• BIST 9010.63
  • Altın 2297.694
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0564
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Marmarisli genç yazar Uğurcan Kaya ilk kitabını tanıttı

 Marmarisli genç yazar Uğurcan Kaya ilk kitabını tanıttı
‘Alışılmamış Bir Düzenlilik’ isimli ilk kitabının tanıtım toplantısını Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Konferans Salonunda Sanat ve Anlatı başlıklı sunumuyla gerçekleştiren genç yazar yakın bir zamanda imza günü düzenleyecek.

‘Alışılmamış Bir Düzenlilik’ isimli ilk kitabının tanıtım toplantısını Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Konferans Salonunda Sanat ve Anlatı başlıklı sunumuyla gerçekleştiren genç yazar yakın bir zamanda imza günü düzenleyecek.      

Alışılmamış Bir Düzenlilik

Uğurcan Kaya gazetemize yaptığı açıklamada; ‘Kitabımda sıklıkla, filozofi hakkındaki öznel düşüncelerime yer verdim. Felsefenin benim için bu denli önemli olmasının nedenlerinden birisi de; aslında günümüz şartlarında attığımız her adımda felsefi bir arayışın bulunuyor olmasıdır. Kitabımda da belirttiğim üzere “Felsefenin kati varlığının toplumsal bir terapi olduğuna tam anlamıyla katılmasam da, bireysel bir kurtuluş olduğuna tam anlamıyla katılabilirim.” -Bilhassa okuruma öz arayışları ve/veya arayışlarımı, pek de dolayımlı olmayan açık metinlerle ve aforizmalarla sunmaya çalıştım diyebilirim’ dedi.

Sanat ve Anlatı

Kaya sözlerine şöyle devam etti; ‘Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar odasının da desteğiyle: “Konferans ve Toplantı Salonunda” alanımca yapmış olduğum bilimsel gözlem ve saptamalara yer verdim. Katılım pek fazla olmasa da kendi açımdan tatmin olduğumu her defasında dillendireceğim. Başlıca seçmiş olduğum konularımdan bir tanesi ve kanımca en önemlisi: sanatın kronolojik gelişimiydi. (Tarihöncesi, Bronz Çağ, Antik Çağ, Bizans, Erken Ortaçağ, Romanesk, Gotik, Rönesans, Maniyerizm, Barok, Rokoko, Romantizm, Akademizm, Realizm, Modern ve Postmodernizm-Güncel) Görseller eşliğinde çeşitli örneklemeler de sunumuma dahil olunca, ifadelerimin sona doğru heyecana kıvandığını rahatlıkla söyleyebilirim. Ayrıca çok değerli katılımcılarıma da, katılımlarından ötürü tüm samimiyetimle buradan teşekkürlerimi bildiririm.’

Uğurcan KAYA kimdir?

Marmarisli genç yazar Uğurcan Kaya kendi sözleriyle kısa özgeçmişini şu şekilde özetledi; ‘24 Kasım 1996’da Muğla İli’nin, Marmaris İlçesi’nde dünyaya geldim. Ne var ki burada doğup burada büyümek benim için hâlâ büyük bir imtiyaz anlamına gelmektedir. Bu dolaydan özetle ilk ve ortaöğrenimimi de Marmaris’te tamamladığımı belirteyim. Yazma yönelimim ve üniversite tahsilime gelecek olursak da şunları eklemek isterim: İlk olarak on yedi yaşımda yazmaya karar kıldım; başlarda deneme için zemin hazırlarken sonraları felsefeye ve sosyolojiye olan merakım beni daha çok okumam gerektiğine ve dilimin yetersiz olduğuna inandırdı. Bu sebepten de “Alışılmamış Bir Düzenlilik” adını vermiş olduğum çalışmamı ancak üç senelik bir süreç içerisinde sonlandırabildim. Bununla birlikte geçtiğimiz sene Ordu Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji bölümüne yerleşme hakkını kazandım. Böylesine geniş bir alanda eğitim görmek benim için yine büyük bir farkındalık kaynağı oldu. ‘

 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141