• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Marmaris Belediye Başkanlığı Basın Açıklaması

Marmaris Belediye Başkanlığı Basın Açıklaması
Birkaç gündür yerel gazetelerde ve televizyonlarda, Marmaris Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden Sedat Kirt ve Belma Karabenli hakkında çıkan haberlere karşılık Marmaris Belediyesi yazılı bir basın açıklaması yaptı.

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANLIĞI
BASIN AÇIKLAMASI
16.10.2008

“İftira atmayın
Doğruları söyleyin!”

Birkaç gündür yerel gazetelerde ve televizyonlarda, Marmaris Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden Sedat Kirt ve Belma Karabenli hakkında çıkan haberlere karşılık Marmaris Belediyesi yazılı bir basın açıklaması yaptı.

14.10.2008 tarihinde ilçemizde yürütülen bir soruşturma kapsamında çeşitli kamu-kurum kuruluşları ve meslek örgütleriyle birlikte Belediyemizin de konuyla ilgili olarak Basın-Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden Sedat Kirt ve Belma Karabenli isimli 2 personelimiz de bilgilerine başvurulmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığı'nda soruşturmayı yürüten yetkililerle görüşmüşlerdir.

Personelimiz saat 15.30 sıralarında bilgi vermek üzere gittikleri Jandarma Komutanlığında yetkililerin dışarıda bulunuyor olması nedeniyle bir süre beklemiş ve görüşme 18.00-18.15 saatleri arasında gerçekleşmiştir. Görüşme sonrasında ise personelimiz 18.25 sıralarında binadan ayrılmışlardır.
Kamu kurum ve kuruluşlarının sık karşılaştıkları bir durum olan bilgi alış-verişi konusu ne yazık ki Marmaris'te yayın yapan yerel bir yayın organı olan Kanal 48 tarafından, daha önce de benzerlerini gördüğümüz üzere çok çarpıcı bir şekilde “yanlış” olarak haberleştirilmiştir. Kanal 48'in “bilinçli ve kasıtlı” bir şekilde yanlış yayınlandığı anlaşılan haberlerinde neler vardı;
1. Personelimiz, Jandarma Binasına telefonla davet edilmiş ve belediyemizin aracıyla gitmişlerdir. Yetkililerin o sırada dışarıda bulunduğu ve kısa sürede döneceklerini kapıda öğrenmeleri üzerine yine kendi istekleriyle gidiş-geliş tekrarı yapmamak için binada beklemeyi tercih etmişlerdir. Bu durum Kanal 48'in akşam haber bülteninde personelimizin isimleri verilerek “öğle saatlerinde Belediyeden Jandarma Komutanlığı'na götürüldüler” şeklinde aktarılmıştır.
2. Personelimizin Komutanlığa girdiğini öğrenen Kanal 48 yöneticileri hiçbir bilgi alma gereği duymadan öğleden sonraki yayınlarında altyazı ile yine personelimizin isimlerini vererek “gözaltına alındılar” şeklinde haberler geçmeye başlamıştır. Bu haberler personelimizin yakınları başta olmak üzere Belediye çalışanlarımızda ve kamuoyunda bir endişe uyandırmış, ancak haberin doğru olmadığı Belediyemiz tarafından ilgili yerlere duyurulmuştur.
3. Kanal 48'in bu yayınından haberdar olan personelimiz Jandarma Binasında çıkışında kendilerini görüntüleyen muhabir-kameraman İsmail Uçkan'a yanlış haber yaptıklarıyla ilgili açıklama yapmış, yanlışlığın düzeltilmesini istemişlerdir. Buna rağmen, Kanal 48 haber bülteninde ilk haber olarak verilen soruşturma sanki Belediyeyle ilgiliymiş gibi bir hava yaratılmış, gözaltındaki kişiler değil de personelimizin o saatlerde (20.00) halen gözaltında bulunduğu söylenmiş ve daha da ilginci bu sözler söylenirken sözkonusu personelimizin Jandarma Komutanlığından çıkış anının görüntüleri de yayınlanmıştır. Yani, neresinden bakarsanız bakın habercilik açısından traji-komik bir oyun oynanmıştır. İşte bu nedenden dolayı, yani kısa bir bilgi başvurusuna Kanal 48'in ısrarla “gözaltı” demesi ve bunu tekrar tekrar yayınlayarak konuyu o an için tam olarak anlayamayan personelimizin yakınlarında, Belediye çalışanlarında ve kamuoyunda bir infial yaratma çabası bu yayın organının gerçek amacını ortaya koymaktadır. Personelimiz gözaltına alınmamış veya ifadeleri alınmak üzere götürülmemişlerdir.
4. Haberde ayrıca Belediye personelimiz geçmişte yaşanan bir takım mühürleme konularıyla da ilişkilendirilerek kamuoyu yanıltılmaya çalışılmış, personelimiz mühürlemelerin nedeni olarak gösterilmiş, bir bakıma bu yalan haberle kimi çevrelerin hedefi olarak gösterilmiştir.
5. Haberin sonunda ise personelimizin Jandarma Komutanlığı'ndan ayrıldığını sanki o anda öğrenmiş gibi ifade etmeleri ise habercilik açısından daha da vahim bir durumdur. Çünkü haberlerinin başında verdikleri personelimizin çıkış görüntüleri ile o bilgi ellerine aynı zamanda geçmesine rağmen görüntüyü kullanmış, kendilerince senaryolarını uygulamış, ancak haberin sonunda da en azından doğru bilgiyi çok kısıtlı da olsa vermek istemişlerdir. Böylece kendilerine göre basın ahlakı açısından “açık kapı” bırakmayı planlamışlardır.
6. Benzer şekilde ilçemizdeki farklı kamu kurum ve kuruluşlarının personelinden de bilgi alınmış olunmasına rağmen Belediye personeli sanki bambaşka bir nedenle oradaymış gibi, hatta sanık konumundalarmış gibi imalarda bulunulmuştur.
7. Haberde daha da ürkütücü ve yanlış olan ise soruşturma kapsamında gözaltına alınan kişinin İçişleri Bakanlığı müfettişleri üzerinde Marmaris Belediye Başkanı lehine etki yarattığı şeklindeki gelişigüzel yorumlardır. Sürmekte olan bir soruşturmayı yönlendirmeyi amaçlayan bu tüm yorumlar hakkında ilgili kurumların gereğini yapmasını beklemek en büyük hakkımızdır.

