• BIST 9056.11
  • Altın 2300.965
  • Dolar 32.313
  • Euro 35.1123
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Lider çare üretmek için koltuğa oturmalı

Lider çare üretmek için koltuğa oturmalı
“Marmaris Geçmişin Hesabını Verecek” sloganıyla başladığımız röportajlarımıza, şimdi de Belediye Başkan adaylarımızla devam ediyoruz.

 

 

“Marmaris Geçmişin Hesabını Verecek” sloganıyla başladığımız röportajlarımıza, şimdi de Belediye Başkan adaylarımızla devam ediyoruz. Başkan adaylarının yapacaklarının anlatılmasını, halka en doğru şekilde sunmayı amaçladığımız bu günkü röportajımız yardımsever, sıcak, samimi, en önemlisi Marmaris'in gülen yüzü haline gelen ve herkesin kalbini kazanan Demokrat Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı İzzet Ünsal.

Derleme: Derya ÇAVUŞ
Metin Cangör: Daha önce Anavatan Partisi İlçe Başkanlığı yaptınız ve Türk halkının devamlı değişim içinde olduğunun bilincindesiniz. Bu durumda seçmenlerimiz sizin ve diğer adayların tek başına değil de yanınıza alacağınız ekibinizi öğrenip, inceleyerek karar vereceği kesin. Onun için ilk sorum; ekibinizin kimlerden oluştuğu olacak. Bunu seçmenlerimize açıklayabilir misiniz?
İzzet Ünsal: Öncelikle Gündem Gazetesinin tüm çalışanlarına bizi ağırladığı için çok teşekkür ediyorum. Bundan çok onur ve gurur duyduk. Buradan Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü'ye de Armutalan'a böyle bir yer kazandırdığı için kutluyor ve teşekkür ediyorum.
Siyaset zor iş. Siyasetin yolu o kadar dolambaçlı ki, orada yürümekte çok zor. Anavatan Partisi İlçe Başkanlığı yaptığım dönemlerimdeki başarılarım beni 22. dönem Milletvekilliği adaylığına kadar götürdü. Marmaris tarihinde ilk defa ikinci sırada bir Milletvekili adayı gördü. Ama biz buna sahip çıkamadık. Bugün bunun zararlarını çekiyoruz. Çünkü bizden sonra Marmaris'te iktidar olan partilerde Marmaris'ten bir aday çıkarma gücüne erişemediler. Geçen dönem Ali Acar bir değişim yakaladı ve bizi seçimde mağlup etti. Kendisi Belediye Başkanımızdır. Kendisinin şahsına ve makamına teveccüh gösteririm, saygı duyarım.

Önümüzde 17 Şubat'a kadar zaman var. Marmaris çok kritik, ilk defa 5 tane adayın olacağı bir seçim yaşayacak. Bugün ekibimin birkaçı belli ama tamamını açıklayabilmem için ayın 15'ini beklemem gerekiyor. Çünkü şu anda çok değişik yerlerle görüşmeler yapıyorum. Benim seçimi kazanabilmem için her taraftan arkadaşa destek olmam lazım. Bu her partiden olabilir. Marmaris halkının bana güvendiği inancındayım. Anap İlçe Başkanlığımda başarılı bir grafiğim vardı. Bu grafikten dolayı bu kadar yıpranmış bir partiyi çok kısa sürede burada bir yerlere taşıyabildiysek Demokrat Parti hala canlı. Önümüzdeki bir hafta içerisinde ekibimizi açıklayacağımızdan emin olabilirsiniz. Ekibimizde çok değerli iki bayan arkadaşımız olacak. Gençlik Kollarından arkadaşımız olacak. İş adamı arkadaşlarımız olacak ve sonucunda bir karma yapacağız.

“Belediye çözüm üreten bir makamdır”
Erkal Gerzile: Sanatsal faaliyet olarak ne düşünüyorsunuz?
İzzet Ünsal: Projelerimizde sanat çok önemli. Ben Irak'tan gelirken eşime 'Şu bir hafta oradayım. Tiyatroları bul, gidelim' diye hep mail atarım. Marmaris'e gelmeden önce bu yıl 5 tane tiyatro izledim. Benim yeğenim drama yazarlığında okuyor. Eserleri geçen yıl Üniversiteler ararsında Türkiye birinciliğine layık görüldü. Kardeşimin eşinin dayısı Özdemir Asaf'tır. Ben olmasam da ailemizin bir tarafı sanat ruhlu. Onun için sanata çok önem veriyoruz. Ben Selma Sonat'ı ziyaret ettim 'ne yapabiliriz?, bana nasıl destek olursunuz?, benimle birlikte bu yarışta yürür müsünüz?' diye. Ben Marmaris'i sanat şehrine çevirmek istiyorum. Kışın Sanat Festivalleri yapmak istiyorum. Devlet Tiyatroları turneye çıkıyor ama siz Marmaris'e getiremiyorsunuz. Marmaris halkını yoksun ediyorsunuz. TURSAB, Belediye Başkanını ziyaret etmiş 'küçük çaplı, 500 kişilik bir Kültür Merkezi yapalım' demiş. Başkan 'yerim yok' demiş. İşte Armutalan yaptı. Armutalan Belediye Başkanını bunun için kutladım. Belediye öncelikle çözüm üreten bir makamdır. Siz orayı çözüm üreten bir makam olarak göremezseniz başarılı olamazsınız.

