• BIST 9058.02
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Marmaris futbol turizmine de talip

Marmaris futbol turizmine de talip
Güney Ege'nin gözde turizm merkezi Marmaris, kış aylarında da canlılığını sürdürebilmek için futbol turizminden hak ettiği payı almak istiyor- İklimi, doğası ve altyapısı futbol turizmi için uygun olan bölgede, çok sayıda saha boş duruyor

LEVENT KİŞİ - Futbol turizmi için iklimi ve doğası çok uygun olmasına ayrıca otelleri ile sahaları bulunmasına rağmen kulüplerin kamp için Marmaris'i tercih etmemeleri dikkati çekiyor.

Yaz aylarında 1,5 milyondan fazla turisti konuk eden Güney Ege'nin gözde turizm merkezi Marmaris, futbol turizminden de pay almak istiyor. Kamp için Antalya'yı tercih eden yüzlerce futbol kulübünün bir kısmını ilçeye çekmek isteyen turizmciler ve yerel yöneticiler, bu sayede Marmaris'in kışın da canlılığını sürdürmesini hedefliyor.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı İsmail Özbozdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, büyük kısmı çam ormanlarıyla kaplı, doğal güzellikleriyle ünlü Marmaris'in, özellikle salon sporları konusunda ön plana çıktığını ve çok sayıda ulusal ve uluslararası salon şampiyonlarının ilçede gerçekleştirildiğine işaret etti. Özbozdağ, yapılacak girişimlerle futbol turizminde de aynı başarının elde edilebileceğini kaydetti.

- Hollanda'dan 10 futbol takımı gelmek istiyor

Marmaris'in özellikle yabancı kulüplerin kamp merkezlerinden birisi olması için ilk adımların atılmaya başlandığını ifade eden Özbozdağ, "Hollanda'dan 10 futbol takımı devre arası kamplarını Marmaris'te yapmak istediklerini bildirdi. Eğer görüşmeler olumlu sonuç verirse 30 kişilik kafileler halinde gelecek 300 kişi, bölgemizin futbol turizminde tanınması ve iddialı destinasyonlardan birisi olması açısından önemli bir gelişme olacak" dedi.

Özbozdağ, kamp için gelecek Hollanda takımlarının kumda, salonda, sahada ve ormanlık alanda çalışma imkanları istediklerini, bunların hepsinin Marmaris'te fazlasıyla bulunduğunu kaydetti.

- "Otelimiz de sahamız da var"

Marmaris'in en gözde turistik beldesi İçmeler'in Belediye Başkanı Zeki Eren de bölgelerinin futbol turizmi açısından çok uygun olduğunu dile getirdi. İlçenin bu konuda büyük bir eksiklik yaşadığına dikkati çeken Eren, "Kışın oteller ve iş yerleri turist olmadığı için kapanıyor. Futbol takımlarını bölgemize çekmeyi başarabilirsek, bir çok otel kapanmayacak, esnafımız da kepenk indirmek zorunda kalmayacak. Otelimiz de sahamız da var. Tek eksiğimiz kamp organizasyonlarını hayata geçirememek" diye konuştu.

Asparan mevkisinde 2 futbol sahası yapma projelari olduğuna değinen Eren, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sahalardan birisini bitirdik. Maddi imkansızlıklar nedeniyle diğerini bitiremedik. Eğer otelciler destek olursa kışa kadar iki sahayı da yabancı takımların çalışma yapabileceği duruma getirebiliriz. Ayrıca belde stadımız da antrenmanlar için çok uygun. Kışa kadar 3 sahamız ile futbol turizmine hazır olabiliriz."

Marmaris Şehir Stadı'nın yanı sıra Beldibi beldesinde de 2 futbol sahası bulunduğunu hatırlatan Eren, buraların da kullanılabileceğini vurguladı.

Muhabir: Levent Kişi
Yayınlayan: Tuncer Çetinkaya

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141