• BIST 8792.48
  • Altın 2238.284
  • Dolar 32.3368
  • Euro 35.0772
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 13 °C
  • Aydın 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Marmaris için bir “düş”üm var

Temel IRMAK /Gönül Dostu
 
 
 
 
 
 
Marmaris tarihi bir dönemecin eşiğinde. 31 Mart 2019, Marmaris için bir seçimden daha da ötesi. Büyük bir eğişi atlamak üzere çok büyük bir dönemeci geçmek üzere. Çok büyük bir şansı da bakalım değerlendirecek mi?
Nedir bu şans diyecek olursanız tabiki de Serkan Yazıcı. Size Serkan Yazıcı’yı anlatacak değilim. Az çok tanıdınız ve tanımaya devam ediyorsunuz. Bugüne kadar yaptıklarını anlatacak değilim. Yalnız bir noktaya değinmeden geçemeyeceğim. Türkiye Ralli Şampiyonu Serkan Yazıcı’nın “Team Taksi” takımı kurarak taksiciler adına kuruş almadan yarıştığını yarışı her bitirdiği etapta taksicilerin dertlerini, uğradıkları gaspları ve öldürülmelerini gündeme getirdiğini yazmadan geçemem.
Bu davranışı bile Serkan Yazıcı’nın halktan biri olduğunu, yarıştığı otomobilini taksi görünümüne getirdiğini hatta takım otobüsünün bile taksi renginde ve çizgilerinde olduğunu bilmenizi isterim. 
Asıl yazmak istediğim Yazıcı’nın geçmişi ve yaptıkları değil elbette. Ben size 1 Nisan 2019’dan sonra olacakları yazacağım. 
Serkan Yazıcı’nın Marmaris Belediye Başkanı olduğunu düşünün. Neler olur Marmaris’te bir hayal edin!. Sosyal yaşantınızdan eksilmeler kesintiler mi olur. Yat limanında sahilleri aynen bugün olduğu gibi yaşamaktan mı olursunuz?
Ben sizin yerinize de hayal edeyim. Marmaris malum arazi fakiri. Spor alanı yapacak alan bile yok. Ama Serkan Yazıcı belediye başkanı. Spor tesis alanı yapacak arazi sorunu kalır mı? İstediği kurumdan bu milletin çocuklarına spor alanını tahsisi yapar. Spor tesislerini de ilgili bakanlığa yaptırır. 
İlçede bir tane bile bulunmayan stadyuma bile kavuşuruz. Futbol, kapalı spor salonu, açık deniz yüzme, kürek, gençlik merkezine daha ilk yılında sahip olur bu kentin çocukları. 
Sanayi sitesini ormandan 200 hektar alan alarak taşır. Sanayi sitesinin olduğu yere de toplu konutlar yapar turizm sektöründeki çalışanlar için. 
Marmaris termal turizmle anılır. Kışın spor ve termal turizmle oteller 12 ay açık kalır esnaf 12 ay yaşam düzenine geçer. Yazı ayrı dolar kışı ayrı dolar. Uluslararası sporun merkezi olur. Çocukları gençleri sporcu olarak yetişir. 
Bakın bir dünya ralli şampiyonasını getirdi, hem ilçenin tanıtımı yapıldı hemde otellerin oda fiyatları yükseldi. Daha nice uluslararası yarışmalar gelir ilçeye. 
Yıl 2004. Yer Elegans Otel toplantı salonu. Kürsüde Ali Acar. 15 yıllık rahmetli İsmet Karadinç başkanlık koltuğunda. Seçilme şansı verilmeyen Ali Acar coşkulu bir konuşma yapar salonu dolduran kalabalığa. Coşku iyiden artmıştır. Konuşmasının sonlarıdır. Meclis üyelerini tanıtmış, projelerini açıklamıştır. 
Son sözlerini söyler Ali Acar. “Marmaris için bir düşüm var” salon coşku ve alkışla yıkılır. Ali Acar’ın “düşüm var” dediği, Bördübet’e havalimanı yapılmasıdır. Tabiki de o tarihte “çılgın” projeler yoktu. Ali Acar’da “düşüm var” demişti. 
Tabiki de Ali Acar’ın “düşü” gerçekleşmedi. Daha bir çok projesi gerçekleşmeden mühendislerin, mimarların çizimlerinde kaldı. Sanayi sitesi taşınması, stadyum yapımı bunlardan bazıları. 
Ali Acar’ın “düşü”nü Serkan Yazıcı’nın başkanlığı döneminde gerçekleşmesi hiçte zor değil. Serkan Yazıcı’yla “çılgın proje” adını yan yana koyuyorum olmuyor. Adamda öyle bir potansiyel var ki zaten kendisi “çılgın”. “Çılgın proje” lafı bile adamın yanında hafif kalıyor. Potansiyeli çok yüksek, sizin “düşlerinizi”, “hayallerinizi” gerçekleştirecek aday. 
Cumhurbaşkanına ulaşma sorunu olmayan, bakanlara, bürokratlara iş yaptırmada sorun hiç yaşamayacak ilçeyi projeye tesislere, uluslararası yarışmalara boğacak bir isim Serkan Yazıcı. 
İnanın bana başkan seçilsin sadece bir dönem yaptıklarını bütün dünya görünce Bursa bile bizden aday olsun diye yollara dökülecek. 
Marmaris için çok büyük bir şans. Çok büyük bir isim. Marmaris’in size son 15 yılını anlatmayacağım zaten yaşadınız. Karar sizin Marmaris sizin…
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141