• BIST 9125.16
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Marmaris’te bisiklet şöleni başlıyor..

Marmaris’te bisiklet şöleni başlıyor..
Bugün start alacak ve 5 gün sürecek Marmaris Bisiklet Festivali’ne katılacak bisikletseverler yeryüzü cenneti ilçenin güzelliklerini keşfedecek.

Bugün start alacak ve 5 gün sürecek Marmaris Bisiklet Festivali’ne katılacak bisikletseverler yeryüzü cenneti ilçenin güzelliklerini keşfedecek. Yarın koşulacak 51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun Fethiye-Marmaris etabı ise 160 ülkede televizyon ekranlarına taşınacak. Pedallar Marmaris’in tanıtımı, turizmi için dönecek..

 

graphic1-003.jpg

Dünya bizi izleyecek

51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun yarın koşulacak Fethiye-Marmaris etabının hazırlıkları tamamlandı.  Bazı yolların bu akşam saatlerinden itibaren trafiğe kapatılacağını belirten Kaymakam Yüksel, vatandaşlardan, görevlilere yardımcı ve işbirliği içinde, anlayışlı ve sabırlı olunmasını istedi.

Kaymakamlık makamında, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun hazırlıkları hakkında bilgi vermek amacıyla dün bir basın toplantısı düzenlendi. İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ahmet Kocabıyık ile Belediye Meclis Üyesi ve Bisiklet Rotaları Proje Koordinatörü İsmet Kamil Öner’in de katıldığı toplantıda konuşan Kaymakam Celalettin Yüksel, yarın koşulacak Fethiye-Marmaris etabının hazırlıklarının  tamamlandığını söyledi. Kaymakam Yüksel, saat 16.00 sıralarında Atatürk Meydanı’nda sonlanmasının planlanan 132 kilometrelik etabın, Marmaris tanıtımına ve turizmine önemli katkı sağlayacağının altını çizdi, “Kamau kurumları, sivil toplum örgütleriyle işbirliği içinde sürdürdüğümüz hazırlıklar tamamlandı. Hazırız, bekliyoruz. 20’yi aşkın televizyon kanalı aracılığıyla 160 ülkede canlı yayınlanacak etabın önemli bir tarafı da cennet köşesi Marmaris’imizi tanıtacak, turizmine katkı sağlayacak olması. Tur nedeniyle her yıl olduğu gibi bu yıl da bazı yolların trafiğe kapanacağını hatırlatan Yüksel, vatandaşlardan, görevlilere yardımcı ve işbirliği içinde, anlayışlı ve sabırlı olunmasını istedi, “Zira, bu etkinlik ilçemizi dünyaya tanıtacaktır” dedi. Toplantı sonunda İsmet Kamil Öner, bugün saat 17.30’da Turban Kavşağı’nda start alacak “Marmaris Bisiklet Festivali” için özel olarak hazırlanan formalardan, birer tanesini Kaymakam Yüksel, Ertan Sarıkaya, Ahmet Kocabıyık ve gazetecilere hediye etti. (Ender TÜRKKAN)

 

DİKKAT BU YOLLAR

TRAFİĞE KAPATILACAK

51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun Fethiye-Marmaris etabı dolayısıyla bugün (Salı) akşam saatlerinden, yarın akşama kadar şu güzergahtaki yolların trafiğe kapatılacağı bildirildi: 

Ulusal Egemenlik Caddesi (Marmaris girişi)- İncili Kavşak-Datça Yolu-Mezarlık Kavşağı-Hastane Kavşağı-Çoban Petrol Kavşağı-Yunus Nadi Caddesi-Adliye Kavşağı’ndan Atatürk Meydanı’na kadar uzanan yol..

ARAÇLARINIZI KALDIRIN

İlçe Emniyet Müdürü Ertansarıkaya, bugün saat 17.00’den itibaren güzergahta gerekli düzenlemelerin yapılacağını, vatandaşların söz konusu bölgelerdeki araçlarını kaldırmaları ve park etmemelerini istedi.

FESTİVAL BAŞLIYOR

Marmaris bir ilke daha ev sahipliği yapıyor. Marmaris Bisiklet Festivali bugün (28 Nisan Salı) başlıyor. Türk turizminin gözbebeği, yükselen yıldızı Marmaris, 28 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında,

Festivali kapsamında bisiklet severleri ağırlayacak. Bisiklet tutkunları 5 gün boyunca Marmaris ve çevresindeki, tarih ve doğa güzelliklerini keşfetmek için birlikte pedal çevirecek. Festivalin ilk etkinliği “Açılış Sürüşü” bugün saat 17.30'da Turban girişinden start alacak. Açılış sürüşü, yürüyüş yolu üzerinden Uzunyalı ve Atatürk Meydanı geçildikten sonra 19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda son bulacak. Hemen ardından ise saat 18.00'de Gençlik Meydanı'nda açılış töreni düzenlenecek. Marmaris Bisiklet Rotaları Projesi ve Festivalin Koordinatörü İsmet Kamil Öner, son derece  keyifli geçmesini bekledikleri açılış sürüşüne 7'den 70'e her yaştan bisikletseverleri beklediklerini söyledi.

Festival programı hakkında bilgi veren Kamil Öner, 5 gün boyunca çok sayıda etkinlik yapılacağını anlattı. Katılımcıların bisiklet turlarına ve yarışmalara katılacağını aktaran Öner, festivalde istenilen başarıyı elde edebilmeleri için halkın katılımının da çok önemli olduğunu söyledi. Özellikle 1 Mayıs Cuma günü gerçekleşecek "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu"nun çok renkli olacağına değinen Öner, "Kadına şiddete hayır" sloganıyla yapılacak bu etkinlikle kadınların her türlü kıyafetle bisiklet kullanabileceğini göstermek istediklerini bildirdi. Öner, “Marmaris iklimi ve coğrafi yapısıyla bisiklet turizmine çok uygun. Festival sayesinde bisiklet rotalarımızı iyi bir şekilde tanıtarak, bu turizm alanından da pay almak istiyoruz” dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141