• BIST 8718.11
  • Altın 2243.746
  • Dolar 32.3319
  • Euro 35.1426
  • Muğla 7 °C
  • İzmir 8 °C
  • Aydın 10 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

MARMARİS DEVLET HASTANESİ YENİLENDİ

MARMARİS DEVLET HASTANESİ YENİLENDİ
Marmaris Devlet Hastanesi Başhekimi Doktor Ahmet Mutlu Arıcı, hayırseverler tarafından acil servisin, hasta bakım ünitelerinin, sağlık personeli odalarının, tuvaletlerin yenilendiğini ve yeni cihazlar alındığını ifade etti.

Marmaris Devlet Hastanesi Başhekimi Doktor Ahmet Mutlu Arıcı, hayırseverler tarafından acil servisin, hasta bakım ünitelerinin, sağlık personeli odalarının, tuvaletlerin yenilendiğini ve yeni cihazlar alındığını ifade etti.

Dr. Arıcı ve ekibinin girişimiyle hayırsever bir vatandaş tarafından yaklaşık 500 bin liraya yenilenmeye başlanıldı. Acil Servis alanı genişletilerek 12 olan yatak kapasitesi 27’ye çıkartıldı. Polis noktası, ayakta ve yatarak müdahale odaları ayrıldı. Terör örgütüne yataklık yaptığı belirlenen bazı kişilerin kapatılan hastanelerinden sıfır ve iyi durumda son model cihazlar getirildi. Tamamen yenilenen acil servis, hasta ile sağlık personelinin ferah ortamlarda bulunması sağlandı. Acil servise gelen tüm hastaların bir arada bakıldığı alanda artık çocuklar için özel bölüm oluşturuldu.

whatsapp-image-2018-11-14-at-10.39.41.jpeg

Hastaları ve acı yaşayanları görerek korkuya kapılan çocuklar, artık ayrı geniş bir bölümde bakılacak. Acil Servis’in özel bir bölümüne yapılan geniş bir alanda, duvarlar renkli ve çizgi film karakterleriyle boyandı. Çocuklar için televizyon konularak onlara özel yatak ve cihazlar ayarlandı. Her şeyin düşünüldüğü alan çiçek gibi yeniden yapılandırılırken yetişkin ve çocuklar hastalar düşünülerek röntgen cihazı Acil Servis’e getirildi. Hastanenin alt katında birçok bölüm kazandırılarak birçok servise ilave alanlar oluşturuldu. Hastanenin en büyük sıkıntılarından bir olan görüntüleme cihazlarının tek oluşu, uzun kuyruklara neden oluyorken, arızalanmaları nedeniyle de günlerce sorun yaşanıyordu. En çok kullanılan röntgen cihazı getirilerek sayı ikiye çıktı.  Nüfusun kalabalık olduğu yaz aylarında saatlerce sıra bekleme derdi sona erdi. Acil Servis’ten girip, koridorun bir ucuna yürümek ve beklemek sıkıntıları Başhekim Dr. Arıcı’nın girişimleriyle son buldu. En büyük eksiklerden biri olan laboratuarda kullanılan biyo kimya cihazı getirildi. Piyasada ciddi fiyatlara tekabül eden biyokimya cihazının gelmesiyle laboratuvar önlerinde sıra bekleme bittiYapılan tadilat ve yerden kazanılma ardından tuvaletlerin yetersizliğini hastanenin öz imkânlarıyla çözüme kavuşturan Başhekim Dr. Arıcı, sayılarını artırdı. Acil Servis ve hastane içinde hastalar için kadın-erkek, engelli tuvaletleri artırıldı. Acil Servis yenileme sırasında üst ve alt katlarda fazla alanlara odalar yapıldı. Sağlık personeli ve hasta rahatlığı düşünülerek yapılacak odalar da daha ferah hizmetler verilecek.Başhekim Dr. Ahmet Mutlu Arıcı, hastalara özel yemek evlerinden hizmet alımı yerine kendi bünyesinde yaptırarak Marmaris Devlet Hastanesi’ni aylık ciddi kara geçirdi. Hastane çevresi ve içinde her gün dolaşarak yerinde inceleme yapan ve eksiklerin giderilmesini sağlayan Başhekim Dr. Arıcı, hijyene de çok dikkat ediyor.

Marmaris Devlet Hastanesi'nin laboratuvarı Ahu Hetman adına hayırsever işadamı Tuna Hetman tarafından yenilenirken, röntgen ve kan alma servisi de Ali Rıza Alper ve İsmail Şahin tarafından yenilendi.
Hastanenin bir önceki acil servis yenilenmesi Marmarisli işdamı Doğan Tugay tarafından merhum Naim Tugay adına yapılmıştı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141