• BIST 9079.97
  • Altın 2330.986
  • Dolar 32.3639
  • Euro 34.9782
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali’ne Hazır.

Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali’ne Hazır.
MarmariSANart’ın hayata geçirdiği örnek proje, sanata gönül veren sanatseverler tarafından titizlikle planlanarak, Marmaris Belediyesi ve MARTAB (Marmaris, Köyceğiz ve Datça Turizm Alanı Altyapı Birliği) ile Marmaris’teki Sivil Toplum Örgütleri, Marmaris’

24 Eylül çarşamba günü saat 16:00 da Marmaris Belediyesi önünden Festival Yürüyüşü ile başlayacak olan festival dört gün sürecek. Festival programı aynı akşam, Açılış Galası ile devam edecek. 25-26-27 Eylül tarihlerinde farklı organizasyonlarla festivale katılan konuklara ev sahipliği yapacak olan Marmaris, sanat ve kültürle dolu günler yaşayacak.

Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali’ne Hazır.

Festivalin danışmanlığını Ahmet Mümtaz İdil, Festival Başkanlığını Sayın Şeref Öztürk’ün üstlendiği organizasyona, Türkiye’den çok sayıda yönetmen, senarist, oyuncu, yazar ve film eleştirmeni katılıyor.

Kısa filmler kurmaca, belgesel, canlandırma/animasyon ve deneysel dallarında yarışacak filmlerin kazanan yönetmenlerine heykelcik şeklinde özel olarak tasarlanmış “MARMARİS İNCİ ÖDÜLÜ” verilecek.

Festival kapsamında gerçekleşecek olan yarışmaya katılacak filmler; Ön Jüri Üyelerinden Bülent Özkam, Tarık Alpagut ve Serdar Gürcan tarafından elemeden geçirilerek, ana jüri üyelerince değerlendirilmeye alındı.

Ana Jüri Üyeliği Başkanlığını Vecdi Sayar’ın yaptığı festivale Ana Jüri Üyesi olarak; Aslı Şahin, Orhan Aydın, Mustafa Altıoklar, Hayri Çölaşan katılıyor.

Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali ön eleme sonuçları; özgünlük, senaryo/öykü, sinematografik anlatım, kamera, kurgu, ışık, ses, efektler ve oyuncu yönetimi açılarından değerlendirilerek, gösterime hak kazanan kısa filmler belirlendi.

Belirlenen bu filmler ana jüri tarafından değerlendirmeye alınarak her daldan dereceye giren ilk üç film ödüllendirilecek. Dereceye giren filmler 27 Eylül de Marmaris Kalesinde yapılacak olan Ödül Töreninde sahiplerini bulacak.

Ön elemeyi geçen filmler; Blue Port Marmaris Sinemalarında ücretsiz olarak Marmaris halkı için gösterime sunulacak. Gösterimler sonrası film yönetmenleri ile söyleşiler gerçekleştirilecek. Festival sürecinde üç gün boyunca; her akşam saat 20:00 den itibaren 19 Mayıs Meydanında, Yat limanı küçük amfide, Dost CafeRestorant sahilinde, Saman iskelesi Belediye Çay bahçesinde, İçmeler'de Martı Resort Otel'de kurulacak olan perdelerle Marmaris halkının değerlendirme alınan filmleri izlemesi sağlanacak

27 Eylül Cumartesi günü saat 14:00 te Blue Port AVM de Sinemacı Hilmi Etikan ile sinema konulu bir söyleşi gerçekleştirilecek.

25 Eylül Perşembe günü, Saat 12:30 da, Marmaris Kültür Evinde Yönetmen ve yazar Arif Keskiner imza günü düzenlenecek.

Festival duyurusunun yapıldığı günden bu zamana oldukça büyük bir ilgi gören festival için birçok sinema sanatçısı ve yönetmenin etkinliği takip etmek için Marmaris’e gelmesi bekleniyor. Festival Ulusal ve yabancı haber merkezlerince takip edilecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141