• BIST 9631.59
  • Altın 2475.941
  • Dolar 32.4479
  • Euro 34.4714
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

MAHED-GETOB işbirliği ile Otellerde çalışan kat görevlilerine eğitim veriliyor

MAHED-GETOB işbirliği ile Otellerde çalışan kat görevlilerine eğitim veriliyor
MAHED (Marmaris Kat Hizmetleri Eğitim Derneği) GETOB (Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği) işbirliği ile otellerde çalışan kat görevlisi -maid bayanlara Jullian Marmaris otelinde meslek eğitimi veriyor.

MAHED (Marmaris Kat Hizmetleri Eğitim Derneği) GETOB (Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği) işbirliği ile otellerde çalışan kat görevlisi -maid bayanlara  Jullian Marmaris otelinde meslek eğitimi veriyor.

MAHED yönetim kurulu üyesi usta öğreticileri housekeeperlar Muzaffere Tugan ve Cemil Öztürk tarafından verilen bu eğitime çok sayıda otellerde çalışan bay-bayan katıldı. Mesleki bilgilerin yanı sıra otellerde kullanılan tekstil,deterjan, çamaşırhane vb başlıca konuların anlatıldığı eğitimi MAHED üyesi usta öğreticileri yanısıra MAHED Başkanı Pınar Kalkan Çamlar ' da  bizzat eğitim vermektedir.

MAHED Yönetim Kurulu başkanı Pınar Kalkan Çamlar "Housekeeping mesleğinin bel kemiği maid arkadaşlardan ve otellerden gelen talep üzerine GETOB la ortak bir eğitim düzenlemeye karar verdik. Eğitimimizde 2 gün Housekeeping'indeki genel  iş planlaması ,uygulanması gereken prosedürler, misafir ilişkileri, kişisel hijyen gibi konular anlatılmaktadır. Bu genel housekeeping departmanının ana hatları ile anlatımlarından sonra 3 gün  banyo-wc temizliği, oda temizliği,yatak yapımı vb... temizlik yaparken uyulması gereken hijyen kuralları ,iş güvenliği gibi konular da uygulamalı olarak verilecektir. Ayrıca bizlere bu eğitimimizde destek olan JULLIAN OTELLERİ yönetimine de teşekkür ederiz. Kursumuz hafta içi günde 3 saat olarak yapılmaktadır.Ve talep olması halinde devam edecektir" dedi.

MAHED (Marmaris Kat Hizmetleri Eğitim Derneği) Antalya Anfaş Otel ekipmanları fuarında yapılan 6.Housekeepıng Olimpiyatlarında her derneğin    gerek kendi bölgesinde 30 yılı aşkın housekeepıng mesleğine emek veren gerekse bulundukları bölgelerde kurulu olan housekeepıng derneklerine katkılarından dolayı düzenlenen plaket törenine katıldı.

Başta Alanya ,Bodrum ,Fethiye,Van da kurulu olan housekeepıng dernekleri ile Marmaris'te bulunan MAHED başkan ve yönetim kurullarının katılımıyla yapılan olimpiyatlar oldukça eğlenceli geçti. İlk etepta  Türkiye'nin değişik yerlerinden gelen Turizm Otelcilik okullarının katıldığı  heyecanlı yarışma proğramları gerçekleştirildi. Yarışmalar sonrasında ödül ve plaket törenleri gerçekleştirildi.

İkinci etapta her bölge Housekeepıng derneğinin üyelerinin katkılarıyla  belirlenen kişilere ödül töreni gerçekleştirildi.

Marmaris'ten de MAHED üyelerininin katılımıyla belirlenen Housekeeping mesleğinde uzun süreler çalışmış ve bu mesleğe katkıda bulunmus ayrıca MAHED derneğine katkılarından dolayı VEFA BİRLEŞ hanımefendiye ödül töreni gerçekleştirildi.

Ödül töreninde konuşan VEFA Birleş''Bu ödülü Marmaris'te bulunan tüm meslektaşlarım adına alıyorum. Bu ödülü bana layık gören tüm housekeeper arkadaşlarıma başta MAHED dernek başkanı Pınar Kalkan Çamlar hanımefendiye ve tüm dernek üyesi arkadaşlarıma da teşekkürü borç bilirim .Bu ödülle mesleğimize veilen değeri bir kez daha anlamış bulunmaktayım ''dedi. Ödülü Alanya HOTED onursal başkanı Hakan Yeni takdim etti.

Törende konuşma yapan MAHED başkanı Pınar Kalkan Çamlar''Mesleğimiz adına 30 yılı aşkın emek veren, katkıda bulunan ve yeni housekeeperların yetiştirilmesinde emek harcayan bölgemiz tüm housekeeperları adına sayın Vefa Birleş hanımefendiye bu ödülü alarak bizlere verdiği gurur ve yaşattığı onur için teşekkür ederiz.Yeni yetişen nesillere de bu anlamda örnek teşkil etmesini temenni ederim .Bizler bu mesleğin emektarları olarak her zaman en güzel takdiri hak eden bir departmanız ve son yıllarda bu daha iyi anlaşılmaya başlandı. İnşallah ilerleyen senelerde housekeepıng departmanını daha da iyi yerlerde göreceğiz. Buradan tüm dernek başkanlarını bu birlik ve beraberlik için kutlamak istiyorum. Ayrıca Hakan bey'e  bu ödül törenini düzenlemesinden dolayı da, diğer bölge housekeeping dernek başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle bizleri bir araya getirerek mesleğimiz adına yarattığı sinerji nedeniyle de teşekkürlerimi sunarım '' dedi.

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141