• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

MARMARİS İÇİN GÜÇ İTTİFAKI

MARMARİS İÇİN GÜÇ İTTİFAKI
Marmaris’te turizmin geleceğini aydınlatmak ve çeşitliliğini artırmak için kamu kurumları ve özel sektör iş birliği yapıyor.

             Marmaris Ticaret Odası (MTO) öncülüğünde “Kamu Kurumları ve Meslek Komiteleri İş Birliği’nde Çalışma Toplantıları” serisi başladı. İşinin ehli sektör temsilcileri ve kamu kurumu yetkilileri aynı masada buluşarak Marmaris turizmini ve geleceğini konuştu.

 

                MTO tarafından geçtiğimiz gün hizmet binasında “Kamu Kurumları ve Meslek Komiteleri İş Birliği’nde Çalışma Toplantıları”nın ilki yapıldı. MTO Yönetim Kurulu Başkanı S. Mutlu Ayhan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy’un programında yaşanan son dakika değişikliği sebebiyle çalışma programına katılamaması nedeniyle Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay yalnız katılarak meslek erbaplarının sorunlarını ve taleplerini dinledi, çözüm önerilerini değerlendirdi. 13 meslek komitesinin arasından oluşturulan 5 ayrı grupla yapılacak çalışma toplantılarının ilkinde, 1. meslek komitesi Tarım, Hayvan ve Gıda İmalatı, 8. meslek komitesi Konaklama ve 9. meslek komitesi Yiyecek ve İçecek sektörlerinden temsilciler yer aldı. MTO Başkanı Ayhan, konuşmasının ardından sözü komite temsilcilerine bırakarak karşılıklı görüşlerin ifade edilmesini sağladı.  Yerli ve yabancı turiste hizmet veren Marmaris turizminde yaşanan bazı sıkıntıları dile getiren komite temsilcileri, Marmaris ticari yaşamına da ışık tutarak, daha başarılı ve kazanımı yüksek bir sezon geçirilmesi için çeşitli önerilerde bulundu.

 

PARK SORUNU ACİLEN ÇÖZÜLMELİ

 

                Marmaris’te yaşayan pek çok kişinin ortak sıkıntısı olarak dile getirilen park sorunu da çalışma toplantısında bahsedilen konuların arasında yer aldı. Özellikle ticaret yapan ve Marmaris’in lokomotif bölgelerinde yer alan işletme sahipleri hem vatandaşın hem de işletmelerin park sorunundan muzdarip olduğunu söyledi. Özellikle mal indirip yükleme yapılırken kısa süreli park alanlarının yetersizliğinden şikâyet edildi. Sadece işletmelerin değil vatandaşın da aynı problemleri yaşadığını dile getiren komite temsilcileri, bu anlamda belediyeden beklentinin büyük olduğunu ifade etti. Yaklaşan 2020 turizm sezonu ile birlikte park sorununun daha da büyük bir problem olacağı ve Marmaris’in bu konuda bir çözüme ihtiyacı olduğu ifade edildi.

 

ALTERNATİF TURİZM SEÇENEKLERİNE ÖNCELİK

 

                Özellikle dünyada turizm anlayışının değişmeye başlamasıyla birlikte, turistin farklı seçenek arayışında olduğundan bahsedilen çalışma toplantısında, Marmaris’in bugüne kadar sahip olduğu plaj turizminin yanı sıra farklı seçeneklere ihtiyacı olduğuna da dikkatler çekildi. Avrupa ve pek çok farklı turizm destinasyonunda, bisiklet turizmi, kruvaziyer turizmi, api turizm gibi farklı rotalar da olduğundan bahsedilen toplantıda Başkan Ayhan, bu anlamda MTO tarafından özellikle api turizm konusunda yapılan çalışmalardan kısaca bahsederek, turizm acenteleri ile iş birliğinde yapılması hedeflenen projeleri anlattı. Belediye Başkanı Oktay ise; yurt dışına yaptığı ziyaretler ve görüşmeler sırasında bu konuda çeşitli notlar alındığını ve önümüzdeki dönemde hayata geçirilmesini planladığı alternatif turizm seçenekleri hazırlandığını açıkladı.

 

HİZMET KALİTESİ ARTIRILMALI

 

                Marmaris’e gelen Avrupalı turistin daha önce de belirtildiği gibi bazı sıkıntılara maruz kaldığı ve bunun turizmin önünde büyük bir tehdit oluşturduğunu belirten komite temsilcileri, belediyeden bu konuda da kapsamlı bir çalışma beklediklerini söyledi. Özellikle güvenlik konusunda Marmaris’in bazı lokasyonlarında sıkıntılar bulunduğunu belirten temsilciler, Marmaris’in imajının değiştirilmesi ve yabancı turistte oluşan güvensiz bölge algısından sıyrılmak gerektiği vurgulandı. Taciz, müşteriye asılma, hanut gibi Marmaris’e yakışmayan davranışların yaşanmaması için acilen tedbir alınması gerektiği de belirtildi. Marmaris’te geçtiğimiz yıllarda yaşanan deprem, terör olayları ve darbe gibi olumsuz gelişmelerin neticesinde turizm sektörünün önemli ölçüde yara aldığından bahsedilen çalışma toplantısında, tüm sektörler ve kamu kurumlarının bir araya gelerek bu problemlere çözüm aranması gerektiğinin altı çizildi.

 

MARMARİS HEPİMİZİN, SAHİP ÇIKACAĞIZ

                Uzun zamandır Marmaris’te ilk defa yapılan sektör temsilcileri ve kamu kurumlarını biraraya getiren çalışma toplantısında, ortak karar alınarak Marmaris turizmi için birlikte çalışma sözü verildi. Gerek belediye gerek diğer kurumların da içinde olduğu bir proje ile birlikte hem Marmaris’te turizme ivme kazandırmak hem de kaliteyi artırmak için kollar sıvandı. Marmaris’in daha tercih edilir bir destinasyon olması yönünde çalışmalar yapılması ve bu konuda da iş birliği halinde olunması kararlaştırıldı.

 

FİNLANDİYALI BAKAN SÖZ VERDİ

 

                Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ise Hollanda ve Finlandiya ziyaretlerinden bahsetti. İki ülkede katıldıkları fuarlarda Marmaris’i tanıtma şansı yakaladıklarını söyleyen Oktay, Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto’nun Marmaris heyetini parlamentoda kabul ettiği belirterek, “Yaklaşık 40 dakika süren görüşmede Bakan Haavisto, Marmaris’in turizmine katkı sözü verdi. Haavisto, hükümet içinde çalışmalar yapacağını ve Türkiye’nin ‘seyahat için tavsiye edilen ülkeler’ kategorisine geçmesi için çaba göstereceği sözünü verdi. Biz de kendisini Marmaris’te ağırlamak istediğimizi ilettik. Bakanın bu tutumu bizim için çok önemli” diye konuştu.

                Oktay ayrıca tur operatörleri, seyahat firmaları ve havayolu şirkleriyle yapılan görüşmelerden de bahsederek, “Finlandiya’nın en büyük tur operatörü Aurinko Matkat'in merkez ofisini ziyaret ettik. Yapılan görüşmelerde Marmaris operasyonunun 2 hafta öne çekilerek Nisan ayı ortalarında başlatma sözü veren yetkililer ayrıca kapasite artışı yaparak 180 kişilik uçak yerine 210 yolcu kapasiteli uçakların Dalaman'a gönderileceğinin müjdesini de verdi” açıklamasını yaptı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141