• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 15 °C
  • Aydın 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Marmaris Aksaz Deniz Üssü’nde “Bahar Şenliği” düzenlendi.

Marmaris Aksaz Deniz Üssü’nde “Bahar Şenliği” düzenlendi.
Aksaz personeline moral kazandırmak ve onları halkla kaynaştırmak amacıyla organize edildiği belirtilen ve gün boyu süren Şenlik birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

Marmaris Aksaz Deniz Üssü’nde “Bahar Şenliği” düzenlendi.

Aksaz personeline moral kazandırmak ve onları halkla kaynaştırmak amacıyla organize edildiği belirtilen ve gün boyu süren Şenlik birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Aksaz Deniz Üssü Bandosu, Mehteran takımı, Moğol Sirki, dans grupları, sihirbazlar, palyaçolar, sahne alarak katılımcıları coşturup, eğlendirdi. El sanatları, resimler ve fotoğrafların sergilendiği Şenliğin  finalinde havai fişek gösterisi yapıldı. Şenliğe katılan yaklaşık 3 bin kişinin arasında Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Uşaklıoğlu, Aksaz Üs Komutanı Tuğamiral Gökhan Polat ve Güney  Görev Grup Komutanı Tuğamiral Cihat Yaycı da vardı.

Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı da katılımcılara merak ve ilgi uyandıran organizasyonlar gerçekleştirdi.

 

İlçede faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlar, Şenlik alanında açtıkları stantlarda ürünlerini ve aktivitelerini tanıttı.

 

Şenlik Mehter takımının Aksaz Deniz Üst Komutanlığı içinde yürüyüş yaparak,şenlik alanına girişi ile başladı.Daha sonra Marmaris ve ilçelerde faaliyet gösteren resmi ve sivil okullarda öğretim gören öğrencilerin gösterileriyle devam etti.İlerleyen saatlerde,dans gösterileri,havai fişek gösterisi,yelken yarışları,sanatçıların konserleriyle gece geç saatlere kadar devam etti.

 

Oda Başkanı Şükrü Ayyıldız, “Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Muhittin Onay Kültür merkezi olarak bahar şenliğine katkıda bulunmak istedik. Üs’te yaşayanlara odamızın faaliyetlerini göstermek ve stant açan esnaflarımızın yanında olmak,onların gelirlerini arttırmak için giriştiği zorlu ve çetin yolda,yardımcı olmak için,bizzat kendimde gelerek,onlara destek olmak istedik” dedi.

 

Etkinliğe sanat koleksiyonundan bahara özel bir seçki sunarak katılan Kalimerhaba Derneği’nin açtığı Karma Güzel Sanatlar Sergisi de beğeni topladı. Kalimerhaba Derneği Resim Atölyesi sorumlusu ressam Meral Erkan “Bu şenlikte konuk olanlara Resim sanatının en güzel örneklerinden oluşan bir koleksiyon sunmanın yanı sıra Kalimerhaba Derneği Kültür etkinliklerinde yer alan yazarlarımızdan Raşit Öztürk, Ahmet Hür, Rifat Kalakoğlu, Cevat Doğudan yazdıkları kitapları imzalamışlar, Orhan Kubilay Doğuş kâğıt rölyef heykellerini sergilemiş, Muğla Ebru Grubumuz Ebru Atölyesi çalışmasını gerçekleştirmiş, Cam sanatçısı Arzu Kadem, ateşin camla buluşarak sanat ürünlerine dönüşmesinin sırlarını uygulamalı çalışması ile meraklılarına aktarmış, Kekik Hatun birbirinden özel doğal lezzetleri sunarak organizasyonumuza katkı koymuşlardır.

 

Ayrıca Marfod üyesi kadın fotoğrafçıların özenli çalışmalarından oluşan eserler ilgi ile izlenmiş, Mehmet Korkmaz tarafından yapılan Atatürk Resimleri Sergisi de kalabalık bir ziyaretçi topluluğu tarafından gezilmiştir” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141