• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 26 °C
  • Aydın 27 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Lösemi hastası Melis'in kemik iliği bekleyişi

Lösemi hastası Melis'in kemik iliği bekleyişi
Anne Sevil Akbaş:- "Melis için Türkiye'de toplanan binlerce kan örneğinden bir tanesi kızıma uygun olabilir"- "İyi haber bekliyoruz, 'Bir şekilde müjdeli bir haber gelse Allah bizi bu karışıklıktan bir kurtarsa' diyoruz

Lösemi hastası 7 yaşındaki Melis'in annesi Sevil Akbaş, kızı için başlatılan bağış kampanyasından iyi haber beklediklerini belirterek, "Bir şekilde müjdeli bir haber gelse Allah bizi bu karışıklıktan bir kurtarsa' diyoruz" dedi.

Akbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Melis'e uygun kemik iliğinin bulunabilmesi için başlatılan bağış kampanyasına binlerce kişinin başvurmasına minnettar olduklarını söyledi.

Kampanya kapsamında toplanan kan örneklerinden doku analizi yapılmasına ilişkin ödenek sıkıntısı yaşandığına yönelik haberleri üzüntüyle karşıladıklarını ifade eden Akbaş, "Melis için Türkiye'de toplanan binlerce kan örneğinden bir tanesi uygun olabilir. Maddi yardım talebiyle arayan tüm yardımseveri İstanbul Üniversitesi ile Ankara Üniversitesi tıp fakültelerine yönlendiriyoruz" dedi.

Türkiye'den yapılan bağışların bir an önce değerlendirilmeye alınabilmesi için dua ettiklerini anlatan Akbaş, şunları kaydetti:

"Maddi yardım yapabilecek insanların desteklerinin ne şekilde kabul edilebileceğine ilişkin açıklama yapılmasını bekliyoruz. Kızımızı kurtarmak için uğraşıyoruz, kimseyi karşımıza almak istemiyoruz. Toplanan çok sayıdaki kandan belki de biri uygun, bunu nasıl bileceğiz? Hemen bir adım atılması gerekiyor. Bizi kurtaracak olan, finansmanı sağlamak isteyen yardımseverlerle ilgili adım atılması. Yardım bizi aşan bir konu. Bir hastane odasında çocuğumla birlikteyim. Buradan ne yapabilirim ki? Tek temennimiz sürecin hızlanması."

- "Gece gündüz Allah'a dua ediyorum"

Yetkililerin açıklamalarından, Melis için düzenlenen bağış kampanyasının en çok ilgi gören kampanya olduğunu öğrendiklerine dikkati çeken Akbaş, şunları kaydetti:

"Melis'in genel genel durumu çok iyi. İyi haber bekliyoruz, 'Bir şekilde müjdeli bir haber gelse Allah bizi bu karışıklıktan bir kurtarsa' diyoruz. Bağışların toplandığı İstanbul Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi tıp fakültelerine destek verilebilir. Belki tek bir iş adamı bile bu konuya çözüm getirebilir. Kurumlar arasında problemlere yol açmadan, hoşgörü ve sevgi ile mutlu sona ulaşmak istiyoruz. Sorun yönüne değil çözüm yönüne gidilmesi gerektiğine inanıyorum. Finansman sağlanabilirse belki de en kısa zamanda sonuç alınabilir. Allah'a dua ediyorum gece gündüz, yurt dışından veya Türkiye'den uygun kemik iliği haberi gelse de kızımı çekip çıkarsa."

Muhabir: Zeynep Hoşgörür
Yayınlayan: Serdar Yılmaz

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141