• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 13 °C
  • İzmir 13 °C
  • Aydın 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Mali'ye sağlık eğitimi desteği

Mali'ye sağlık eğitimi desteği
Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu ve TİKA ortaklığında düzenlenen "Mali-Türkiye Sağlık Eğitimi Projesi"ne katılan Malili doktorlara sertifikaları verildi- ESAFED Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sarsılmaz: "Mali'den gelen 9 hekime eğitim verilmesini

Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu (ESAFED) ve TİKA ortaklığında İzmir'de düzenlenen "Mali-Türkiye Sağlık Eğitimi Projesi"ne katılan Malili doktorlara sertifikaları törenle verildi.

Ege Anemon Sağlık Oteli'nde düzenlenen sertifika töreninde konuşan ESAFED Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz, ESAFED'in Afrika ülkelerinde insanlık adına faaliyetler yürüttüğünü, o bölgelere giden gönüllü sağlık personellerinin fedakarca çalıştığını ifade etti.

ESAFED'in faaliyetleri kapsamında Afrika ülkelerine kendisinin de gittiğini, Somali'de gördüğü manzaradan çok etkilendiğini belirten Sarsılmaz, "Orada kaldığım sürede insan olduğumuzu insanlık adına orada kaldığımızı bir kez daha hatırladım" dedi.

Malili doktorlara eğitim verme projesinin, Mali'den gelen bilimsel işlerle uğraşan bakan ile bir üniversite rektörünün geçen temmuz ayında kendisini ziyaretinde gündeme geldiğini hatırlatan Sarsılmaz, ziyarette doktor ihraç etmek yerine Mali'deki doktorlara eğitim verilmesinin daha doğru olacağı konusunda görüş birliği oluştuğunu dile getirdi.

- "Malili doktorlar İzmir'de eğitildi"

Afrika ülkelerine yönelik sağlık desteğini doktor eğitimi projesi ile daha da profesyonel hale getirdiklerini ifade eden Sarsılmaz, şöyle konuştu:

"Taşıma suyla değirmeni döndürmemek için 'Biz burada Malili hekimlerin eğitimine katkıda bulunalım' dedik ve çalışmalara başladık. ESAFED ve TİKA ortaklığındaki Mali-Türkiye Sağlık Eğitim Projesi'ne Sağlık Bakanlığımız da destek verdi. Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Şifa Üniversitesine bağlı eğitim ve araştırma hastaneleri ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastaneleri bize kapılarını açtı. Bu kurumlar bütün faaliyetlerimize katılarak Mali'den gelen 9 hekime eğitim verilmesini sağladılar. Eğitimler sonunda hep birlikte devlet olmanın, millet olmanın onurunu ve gururunu yaşadık."

Yaptıkları tüm hizmetlerin ücretsiz ve gönüllülük esasına dayalı olduğuna dikkati çeken Sarsılmaz, gittikleri ülkelerde Afrikalıların Türkiye'ye özel sevgi beslediklerine şahit olduklarını da dile getirdi.

Törende konuşan İzmir Vali Vekili İbrahim Ballı da yapılan hizmetlerin insani değerler üzerine kurulu olduğunu belirterek, ESAFED'in Afrika'daki faaliyetlerinin EXPO 2020 adayı İzmir'in tanıtımına da büyük katkı sağladığını belirtti.

Törende bir sunum yapan Göz Hastalıkları Uzmanı ESAFED Yönetim Kurulu üyesi Dr. Erol Uysal da İzmir Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce okullarda ortaklaşa başlatılacak Afrika Katarakt Ameliyatları Bağış Kampanyası'nın tanıtımını yaptı.

Konuşmaların ardından proje kapsamında İzmir'de eğitimini tamamlayan 9 Malili doktora sertifikaları verildi.

Muhabir: Mustafa Yıldırım
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141