• BIST 9634.57
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Marmaris Belediyesinden açıklama

Marmaris Belediyesinden açıklama
Marmaris Belediyesi, geçtiğimiz gün gazetelerde yer alan belediyemizi karalayıcı ve kamuoyunu yanlış yönlendiren haber nedeniyle açıklama yapma gereği görmüştür.

AKP Belediye Başkan Adayı Doğan Tugay'ın, belediye marinasına yanaşan teknelerin tehlike altında olduğu, açıktaki ve demirli teknelerden pis su ve atıkların alınmadığı yönündeki iddiaları, yalan ve kamuoyunu yanıltıcı beyanlardır.

Marmaris Belediyesi; 2012 yılında atılan 58 tonozla, deniz dibi florasını koruma altına almış, bunun yanı sıra teknelere daha kaliteli hizmet vermek için atık kabul tesislerini yenilemiş ve sayılarını arttırmıştır. Belediyemiz yurt içi ve yurt dışından gelen yatların evsel katı atıklarının yanı sıra, gri ve siyah su alımı, sintine suyu ve atık yağların alımı hizmetini başarıyla yerine getirmektedir.

Zira belediyemiz bu konuda İl Çevre Müdürlüğü yetkililerince sürekli olarak denetlenmekte ve raporlar ilgili kurumlara ulaştırılmaktadır.

Söz konusu hizmetler için belediyemizin ilgili bakanlık, kurum ve kuruluşlarından alınmış sertifika, izin ve onay belgeleri mevcut olup talepleri halinde kendilerine ulaştırılabilir.

Belediyemizin TURMEPA ile yaptığı protokol gereği derneğe ait deniz aracı seyir halindeki ve açıkta demirleyen teknelerin atıklarını toplamaktadır.

Toplanan sintine suyu ve yağlı atıklar, atık kabul tesisinde geçici depolaması yapıldıktan sonra lisanslı taşıma firmalarıyla yine lisanslı atık bertaraf firmasına gönderilmektedir.

Belediyemiz 2013 yılında marinaya bağlı 2271 yat ve tekneden 500 litre sintine suyu, 540 litre atık yağ, 8 milyon 637 bin 62 litre pis su atık kabul tesisine alınmıştır.

Deniz Temiz Derneği TURMEPA, körfez içerisinde demirli bulunan ve hareket halindeki 1789 tekneden 263 bin 626 litre gri ve siyah su alarak belediyemize teslim etmiştir.

Yat ve teknelere verilen elektrik ve su hizmetlerinin pahalı olduğu yönündeki iddiada bir başka yalan beyandır, belediyemiz 2011 yılından bu yana bu fiyatlara zam yapmamıştır.

Kıyı tesisi izni olmadığı yönündeki ifade de vatandaşımızı bilinçli olarak yanıltmaya yönelik fesat dolu girişimdir. Yat Limanımızın bu konudaki tüm evrakları 02.11.2012 tarihinden bu yana Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nda bulunmaktadır.

Kamuoyuna asıl açıklanması gereken ise bu iftiralarda bulunan şahsın ve Yeşil Marmaris Firması'nın işlettiği dev liman şirketinin iskelesinin ruhsatıdır.

Yat Limanı'nda tarihi koruma altında bulunan 2 katlı binaların yanında "ucube" gibi yükselen Kapatan Otel'in durumudur. Her yanı kaçak, ruhsatsız işlerle dolu bu şahsın kalkıp da yalanlarla dolu açıklamalar yapması kişiliğine yakışır bir şekilde olmuştur.

 

MARMARİS BELEDİYE

BAŞKANLIĞI

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141