• BIST 8718.11
  • Altın 2243.296
  • Dolar 32.3313
  • Euro 35.1511
  • Muğla 7 °C
  • İzmir 7 °C
  • Aydın 9 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

MARMARİS KENT ORKESTRASIYLA DÜNYAYA AÇILIYOR

MARMARİS KENT ORKESTRASIYLA DÜNYAYA AÇILIYOR
Norveç’te yaşayan Dünyaca ünlü Türk Müzikolog İrfan Akdokur; uluslararası ses getirecek bir projeyle Marmaris’e dönüyor!..


Norveç’te yaşayan Dünyaca ünlü Türk Müzikolog İrfan Akdokur;  uluslararası ses getirecek bir projeyle Marmaris’e dönüyor!..
Aslen Adanalı olan ve tatillerini 40 yıldır Marmaris’te geçiren, 35 yıldır Norveç Drognoll Üniversitesi Tröndelag Caz Konservatuarında Öğretim Üyesi olarak “Dünya Müzikleri” konulu ders veren Müzikolog İrfan Akdokur; kuruluşunu tamamladığı Marmaris Kent Orkestrasıyla ilgili ilk sunumu basına yaptı.
Marmaris’te kendisine ait Marmaris Kent Müzik Evi’nde dün (8 Aralık 2017)  basın mensuplarını ağırlayan Müzikolog Akdokur;  kuruluş aşamasında basınının desteklerinden dolayı çok mutlu olduğuna dikkat çektiği açıklamasında; “35 yıldır Norveç Drognoll Üniversitesi Tröndelag Caz Konservatuarında Öğretim Üyesi olarak ,“Dünya Müzikleri konusunda, doğaçlama ve ritim  ya da müzikle resim çizebilmek te denilebilinir aslında. Dersler veriyorum.
Önümüzdeki yıl, Haziran 2018’de Norveç’teki üniversiteden emekli olacağım.  Aslen Adanalı’yım ve yaklaşık 40 yıldır Marmaris’e geliyorum. Aslında görevim dışında Türkiye’de olduğum çoğu zamanı, Marmaris’te yaşıyorum da denilebilinir.
Kuruluşunu yaptığımız Marmaris Kent Orkestrası projem aslında bir yurda, Türkiye’ye dönüş projem. Çok değerli müzik sanatçısı arkadaşlarımızla kuruluşumuzu tamamladık. Bundan sonra hedefimiz 7 ‘den 77’ye yaş sınırlaması olmaksızın yeteneğine güvenen sanatçıları, sanatçı adaylarını Marmaris Kent Orkestrası bünyesinde bir araya getirmek. Orkestramızla zaman içerisinde daha da büyüyerek,  Klasik Batı Müziğinde olması gereken bütün enstrümanları içeren bir toplulukla, sanırım 70 - 80 kişilik bir orkestramız olacak ve konserler vereceğiz.
Bünyemizde müzik eğitimi ve yetiştirme kursları da olacak.  Piano, Keman, Viola,  Violonsel,  Gitar,  Bass gitar,  Double bass, Bateri ve Perküsyon, Saksafon,  Flüt, Trompet, Trombon, Korno gibi müzik enstrümanları eğitim derslerimiz, bize gelen başvurular doğrultusunda başlayacak.
Siz değerli basın mensuplarının da desteğiyle,  Marmaris Kent Orkestrası’nın kısa sürede tanınıp Marmaris’in sanat etkinliklerinde önemli bir destek olacağına, Marmaris’in gerek Türkiye gerekse de uluslar arası tanıtımında önemli bir rolü olacağına inanıyorum.
Marmaris Kent Orkestrası’na katılmak isteyen bizlerle çalışmak isteyen değerli müzisyenlerimiz, bizlerden müzik enstrümanı ve şan eğitimi almak isteyen 7’den 77’ye yeteneği olan herkesi aramıza bekliyoruz.
Aramıza katılmak isteyen dostlarımız;  Marmaris Kent Orkestrası merkezimiz olan Marmaris Kent Müzikevi’ne gelerek ve (0252) 412 06 93 numaralı telefonumuzdan arayarak bize ulaşabilirler.” dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141