a kaçmaması için Bozburun'da yoğun arama

Marmariste darbeci askerlerin Yunanistana kaçmaması için Bozburunda yoğun arama
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'a saldırı düzenlemek amacıyla Marmaris'e gelen ve çatışmada 2 polisi şehit ederek kaçan darbeci askerlerin yakalanması için ormanlık ve dağlık arazide başlatılan arama çalışmaları sürüyor.

Bozburun'dan Yunanistan'ın Sömbeki Adası'na (Symi) geçişlerin 20 dakika gibi kısa bir sürede gerçekleşmesi nedeniyle, darbeci askerlerin aranmasına bu bölgede de ağırlık verildi. 


Marmaris'e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a saldırı düzenlemek için gelen, ancak ayrılması üzerine başarısız olan, buna rağmen çatışmaya girdikleri polislerden 2'sini şehit eden darbeci askerlerin yakalanması için ilçede başlatılan arama çalışmaları sürüyor. Saldırı sonrası ormanlık ve dağlık alana kaçan bordo bereli, SAT komandosu ve hava indirme gücü ekiplerinden oluştuğu belirtilen karma timin yakalanması amacıyla aramalar ilçe genelinde sürdürülüyor. Şu ana kadar saldırıya karışan 10 darbeci asker yakalanıp tutuklanırken; aramaları jandarma komando, özel hareket polisi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler birlikte yürütüyor.

Marmaris'in Armutalan Mahallesi arkasından başlayarak Yeşilbelde Mahallesine kadar olan ormanlık alan, Mezargediği, Beldibi Mahallesi Belbaşı Mevkii, Hisarönü Mahallesinin Değirmenyanı bölgesi, Hisarönü ile İçmeler Halalleri arasında kalan Asparan mevkileri darbeci askerlerin yakalanması için karış karış arandı. Stratejik alanlara kobralar yerleştirilerek, 24 saat boyunca gözlem yaptı. Yine başka kobralarla kırsal alanlardaki orman yollarında devriye gezildi.

Ayrıca bugün Bozburun'dan Yunanistan'ın Sömbeki Adası'na geçişlerin 20 dakika gibi kısa bir sürede gerçekleşmesi nedeniyle darbeci askerlerin aranmasına bu bölgede ağırlık verildi. 

YEŞİLBELDE STRATEJİK BÖLGE

Öte yandan Armutalan Mahallesi'nin hemen arkasında bulunan Yeşilbelde Mahallesi'nin de stratejik açıdan önem taşıdığı belirtildi. Yeşilbelde'nin ormanlık alanı geçilerek kuzeye doğru hareket edilmesi halinde Gökova Körfezine ulaşılmasının mümkün olduğu kaydedildi. Buradan da deniz yoluyla istenilen ülkeye kaçışın yapılabileceği ifade edildi. Ya da Gökova'nın karşı sahili olan Ören veya Akyaka bölgelerinden karayoluyla Muğla merkezine hareket etmenin de mümkün olduğu ifade edildi. 

ARAMALAR ZOR ŞARTLARDA GERÇEKLEŞİYOR

Aranan kesimlerin çok sık orman ve geçiş vermeyen çalılar topluluğu olması ve gündüz de gölgede 35- 40 derece arasındaki sıcaklık arama çalışmasına katılan güvenlik güçlerine zorluk yaşatıyor. Her ne kadar arama çalışmalarına bölge yaşayanları karışmasa da en ufak bir hareketlilik karşısında hemen jandarma ile 155 polis imdat hattı aranarak ihbar yapılıyor. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141