• BIST 8718.11
  • Altın 2244.297
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.1686
  • Muğla 7 °C
  • İzmir 7 °C
  • Aydın 9 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

MARMARİS'E SAHİP ÇIKACAĞIZ

MARMARİSE SAHİP ÇIKACAĞIZ
Marmaris'te basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır, "Marmaris'e hak ettiği yatırımı yapacağız. Marmaris’e biz sahip çıkacağız. Marmaris iktidarın gücüyle birleştirmek istiyoruz. Ben Marmar

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır, Marmaris'te çalışan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Turban Otel'de düzenlenen kahvaltıya, AK Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Serkan Yazıcı, AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Osman Ülgen,  AK Parti Kadın Kolları Başkanı Elmas Bozkır, MHP Marmaris İlçe Başkanı Kemal Kalemci, işadamı Doğan Tugay, Mustafa Karacan, Zeki Eren ve partililer katıldı. Basın mensuplarına açıklamalar yapan AK Parti Muğla Adayı Hıdır, "Marmaris’e biz sahip çıkacağız. Marmaris iktidarın gücüyle birleştirmek istiyoruz.  Marmaris’in hakkettiği yatırımı alamaması merkezi hükümetin suçu değil. Marmaris’e İller Bankası'ndan gelen yatırım bedelleri Cumhurbaşkanının iki dudağı arasında değildir. Bu dezenformasyondur. Böyle bir şey mümkün değildir. Bütçesi komisyonda belirlenir, oradan çıkan bütçe isim isim gönderilir. Dolayısıyla bu söylem doğru değildir. Marmaris’in hakkettiği yatırım bellidir. Önceki borçlar ödenmemişe, büyükşehir Marmaris’in borcunu 2014 yılından beri ödemeye başladı. 500 milyon borç diğer ilçelerden kesilip ödenmiş. Bu borçlar yüzünden 3 belediyenin milletin önünde kavga etmesi üzüntü vericidir. Biz gelirsek önümüzdeki 5 yılda Muğlamız adına, milletimiz için  borçlarını sildireceğiz. Başka belediye başkanı gitse bile Cumhurbaşkanımız halkımız adına bu borcu siler.  Ben Muğla için Ankara’da dilencilik yapmaya her şeyi yapmaya razıyım" dedi.

ÖNCELİĞİMİZ İMAR

Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hıdır, öncelikli planlarının imar sorununu çözmek olduğunu dile getirdi. Hıdır, "Muğla’ya kırsal alanlara çok güzel yatırımlar yaptık. Genel başkanımız bize Muğla’nın ciddi sıkıntıları olduğunu söyledi. Bizi aday gösterdi. Muğla’ya ciddi yatırımlar yaptık. Muğla’ya böyle bir onurla hizmet etme şansım olduğu için çok mutluyum. Muğla’ya ciddi hizmetler vermeyi arzu ediyorum. Cumhur ittifakında bize destek olan MHP ile bunu başaracağız. İyi ki Cumhurbaşkanı bizi görevlendirdi. Muğlamız 2023 yılına çok güzel bir şekilde ele ele gönül gönüle gireceğiz. Muğla için önceliğimiz imar planı bunda ak partinin bakış açısıyla revizyona ihtiyacı var.  Temel ilkelerimiz tarım alanlarını koruyacağız,  körfez ile denizleri temiz tutacağız ve imar konusunda daha dikkatli olacağız" diye konuştu.

MARKA OLACAĞIZ

Tarım sektörüne de ağırlık vererek projeler hazırlayacaklarını belirten Hıdır, şöyle devam etti: "Bu güzel bereketli cennet coğrafya'da tarıma  da çok büyük önem vereceğiz. Bir marka oluşturacağız.  En başında çam balıyla bu cennet coğrafyanın ürünlerinin tüm dünyaya duyuracağız. Bir başka husus ulaşım ve altyapı bunları en koşa zamanda çözeceğiz vatandaşımızı yormayacak ve üzmeyecek bir sistem geliştireceğiz. Bunları Muğla’nın dokusuna uygun yapacağız" ifadelerini kullandı.

MUĞLA SAHİPSİZ BİZLER SAHİP ÇIKACAĞIZ

Hıdır, yerel seçimlerin bir demokrasi şöleni içinde geçeceğini vurguladı. Hıdır, "Büyükşehirde aday sayısının artması, milletimiz  için önemli bir şeydir. Diğer adaylar bu demokrasi şöleninin bir aktörüdür.   31 Mart’ta oylanacak adayların fazla olması vatandaş açısından olumlu bir şey. 4 adayın olması milletimizin tercihlerinde faydalı olacak. İnşallah güzel bir rekabet olur. Belediyelerde çalışanlar tasfiye edilmeyecek.  Bu söylentiler akıl tutulmasıdır. Biz Muğla’yı kucaklayacağız. Parti gözetmeden seçildiğimizin sabahında rozetimizi çıkartırız. İnsan odaklı millete hizmet anlayışımızla hizmet edeceğiz. AK Parti'de kardeşlik hukuku her şeyin önündedir. AK Parti'de  iki belediye birbiriyle kavga etmez. Bir belediye sabah Bodrum, öğleden sonra Fethiye'de ertesi gün de Marmaris’te olmalı. Bizim Belediye anlayışımız CHP ile mukayese edilmez" şeklinde konuştu.

BÜTÜN MARMARİS FAYDALANACAK

Toplantıda termal tesisleşme ilgili bir soruyu yanıtlayan, AK Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Serkan Yazıcı, "300 ton temel şifalı su. Daha fazla olacağını tahmin ediyorum bunu çıkarırken devletin büyükşehirin olanaklarından faydalanmamız lazım.  Bizim avantajımız bulunması.  Bu otellere hat vesilesiyle dağıtılır. İkinci kısmı ise bizim yapacağımız tesislerdir. Biz doğru termalleri kurtulabilirsek herkes kullanabilir. Asıl mesele suyun bulunması. Bunun etrafında, sağlık, organik, tarım, sanat, festival ve spor turnuvaları. Bunlar Marmaris'te hiç olmayan şeyler. Biz bunları vaat ediyoruz.  Ben 3 yıl içinde bunların gerçekleştireceğimi umuyorum" dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141