• BIST 8762.55
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 13 °C
  • Aydın 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Marmaris'te 23 Nisan Kutlamalarının Adresi 105. Sokak Oldu

Marmariste 23 Nisan Kutlamalarının Adresi 105. Sokak Oldu
Marmaris'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.
İlçede bayramın kutlama merkezi Kemeraltı mahallesi 105. sokak oldu. Alanı dolduran binlerce vatandaş çocuklarla birlikte bayram coşkusu yaşadı.
 
105 sokakta Terzilik yapan esnaf Salih Yazgan'ın önderliğinde, Sokak, günler öncesinden 3 bin bayrak ve Atatürk posterleriyle süslendi. Salih Yazgan'ın terzihanesinin merkez olarak kullanıldığı çalışmalar 23 Nisan'a kadar sürdü. Binalar, balkonlar, pencereler, ağaç gövdeleri, çöp ve trafo kutuları dahil 105 sokağın tamamı kırmızı-beyaza büründü. İlçedeki kutlamaların merkezi haline gelen 105 sokak,sabahın ilk ışıklarıyla birlikte cıvıl cıvıl olmaya başladı. Kutlama zamanından saatler önce sokağı dolduran vatandaşlar ile çocuklara balonlar ve Türk bayrakları dağıtıldı. Yiyecek ve içecek ikramında yapıldığı kutlamalar saat 16.00'da start aldı. Sokağı dolduran binlerce kişi marşlar eşliğinde çocukların coşkusunu ortaklık etti.
 
105 sokakta iki yıldan bu yana kutlanmaya başlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları her geçen gün büyüyerek ilçenin simgesi haline gelmeye başladı.
 
MAHALLELİDEN ÇOCUKLARA 23 NİSAN ARMAĞANI
Muğla’nın Marmaris İlçesi Kemer altı Mahallesi 105 Sokak’ta yaşayanlar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramının coşkusunu doya doya yaşamak amacıyla örnek bir uygulama hazırlayarak bir ilke imza attı.
Mahalle sakinleri, ilgili, yetkili makamlardan izinlerini aldıktan sonra imece usulü yardımlaşarak, 105 Sokağı, balkonlarını, işyerlerini yüzlerce Türk Bayrağı ve Atatürk posterleriyle donattı. Kırmızı-beyaz kumaşlarla süsledikleri ağaçlara, elektrik panolarına yine aynı renklerdeki balonlar astı. Çocukların kendi elleriyle çizip, boyadıkları ve üzerinde “23 Nisan Kutlu olsun” yazılı pankart ise sokağın tam ortasına asıldı.
Kadınlar, 22 Nisan öğleden sonra başlayıp, 23 Nisan akşamının ilerleyen saatlerine kadar sürdürülmesi planlanan 23 Nisan kutlamalarında çocuklara ikram etmek amacıyla yiyecekler hazırladı. Sokak sakinlerinin aralarında topladıkları paraların da yine çocuklara döner ekmek ve pamuk şeker vermek için harcanacağı, kurulacak dev ekrandan, kutlamalar boyunca Atatürk, Ulusal Egemenli ve çocuk konulu gösteriler aktarılacağı açıklandı. Sokakta hem işyeri hem evi bulunan, terzilik yapan Salih Yazgan adlı vatandaş, kutlamalar çerçevesinde ilk olarak, 22 Nisan akşamı liseli müzik gruplarının sahne alacağını söyledi. 23 Nisan Günü Marmaris Belediyesi’nce düzenlenecek ve 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda gerçekleşecek kutlamaların ardından protokol üyeleri dahil, tüm ilçe yaşayanlarını sokaklarına beklediklerinin altını çizdi.
20160423_162700.jpg
105 SOKAK ÖRNEK OLACAK
Bundan böyle tüm ulusal bayrarmlarda sokaklarını Bayram yerine dönüştürmekte kararlı olduklarını belirten Yazgan, “Umarız, Marmaris’e ülkemize örnek oluruz, ulusal bayramlarımız, tüm halkımızın coşkuyla kutlanmasına bir nebze de katkıda bulunuruz” dedi.
Çocuklarda, mahallelerini rengarenk süslenmiş şekilde görmenin, 23 Nisan2ı evlerinin önünde kutlayacak olmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141