• BIST 9070.29
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 18 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Mağduruz...

Temel IRMAK /Gönül Dostu

 

 

 

 

 

Marmaris Belediye Kasım ayı meclis toplantısına katıldım. Uzun yıllardır, meclis toplantılarını takip eden gazeteciyim. Yerinde gelişlerini görmek ve incelemek için haberin kaynağında bulunmak gerekir.

Gelelim Meclis toplantısına, bildiğiniz gibi Ak Parti ve MHP mahalli seçimlerine Cumhur ittifakı olarak girip sekiz meclis üyesi çıkarmıştılar.  Ak Parti listesinden ise MHP'de Bestami Şinik ve Naci Alkan girmiştiler.

Marmaris Belediye Meclis toplantısında,  İçmeler Mahallesi'nde bulunan Kenan Evren Bulvarı'nın adının Bülent Ecevit olarak değiştirilmesine oy çokluğu ile karar verdi. MHP'li Meclis üyesi Naci Alkan'ın, CHP'li üyelerle birlikte el kaldırması, AK Partili meclis üyelerini şaşırttı.

MHP'li Belediye Meclis Üyesi Naci Alkan evet oyu verirken, Ak Partili Üye Mehmet Karadinç'in red oyu kullandı. Ak Partili diğer üyeler ise çekimser yönde oy kullandılar. Eski belediye başkanı sayın Ali Acar'ın listesinden DSP’den Meclise giren Duran İlgün, Ecevit'in siyaset tarihine ismini yazdırdığını ve ülkeye hizmetleri bulunduğundan dolayı isminin verilmesini gerektiğini savundu.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Ecevit'in isminin verilmesi oylamaya sundu. 19 kabul, 1 ret ve 6 çekimser oy ile kabul edildi.

Öneri CHP'nin oylarıyla kabul edilmiş oldu. İşin ilginç yanı Cumhur ittifakından seçilen sayın Alkan'ın kendi başına hareket etmesi, Ak Partili meclis üyelerinin 'ne oluyor' şeklinde birbirlerine bakışmaları yansıdı. Önümüzdeki günlerde ne olur, ne olmaz, bilmez kestirmek zor. Yaşayıp göreceğiz.

Mağdur edilenler...

Marmaris Belediye Meclisinde Aralık ayı görüşmelerinde gündeme alınan sayın Ethem Sayar’a ait akaryakıt işletmesinin durumu hakkında çalışma yapılması kararı çok olumlu bir gelişmedir. Adalet er ya da geç tecelli edecektir. Haksız yere 5 yıldır kapalı tutulan istihdam ve katma değer kaybına uğrayan işletmenin yanında olup detayları szilerle paylaşacağım. Meclis üyelerinden beş kişilik komisyon kurularak araştırma yapılmasına karar verilmesi olumlu bir gelişmedir. Belediye seçimleri kazanan belediye yönetimin sekiz ay sonra ciddi bir çalışması olarak kayıtlara geçmiştir. Sırada diğer mağdur edilen insanların mağdurlukların giderilmesine örnek olacaktır inşallah.

Marmaris Belediye Başkanı sayın Mehmet Oktay gençtir, bazı yaşayan olayları bilmeyebilir. Sabırla anlatmalıyız. Kıskanmak eleştirmek tabiki herkesin hakkıdır. Ama kaybeden biz oluyoruz. Marmaris Belediye Meclisinde bütün üyelerin uyum içinde olduklarını görmek güzel. Başkan Oktay'ın bir konuyu oylamadan önce meclis üyelerine söz vermesi, görüşlerini alması, eleştirileri bile dinleyip, kimseyi kırmadan cevap vermesi takdire şayandır. Eskiden şöyle oldu veya böyle oldularla zaman geçirmek istemem.

Efendim...

İstenen tablo bu değil miydi.

Evet...

Eksiklikler var, bu doğaldır. 'Kadı kızında bile kusur olur' vardır. Kusursuz insan yoktur. Her kusur önemli olmayabilir. Bazı kusurların üzerinde durulmaya gerek yoktur. Uyarmak en iyisidir.

Uyaracağız..

Bizim görevimiz..

Meclis toplantısında 3 gazeteci bulunmaktaydı. İçmeler Postası Metin Yasan, Manşet Gazetesinden Cihan Altut. Ama sözde onlarca gazeteci ortalıkta dolaşmaktadır. Bırakalım dolaşsınlar...

(Allah'a Emanet Olunuz)

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141