• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3338
  • Euro 35.1962
  • Muğla 6 °C
  • İzmir 7 °C
  • Aydın 5 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

MARMARİS ÇAM BALI COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER ZİRVESİ’NDE

MARMARİS ÇAM BALI COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER ZİRVESİ’NDE
Marmaris Ticaret Odası, Marmaris Çam Balı ile bu yıl ikincisi düzenlenen uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’ne katıldı. Dünyanın en büyük ikinci Çam Balı üreticisi olan Marmaris’in, coğrafi işaret başvuru işlemlerini yürüten Marmaris Ticaret Od

Marmaris Ticaret Odası, Marmaris Çam Balı ile bu yıl ikincisi düzenlenen uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’ne katıldı. Dünyanın en büyük ikinci Çam Balı üreticisi olan Marmaris’in, coğrafi işaret başvuru işlemlerini yürüten Marmaris Ticaret Odası, Marmaris Çam Balı’nın daha çok tüketiciye ulaştırmak için girişimlerine devam ediyor.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yöresel lezzetlerin birarada toplandığı Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi, bugün Ankara Ticaret Odası Congresium’da kapılarını ziyaretçilere açtı. TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ve Emine Erdoğan’ın açılışını yaptığı “Anadolu’dan Dünyaya” temasıyla düzenlenen zirvede, her il kendi coğrafi işaretli ürününü ziyaretçilere tanıtıyor. Hem ulusal hem de uluslararası boyutta öneme sahip olan coğrafi işaret sayesinde tüm ürünler görücüye çıkıyor. Marmaris Ticaret Odası, Marmaris Çam Balı ile zirvede yerini alarak hem ulusal hem de uluslararası katılımcılara tanıtımlar yapacak. Zirvede açılan Marmaris Ticaret Odası standı, ilk dakikalardan itibaren katılımcılardan büyük ilgi gördü. Marmaris Çam Balı’nın tadını ve kokusunu çok beğenen ziyaretçiler, satın almak için talepte bulundu. 

zirve3.jpeg

DÜNYANIN ÇAM BALI BAŞKENTİ MARMARİS

Dünya’nın en büyük ikinci çam balı üreticisi olan Marmaris’in uluslararası pazarda da tanıtılması ve marka bilinirliğinin artması için çalışmalar yürüten Marmaris Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Mutlu Ayhan bu zirve ile birlikte Marmaris Çam Balı’nın daha çok kişiye tanıtma fırsatı yakalanacağını belirtti. Ayhan, Ticaret Odası olarak Marmaris Çam Balını bir marka haline getirerek tüm dünyaya ihraç edilmesini sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Marmaris Çam Balı’nın rekoltesinin oldukça yüksek olduğunu belirten Ayhan, yapılan analizler sonucunda içeriğinde çok değerli besin maddeleri olduğunu ve en çok tercih edilen ballar arasında yer aldığını söyledi. Zirvenin, ürünlerin tanıtımı ve marka güvenliği açısından önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Başkan Ayhan, ticaret hacmi 200 miyar doları aşan coğrafi işaretli ürünlerin yerel ekonomiye olan büyük katkısına dikkat çekti.

zirve1.jpeg

ZİRVEYE ÇAM BALIMIZ DAMGA VURACAK

Dünyanın Çam Balı Başkenti olarak anılan Marmaris’in zirvede çok ilgi göreceğini söyleyen Başkan Ayhan, 2 yıl önce yapılan Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nin ilkinde, Marmaris Çam Balı’nın çok sayıda ziyaretçi tarafından beğenildiğini söyledi. 3 gün süren zirve sırasında katılımcıların beğenisine sunulan Marmaris Çam Balı, pek çok kişi tarafından talep gördüğünü ifade eden Ayhan, ilçemiz için Marmaris Ticaret Odası’nın önemli bir girişimi olarak Marmaris Bal Evi’ni de katılımcılara tanıttıklarını belirtti. Başkan Ayhan; Marmaris’in hemen her yerinde üretimi yapılan ve Marmarisli’nin en önemli gelir kaynaklarından biri olan çam balı üretiminin, kapasitesinin ve marka bilinirliğinin artması için çalışmalara devam edileceğini de sözlerine ekledi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141