• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 28 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

MARMARİS FINE DINING’LE TANIŞIYOR

MARMARİS FINE DINING’LE TANIŞIYOR
Türkiye’de son 10 yıldır İstanbul ve İzmir mutfaklarında halkın beğenisine sunulan, dünya mutfaklarından kişiye özel hazırlanan Fine Dining konsepti yemekler, şimdi de Marmaris’te damak keyfine düşkünlerin, tercihi olmaya başladı.


Türkiye’de son 10 yıldır İstanbul ve İzmir mutfaklarında halkın beğenisine sunulan, dünya mutfaklarından kişiye özel hazırlanan Fine Dining konsepti yemekler, şimdi de Marmaris’te damak keyfine düşkünlerin, tercihi olmaya başladı.
Marmaris turizminin ilk işletmelerinden olan, Cumhuriyetin ilk yıllarında da 1927’den, 1962’ye kadar Marmaris’in ileri gelenlerini, şimdiki Çeşme Meydanı’ndaki yerinde buluşturan Kahveci Alibey; Siteler sahilinde bulunan otelinin restaurantını, 2015 yılında Fine Dining konseptine dönüştürerek, Marmaris’te yaşayan yerli ve Avrupalı vatandaşların beğenisine sundu.
MURAT USTA VE MARMARİS’TE YAŞAYAN 2000 AVRUPALI
Kahveci Alibey Fine Dining Restaurant mutfağının bu yenilenmesinin en büyük etkenlerinden birisi, mutfağın genç Şefi Fine Dining Ustası Murat Yılmaz.

Murat Usta, 17 yıllık meslek hayatında İstanbul’da büyük otel mutfaklarında İngiliz, İspanyol, Hindistan, Çin ve Meksika mutfakları gibi dünya mutfağı üzerine çalışırken bu birikimiyle, son 4 yıldır İstanbul’da aldığı eğitimlerle Fine Dining konsepti üzerinde uzmanlaşmış. Şef Murat Yılmaz Fine Dining’i,”Yemeklerin kullanılan malzemelerinden pişirilmesine, titiz tercihlere hitap eden sanatsal bir uyum ve işçilikle, seçkin bir ortamda, kişiye özel hazırlanıp sunulması” olarak tanımlıyor.
TURİZM ELÇİSİ İNGİLİZ GELİN JENNIFER
17 yıl önce Marmaris’e tatile gelen ve evlenerek yaşamını Marmaris’te sürdüren İngiliz Pop Müzik Sanatçısı Jennifer Brown Gökmen, Kahveci Alibey Fine Dining Restaurant’ta haftanın Perşembe günleri sahne alıyor.  Gönüllü turizm elçisi Jennifer; sayısının yaklaşık 2000 civarında olduğunu söylediği, Marmaris’te yaşayan çoğunluğu İngiliz ve Hollandalı olan yerleşik yaşayan yabancılara, 60’lı yıllardan günümüze İngilizce şarkılar söyleyerek hem turizmin, hem de Fine Dining konseptinin tanıtımına katkı sağlıyor.
MARMARİS ORTAOKULUNUN MEZUNİYET SEVİNCİ
Okullar yıl sonu tatiline girerken, bu yıl mezun olan Marmaris Ortaokulu 8 - E Sınıfı öğrencileri mezuniyetlerini;  öğretmenleri ve aileleri ile birlikte, Kahveci Alibey Fine Dining’te kutladılar. Genç mezunların bu kez  sanatçı tercihi ise Marmaris’in tanınmış popüler sanatçısı Meftun oldu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141