• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Marmaris 2016’nın ilk turizm fuarında

Marmaris 2016’nın ilk turizm fuarında
Marmaris Belediyesi ilçenin tanıtımı için 46. kez kapılarını ziyarete açan Vakantiebeurs Utrecht Turizm Fuarı'na katıldı. Dünyanın en önemli turizm fuarlarından biri olarak kabul edilen Utrecht Turizm Fuarı’nda yer alan Marmaris Belediyesi'nin standı fuar

Hollanda’nın Utrecht kentinde 17 Ocak tarihine kadar sürecek olan fuarda Türkiye’den çok sayıda turizm profesyonelleri yer aldı. 2016 yılının ilk turizm fuarı olan Vakantiebeurs Utrecht Turizm Fuarı’na Kültür ve Turizm Bakanlığı Lahey Kültür ve Turizm Müşavirliğinin koordine ettiği 760 metrekare büyüklüğündeki “Türkije Home“ isimli bir stand ile katıldı.

Geçtiğimiz yıl 117 bin kişinin ziyaret ettiği fuara Türkiye'den 1200 turizmci katıldı. Marmaris'e gelen turist sıralamasında üstlerde yer alan Hollandalı turist sayısının arttırılması için fuarın büyük bir önem taşıdığı kaydedildi.

Dünyanın en önemli turizm fuarlarından biri olarak kabul edilen Utrecht Turizm Fuarı’nda yer alan Marmaris Belediyesi'nin standı fuarın en çok ilgi gören bölümlerinden biri oldu.

Güney Ege Turisti Otelciler ve İşletmeciler Birliği ile sektörün önde gelen isimlerinin katıldığı fuarda başarılı bir tanıtım çalışmasına imza atıldı. Hollanda Pazarı'ndan her yıl olduğu gibi 2016 yılında da umutlu bir bekleyiş içinde olan Marmarisli turizmciler Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'la da bir süre sohbet etti. 2016 yılı turizm sezonu öncesi beklenen düşüş ve son olarak Sultanahmet'teki terör olayları sohbetin başlıca konuları oldu.

BAŞKAN KOCADON DA FUARDA

Fuara katılanlar arasında Bodrum Belediye Başkanı ve Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) Başkanı Mehmet Kocadon da  vardı.  Bodrum standında misafirleri ağırlayan Başkan Mehmet Kocadon'a Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ ile turizmciler ve meclis üyeleri de eşlik etti.

Bodrum standını ziyaret edenler arasında Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, Utrecht Belediye Başkanı Van Zanen gibi isimlerin yanı sıra tur operatörleri ve turizmciler de vardı. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ı stantta karşılayan Başkan Kocadon, turizmcilerin beklentileri ile ilgili kısa bilgiler verdi.

Fuarda çeşitli ziyaretlerde bulunan Başkan Kocadon,  Corendon Hava Yolları sahiplerinden Yıldıray Karaer, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler ile görüşüp turizm ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bodrum'da faaliyet gösteren ve Hollanda'da kendi stantlarında tanıtım yapan Acıbadem Hastanesi’ni ve SWS Sailing firmasını da ziyaret eden Başkan Kocadon, çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Hollanda’nın Bodrum için önemli pazarlardan olduğunu ifade eden Başkan Mehmet Kocadon, “Bodrum’a gelen Hollandalı turist sayısında düzenli olarak her yıl artış yaşanıyor. Bizim özellikle katılmak istediğimiz ve pazardaki yerimizi koruyarak artırmak istediğimiz yerlerden birisi Hollanda’dır. Utrecht Fuarı’nda sadece Hollanda’dan değil; Almanya, Belçika, İngiltere ve Lüksemburg’dan bütün tur operatörleri var. Böyle bir ortamda Bodrum gibi bir dünya kentinin olmaması da düşünülemez. Burada yapılan görüşmeler, sezonda turist olarak bizlere geri dönüyor.” dedi.

Fuara katılan ve Bodrum standını ziyaret eden yabancı tur operatörleriyle de birebir ilgilenen Mehmet Kocadon, Hollandalı turistlerin özellikle Mavi Yolculuğa büyük ilgi gösterdiğini, en çok ilgi gören stantlardan birinin de Bodrum standı olduğunu söyledi.

Fuara katılan Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Halil Özyurt da, Bodrum standını ziyaret eden katılımcılara bilgiler verdi.

Utrecht Turizm Fuarı’nda yüz metre kare alanda kurulan Bodrum standı, ziyaretçi akınına uğradı. Gün boyu yoğun olan stant, konumu ve tasarımı nedeniyle ziyaretçilerden ve turizm profesyonellerinden övgü aldı.

17 Ocak’a kadar devam edecek olan fuarı yaklaşık yüz elli bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141