• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Marmarİst İstanbul’u Sanatla Fethetti

Marmarİst İstanbul’u Sanatla Fethetti
9. Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali 07 Mart Cuma Günü Saat 19.00 dan itibaren başlayan “Marmarist” Karma Güzel Sanatlar Sergisi etkinlikleri ile sanatın kapılarını halka açtı.

Güzel Sanatlar konusunda yaratıcılıklarını sergileyen 100 katılımcının yaklaşık 250 eseri, canlı performans gösterileri ve yazarların imza günü ile başlayan etkinlikler, 16 Mart Pazar gününe kadar Yeni Kadıköy İskelesi üzerinde bulunan, bin  metrekarelik  bir alana sahip Şirket-i Hayriye Sanat Galerisinde sürecek ve her gün Saat 11.00 – 1900 arası ziyaret edilebilecek.

Festival açılış konuşmasında Sanatın hayatımızı anlamlandıran ve yeni anlamları var kılmanın en büyük alanı olduğunu vurgulayan  Damla Özlüer, kadınların birer yanardağ gücü ile bulundukları zaman  dilimini değiştiren işlere  sanatla imza attıklarını söyleyerek, tüm Emekçi Kadınların sadece  08 Mart Günü Dünya Günü hatırlanmamalarını, onların her an belleklerimizde var olması halinde toplumumuzdaki kadın sorunlarının ortadan kalkacağını belirtti.
Kalimerhaba Derneği Başkanı  Selma Sonat kendisini hiçbir zaman yalnız bırakmayan, her etkinlikte yanında olan, sanatçı dostları,  Atilla Atasoy, Ayşegül Çıdamlı, Cihat Tamer, Esin Karakaya, Haldun Ergüvenç, Hikmet Karagöz,  İlter Akcebe,  İnci Ültay, Meral Orhonsay, Sinan Bengier, Yaman Tüzcet, Cihan Demirci ve tüm katılımcı sanatçılara teşekkür ederek, İstanbullu sanatseverlerin Kadın ve Sanat Festivali’ne gösterdikleri ilgiye karşı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Festival Etkinlikler Kordinatörü Umur Özlüer, dokuzuncu yaşına,  tamamen sivil toplum gücü ve sanatçıların, sanatseverlerin katkısı ile basan  Uluslararası Marmaris  Kadın ve Sanat Festivaline kanat takan, Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği ve Kültür Kentleri birliği Yöneticileri  olan Ümit Yaşar Işıkhan ve Hakkı Gümüştaş’a  ve Sanat Festivalin başladığı günden bu güne sanat danışmanlığını üstlenen Dr. Refik Aziz ile Festivalin onur konuğu olan Habib Gerez, Seba Uğurtan ile Cino Kaneli’ye, etkinliklere verdikleri destek için teşekkür ederek,  çok minik katkılarla çok büyük işlere imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak Marmaris Ticaret Odası Yönetim Kurulundan Süleyman Mutlu Ayhan ve Mehmet Baysal’ı sahneye davet etti. Mehmet Baysal, böyle bir etkinliğin içinde Marmaris Ticaret Odası Osmaniye Bal Evi stantları ile yer almaktan duydukları mutluluğu belirterek etkinliğe  katkı koyan herkesi kutlayarak Marmaris’e davet etti.
Festivalin, her yıl sadece bir kadına verilen, “Kafasında Sanat Çiçekleri Açan Kadın Ödülüne”  bu yıl, aralıksız düzenlediği temalı sergilerle sanatçılara kucak açarak,  ev sahipliği yapan Şirket-i Hayriye Sanat Galerisi Yöneticisi Ayşegül Abay layık görülerek, ödülünü Kalimerhaba  Derneği Başkanı Selma Sonat’ın elinden aldı. Festivali en genç kadın sanatçısı unvanının sahibi ise, bu yıl Azerbaycan’dan konuk olarak sergiye katılan 17 yaşındaki ressam Nergis  İsmayilova  oldu.
Yaman Tüzcet,in “Biz Deliler” adlı oyunundan bir bölümünü canlı olarak sunduğu ve kitaplarını imzaladığı açılış etkinlikleri, Konuk Yazarlar Cino Kaneli, , Furkan Er,  Sebla Özyurt , Raşit Öztürk, Aliye Özlü, Hasbora, Şeyhmus Kartal, Ümit Yaşar Işıkhan’ın kitaplarını imzası ve şiir dinletisi ile devam etti.
Etkinliğe katılan konuk sanatçılar MTO Osmaniye Bal Evi tarafından verilen armağanları ile uğurlanırken gelecek yıl Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivalinin 10. yılında bir araya gelmek üzere sözleştiler.
Festivalin lezzet sponsoru olan Coffee Bank firması sahibi Selim Işık’ın
 “Marmarist Karma Güzel sanatlar Sergisi” için oluşturduğu, sanat sloganının
 “Sergiyi gezmek sizden, kahveleriniz bizden”  olduğu, 9. Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali,  programına,    07 – 16 Mart İstanbul  Marmarist Karma Güzel Sanatlar Sergisinin ardından 21- 28 Mart 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek Marmaris  etkinlikleri ile devam edecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141