• BIST 9710.26
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Muğla 26 °C
  • İzmir 28 °C
  • Aydın 31 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C

Mahkumlar cezaevini yaktı!

Mahkumlar  cezaevini yaktı!
Balıkesir'in Burhaniye ilçesindeki kapalı cezaevinde mahkumlar isyan çıkardı. İsyan sonrası ortalık savaş alanına döndü!

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'ndeki, 21'i kadın 250 tutuklu ve hükümlünün bulunduğu cezaevinde, bugün saat 04.00'te sahur yemeği dağıtımı sırasında isyan çıktı. İsyan iknayla bastırıldı ancak ortalık savaş alanına döndü!

Cezaevi koşullarının iyileştirilmesini isteyen yaklaşık 120 tutuklu ve hükümlü, 1'i kadın 6 cezaevi infaz görevlisini rehin alırken, yatakları ateşe verdi. 1 kadın görevli kısa süre sonra bırakıldı. 5 saat 15 dakika süren ikna çabaları ardından rehineleri serbest bırakan tutuklu ve hükümlüler isyanı sona erdirdi. Ölen ya da yaralananın olmadığı isyanda, çok sayıda yatak ve ranza kullanılamaz hale geldi.

İlk olarak Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz ve Burhaniye Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şafak, jandarma güvenlik kulesine çıkarak rehinelerle birlikte havalandırma boşluğunda bekleyen mahkumlara seslendi. Başsavcı Şafak, “Sizin isteklerinizi dikkate alıyoruz. Cezaevleri Genel Müdürü ile görüştüm. Memnun olmayanları istediği cezaevine nakletme sözü aldım. Yeter ki isyanı sona erdirin” demesine rağmen tutuklu ve hükümlüler aralarında görüştükten sonra teklife olumsuz yanıt verdi. Mahkumlardan Hüsnü Kazar, hazırladıkları metni okudu, “Cezaevindeki kötü olan şartların iyileştirilmesini istiyoruz. Yemekler çok kötü, 3 kişi aynı yatakta yatıyoruz. Yeterli sayıda çamaşır makinası, buzdolabı ve televizyonumuz yok” dedi.

“BAYRAM AREFESİNDE HEPİMİZİN SIKINTISI”
Tutuklu ve hükümlülerle herhangi bir anlaşma yapılmasının söz konusu olmadığını vurgulayan Hatipoğlu, “Bu, 20- 25 kişinin yönlendirdiği, 3 koğuşu kapsayan bir direniş. Bu kişiler daha sonra cumhuriyet başsavcılığımızın cezaevi yönetimiyle yapacağı araştırma sonucunda ortaya çıkacak. Ramazan Bayramı arefesinde bu tür bir hareketi insani görmedik. Talepleri varsa da bunlar hepimizin sıkıntısıdır. 'Çözeriz' noktasında kendileriyle konuştuk ve olumlu karşıladılar” diye konuştu.

AÇIK GÖRÜŞ BELİRSİZLİĞİ
Vali Hatipoğlu, cezaevinde bayram nedeniyle açık görüşe izin verilip- verilmeyeceği konusununun Burhaniye Cumhuriyet Başsavcılığı'nin yetkileri dahilinde olduğunu söyledi. Vali Selahattin Hatipoğlu, “Şu anda cezaevinde yanmadan dolayı koku var. Onun tedbirlerini alacaklar, mutlaka bir sonuca varılır. Ama, mahkumların en büyük talep ya da sorunu kalabalık cezaevi. Cezaevi 174 kişi kapasiteli ama 250 kişi kalıyor. Yoğunluktan dolayı da bir sıkıntı var. O da aşılmaya çalışılacak” dedi.

KESİCİ VE DELİCİ ALETLER BULUNDU
İsyanın sonrasında jandarmanın cezaevinde yaptığı aramada çok sayıda kesici ve delici alet ele geçirilirken, aramaların devam ettiği bildirildi. Tutuklu ve hükümlülerin olay sırasında koğuşlardaki televizyon, buzdolabı ve dolapları da kırdıkları ve bahçeye attıkları belirlendi. Koğuşlardaki yanan yataklar ise tutuklu ve hükümlüler tarafından el arabalarıyla taşınarak çöp alanına götürülüyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141