• BIST 9645.02
  • Altın 2405.728
  • Dolar 32.594
  • Euro 34.7796
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 26 °C
  • Aydın 26 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

“Marmaris Bal Evi 1.Gastronomi ve Kültür Şenliği”

“Marmaris Bal Evi 1.Gastronomi ve Kültür Şenliği”
Turizmcilerin adeta seferberlik haline dönüştürdüğü kültürümüzü ve mutfağımızı tanıtma çalışmalarına bir halka da Marmaris’ten ekleniyor. .

Marmaris turizmine çeşitlilik ve alternatif kazandırmak amacıyla 5 Mayıs’ta düzenlenecek “Marmaris Bal Evi 1.Gastronomi ve Kültür Şenliği”nde yabancı tur operatörleri ile rehberlere ilçenin kültürü, yemekleri tanıtılacak .

 

Marmaris’te ilçe turizmine çeşitlilik ve alternatif kazandırmak amacıyla “Marmaris Bal Evi 1.Gastronomi ve Kültür Şenliği” düzenleniyor. Marmaris Ticaret Odası, Esnaf Odası, Güney Ege Aşçılar Derneği ve Muğla Üniversitesi'nin işbirliğiyle hayata geçen Şenlik, Hıdırellez kutlamalarına da sahne olacak.  Marmaris Bal Evi'nin ev sahipliğinde 5 Mayıs'ta saat 17.00 ile 23.00 saatleri arasında gerçekleşecek Şenlik'te, yabancı tur operatörleri ve rehberlerine anında çeviri ile ilçenin kültürü ve yemekleri tanıtılacak.

HIDIRELLEZ GELENEĞİ YAŞATILACAK

Davul zurnalarla karşılanacak konuklar, odun ateşinde pişecek Marmaris yemeklerinin lezzetini tadacak, zeybeklerin gösterilerini izleyecek yöresel kültürün değişik örneklerini yakından görecek. Şenliğe Hıdırellez coşkusu ise ayrı bir renk katacak. Hıdırellez ateşi yakılacak, dilek ağacına istekler asılacak.

 

 

MTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baysal, dün düzenlenen basın toplantısında, Bal Evi’nin ev sahipliğinde 5 Mayıs’ta saat 17.00 ile 23.00 saatleri arasında gerçekleşecek Şenlik hakkında bilgi verdi. Marmaris turizminin çeşitlendirilmesinde, Oda olarak katkı ve destek vermeyi sürdüreceklerini vurgulayan.

Turizm dünyasında artık ülkelerin değil tatil kentlerinin özelliklerinin öne çıktığının altını çizen, bu sebeple Marmaris kültürü ile mutfağını tanıtmanın ilçe turizmine katkı sağlayacağına inandıklarını dile getiren  Mehmet Baysal, Şenliğin amacı ve içeriği hakkında şunları söyledi:

TURİZMİN GELECEĞİ İÇİN DEĞERLERİMİZİ KORUMALIYIZ

“Bugün her il ve ilçe küresel rekabette öne geçmelerini sağlayacak politikalar üretmekte ve yerel mekânlar oluşturmaktadır. Amaç, turizmin sürdürebilirliğini, değerlerimizi, kültürel öğelerimizi kaybetmeden sağlamaktır. Marmaris olarak bizler de, hem ekonomik faaliyetlerimizde, hem tanıtım stratejilerimizde, hem de şehrin mimari görünümünde değişim politikaları belirlemeli; Marmaris’in kültürel ve mistik özelliklerini içeren markalaşma stratejilerini el birliği ile uygulamalıyız. İşte geleneksel hale getirmeyi amaçladığımız ve önümüzdeki yıllarda iki gün süreyle gerçekleştirmeyi planladığımız Gastronomi ve Kültür Şenliğimizin esas amacı da budur. Marmaris’i kaybetmeden turizmimizin sürdürülebilirliğini, değerlerimizi ön plana çıkararak sağlamak, hep birlikte Bahara Merhaba demek için 5 Mayıs 2015 tarihinde Gastronomi ve Kültür Şenliğini organize ettik. Marmaris Ticaret Odasının sosyal projelerinden Marmaris Bal Evi açıldığından bu yana, hem yöremiz arıcılığının sürdürülebilirliği, hem Marmaris çam balının markalaşması hem de turizmin çevreye duyarlı bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla çalışmakta ve alternatif turizm örneği olarak gösterilmektedir.

Dolayısıyla Hıdrellez ateşinin yakılması ve yöremizin tanıtımı için en uygun alan olan Marmaris Bal Evi Marmaris Sevdalılarının katılacağı Gastronomi ve Kültür Şenliğine ev sahipliği yapacaktır.

Bu yıl ilki düzenlenen ve özellikle turizm acentelerinin davet edildiği Şenliğimiz kapsamında yöresel değerlerimizi ve kültürümüzü yansıtan tüm öğeler ziyaretçilerin beğenisine sunulacaktır. Bal Evi’nin bahçesine kurulan otağıda, yöremize ait ev eşyaları ve kıyafetler sergilenecektir.

YÖRESEL YEMEKLERLE LEZZET ŞÖLENİ

Yüreğimizden kopup parmaklarımızın ucunda son bulan kilimlerimiz ve oyalarımızın sergilendiği, el yapımı Marmaris sandaletlerin workshop ile sunulduğu; yöresel ve organik tatlarımızın yer aldığı stantlar kurulacaktır.

Köy düğünlerinin ve kına gecelerinin canlandırması yapılacak; düğünlerdeki yemekçi kadınların ve Marmaris aşçılarının pişirdiği Marmaris yemekleri ve tatlıları ziyaretçilerin damaklarında tat bırakacaktır. Keşkek, sura (kimyonlu), taze yaprak sarması, yoğurtlama, çingen pilavı, piyaz, ot kavurma, Marmaris yedi baharlısı, parmak tatlısı, zerde, Marmaris kurabiyesi ve kıyamın (ballı susam) sunulacağı Şenliğimiz bir lezzet şölenine dönüşecektir.

Marmaris’in alternatif turizm kaynaklarının tanıtıldığı Rota Marmaris projesi kapsamında yer alan alanlar hakkında bilgilendirme yapılıp hazırlanan kısa film gösterilecektir.

Ayrıca Marmaris tarihinin, kültürünün, değerlerinin ve lezzetlerinin yer aldığı Türkçe, İngilizce ve Rusça kitapçıklar katılımcılara dağıtılacaktır.

Marmarislilerin yüzyıllardır yaşattığı kültür birikimini, ülkemize ve dünyaya tanıtmak amacıyla başlattığımız Gastronomi ve Kültür Şenliğini geleneksel hale getirerek önümüzdeki yıllarda iki gün süreyle ve tüm halka açık gerçekleştirmeyi planlamaktayız.”  (Ender TÜRKKAN)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141