• BIST 8980.39
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Manisa Şehir Hastanesi temel atma töreni

Manisa Şehir Hastanesi temel atma töreni
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "Bazı çevreler, şehir hastanelerimize de karşı çıkarak şehir efsaneleri üretiyorlar. Onlar, efsane üretiyor, bizlerse eser üretiyoruz, eser üretmeye devam edeceğiz"- "500 yıl önce bu topraklara Darüşşifa'yı yapan Sultan Süle

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bazı çevreler, yapılan her hizmete karşı çıktıkları gibi şehir hastanelerimize de karşı çıkarak şehir efsaneleri üretiyorlar. Onlar, efsane üretiyor, bizlerse eser üretiyoruz, eser üretmeye devam edeceğiz" dedi.

Müezzinoğlu, Manisa Şehir Hastanesi temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile katıldığı programlar nedeniyle Manisa'ya gecikmeli gelmesinden ötürü özür diledi.

Manisa Şehir Hastanesi'nin, kentin önemli bir ihtiyacını karşılayacağını belirten Müezzinoğlu, "İlimin, sanatın, tıbbın merkezi olan Manisa'ya yakışan bir eserin temelini atıyoruz. 500 yıl önce bu topraklara Darüşşifa'yı yapan Sultan Süleyman Han'ın sevdasını sevda bilip, Manisaya 21. yüzyılın en çağdaş şifahanesini inşa ediyoruz" diye konuştu.

AK Parti hükümeti olarak "Her şey insan için" diyerek çıktıkları hizmet yolculuğunu şevkle sürdürdüklerini vurgulayan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Geride kalan 11 yılda olduğu gibi azim, heyecan, millete hizmet aşkımızdan hiçbir şey kaybetmedik ve Cumhuriyet tarihinin en büyük dönüşümlerden birini gerçekleştirdik. Güzel ülkemizin dört bir yanından dünyanın gıpta ile baktığı dev eserler yükselmeye başladı. Bugün temelini atacağımız hastane, dev eserler zincirine medeniyetler şehri Manisa'dan katılacak yeni bir halka olacak. Ülke genelinde yükselen bu devasa yapılar, hizmet alanında yapacaklarımızın son noktası değil bundan sonra ortaya koyacağımız çalışmalarımız için yeni bir basamak olacaktır. Çünkü bizler 'Durmak yok, yola devam' diyen bir siyaset anlayışının mensuplarıyız."

Müezzinoğlu, Başbakan Erdoğan'ın liderliğinde insanlara en iyi sağlık hizmetini sunmak için fedakarlıktan kaçınmayacaklarını bildirdi.

- "Halkın takdiri bize yeter"

Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı olarak, "Önce insan, önce sağlık" sloganıyla insanı merkeze alan anlayışla çalışmalarını sürdüreceklerini anlattı.

En büyük referanslarının, halkın takdiri olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Bazı çevreler, yapılan her hizmete karşı çıktıkları gibi şehir hastanelerimize de karşı çıkarak şehir efsaneleri üretiyorlar. Onlar, efsane üretiyor, bizlerse eser üretiyoruz, eser üretmeye devam edeceğiz. Geçmişte Türkiye temeli atılıp çürümeye terk edilen havaalanlarının, yarım kalan fabrikaların, okulların ülkesiydi. AK Parti iktidarıyla Türkiye artık dünya çapında projelerin birkaç yılda tamamlandığı bir ülke haline geldi. Bu ülke sevdalılarının, milleti ile gönül birliği yapmış hükümetin farkıdır."

- "Koruyucu sağlık hizmetleri çok önemli"

Müezzinoğlu, Türkiye'nin sağlık alanında elde etiği başarılardan sonra yoluna emin adımlarla devam etmek zorunda olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı olarak hizmete ihtiyacı olan vatandaşlara en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını belirten Müezzioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Koruyucu sağlık hizmetlerinin geliştirilmesine daha çok ağırlık vereceğiz. İnsan sağlığını yakından takip edecek çok boyutlu bir mücadele sarf edeceğiz. Yatırımlarımız, geleceğin sağlıklı Türkiyesi için ne kadar önemliyse sağlık bilinci gelişmiş bir topluma ulaşma da o kadar önemlidir. Sigara, alkol, hareketsiz yaşam, obezite ve gelişigüzel ilaç kullanımı gibi tüm insanlığın geleceğini tehdit eden sağlık sorunlarıyla baş edebilmek için en büyük destekçimiz annelerimiz, kadınlarımız, değerli hemşehrilerimiz olacaktır. Halkımızın sağlıklı toplum mücadelemize destek vereceğine inanıyorum."

- Diğer konuşmacılar

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş ise sağlık hizmetleri açısından önemli bir tesisin kente kazandırılması noktasında ilk adımın atıldığını anlattı.

Hastanenin, Manisa'da önemli bir açığı kapatacağına işaret eden Savaş, "Sağlık hizmetini, sunumuyla hijyen ve konforuyla Sağlık Bakanlığı'nın arzuladığı standartta sunma imkanına kavuşacağız" dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi de Manisa'nın AK Parti hükümeti döneminde önemli yatırımlara kavuştuğunu belirterek, "Manisa, hak ettiği yere ulaşacak. Hükümetimizin ortaya koyduğu eser ve desteklerle daha güzel hale gelecek" diye konuştu.

Yüklenici firma YDA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan ise Manisa'da hayata geçirilecek projenin parçası olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Muhabir: Zeynep Özbay
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141