Artık bu kanalın yaptıklarının basın ahlakı ve insaniyet anlayışından yoksun olduğu çok açık şekilde ortaya çıkmıştır. Tek amaçları Marmaris Belediyesi'ni yıpratmak olan ve tüm ilişkilerini bunun üzerine kuran bir zihniyetin bundan sonraki haberlerinin de bundan öncekilerden farksız olmasını zaten beklemiyoruz. Yaklaşan seçim dönemi de bu tür anlayışlar için “kendilerince” bir fırsat olup ellerinden geleni yapacakları kesin bir gerçektir.. Kanal 48 yöneticilerinden artık bir tek ricamız vardır; Lütfen gerçek amaçlarını kamuoyuyla daha açık bir şekilde paylaşsınlar. “Tarafsız TV, bağımsız TV, vs.” gibi ifadelerle boşuna kimseyi aldatmaya da çalışmasınlar. Verdikleri haberler, haberi hazırlayış şekilleri, gerçekleri görmezden gelmeleri ve daha birçok neden onların gerçek amaçlarını ortaya koymaktadır. Tek izlenme ve yaşam stratejileri Marmaris Belediyesi'ni ve personelini kötülemek, yıpratmak, yönetimini düşürmek olan kanalın bu açık hedefi herkes tarafından bilinmektedir. Bu kanalın yalan ve yanlış haberlerle Belediye'yi ve yönetimi yıpratmak amacıyla işbirliği içinde olduğu ve “haber kaynağı” şeklinde andığı kişileri de kurmuş oldukları ilişkiler yumağı içinde açıklamak için gerekli çalışmalar resmi yollardan yapılacaktır.

“Yeni Sayfa” isimli bir yayında ise hemen her gün sistemli olarak Belediyemiz aleyhine hazırlanan yazı ve yorumlara bu konu fırsat bilinerek yine çarpık, iftira dolu yeni yalan yazılar eklemektedir. Yöneticilerimiz ve personelimiz hakkında senaryolar üretip her türlü yalanı “haber” diyerek sunan Sadi Tonbul isimli şahıs kendi hazırladığı “yalan çukuru”nun içinde tatmin olmaya çalışmaktadır. Bu ismin gerçek kimliğinin yıllardır ne olduğu ve halkın “Sadi Tonbul” ismi üzerine düşünceleri zaten Marmaris, hatta Marmaris dışında fazlasıyla bilinmektedir. Yine de bu ismi yeterince tanımayanlar için kimlerle ne tür ilişkiler içinde olduğunu, bugünlere nasıl geldiğini (daha doğrusu getirildiğini), bir kamu kurumunu yıpratmak için ne tür organizasyonlar içine girdiğini yeri geldiğinde hukuki yollardan tüm kamuoyuyla paylaşacağız.

Kamuoyuna ve basınımıza saygılarımızla duyururuz.


Marmaris Belediyesi Atatürk Caddesi, No:38 48700 Marmaris/Muğla
Tel: +90.252.4121005 Fax: +90.252.4122876 info@marmaris.bel.tr
www.marmaris.bel.tr

  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141