Marmaris'te öncelikli amacımız sevgiyi ve barışı sağlamak sonra sanatla ilgili sorunu çözmek olacak. Ben sokağa çıktığımda dükkan sahibinin elini sıktığım zaman yüzünün gülmesini istiyorum. Sadece bana değil, bütün siyasi parti başkanlarına gülmesini istiyorum. Marmaris'i gülen yüz haline getirmek istiyorum. Ben şuan nereye gitsem Marmaris ağlıyor. Ben Irak'tan 2 yıl bunu izledim, orada bunun acısını yaşadım. Biz Metin bey ile en başında Kenan Evren Vakfında görev yaptığımız yıllarda Kenan Evren Koleji'nin arsasını bulan ve Ankara'ya gidip halleden kişiyim. Sanata önem vermediğiniz zaman ağacın dalı kırık olur. Eğitim ile ilgili bir projem daha var. Ben okullarda ne eksik varsa Belediye bütçesi hazırlanmadan önce eksikleri isteyeceğim ve tamamlayacağım. Bunu yapmak benim görevim.

“Tiyatroya okullardan başlayacağım”
İzzet Ünsal: Buradaki okullarda Tiyatro Kollarını kurduracağım. Onların masrafları ne ise ben karışlayacağım. Tiyatroya önce okullardan başlayacağım. Çocukları sadece yarış atı gibi görmememiz lazım onların ufuklarını açmamız lazım. Ben gidip onlarla basketbol, futbol, masa tenisi oynayacağım. Tiyatro zevkini burada yaşayanlara tattırmak için elimizden geleni yapacağız. Belediye Bakanı olunca da sizlerin fikirlerini de alacağım, sizlerde bana destek olacaksınız bu konuda. Sanatsız yaşayan halk hiçbir yerde başarılı olmamıştır.

“Yaşlı ve engellilerin evlerini temizleteceğiz”
İzzet Ünsal: Yaşlılarla ilgili bir projem vardı. Marmaris'te ikamet eden yaşlılarımızın bazıları belli bir yaşa geldikleri için evlerini temizleyemeyecek duruma gelmiş. Ben Belediye Temizlik Ekibi kuracağım. Belediyenin temizlik ekibi her 15 günde bir onların evlerini temizleyecek. Bunlara bugün bedensel ve zihinsel engellilerin evini de ekleyeceğim. Bunlar çok büyük masraf değil. Bugün onlar olur yarın ben olabilirim bu durumda. Bizim Marmaris'teki anamız babamız belediye. Bizlere de belediyenin bakması lazım.

“Üniversite öğrencilerini Amerika'ya göndereceğim”
İzzet Ünsal: Benim oğlum Üniversite 1. ve 2. sınıfları 2 not ortalaması ile geçti. 3. sınıfa geçerken 'Ben Work and Travel ile Amerika'ya gitmek istiyorum ve gitmem lazım' dedi. 'Peki oğlum' dedim. Annesi de 'Gitsin uğraşsın bakalım nasılsa Amerika 2,5 not ortalamasının altındakilere vize vermez' dedi. Ama oğlum o kadar iyi bir CV hazırlamış ki ilk gidişinde vizeyi aldı geldi. 4 aylığına Amerika'ya gitti. Ondan sonra 3. sınıfı Şeref Listesinde bitirdi. Amerika ona ayrı bir dünya yarattı. 3 sınıf sonunda yine gideceğim dedi ve gitti. Okulunu Şeref Listesinde bitirdi. Bende ondan esinlenerek bir TV programında 'Ben başkan olursam Marmaris'te ikamet eden Üniversite okuyan ve notu 2,50'nin üzerinde olan her öğrenciyi Amerika'ya göndereceğim' dedim. Bunları yapmamız lazım. Biz çocuklarımızın ufuklarını açarsak Marmaris'e çok daha yararlı hizmetler veririz.

“Her gittiğim yerden bir avuç toprakla dönmeye çalışırım”
İzzet Ünsal: Ben 20 yıl önce GETOB'ta çalıştığım dönemde Turizm Fuarı'na gittim. Amsterdam'a geçerken hafif raylı sistemi gördüm. Fotoğraflarını çekmeye başladım. Mustafa Bey 'Ya ne yapıyorsun İzzet Bey' dedi. Bende 'Bunları çekiyorum ki sonra Marmaris'e nasıl uygularız diye bakacağım' dedim. Ben böyle bir insanım. Her gittiğim yerden bir avuç toprakla dönmeye çalışırım. “Memleketime nasıl faydalı olurum”un araştırmasını yaparım.

“Hedefim iz bırakmak”
İzzet Ünsal: Selma Sonat'ı ziyaret ettim. Kendisinden çok yararlanacağım. Ben Marmaris'te yaşayan herkesten yararlanacağım. Marmaris tarihinde ilk defa Sivil Toplum Örgütleriyle, Siyasi Partilerle ve muhtarlarla birlikte 'Belediye ortak akılla nasıl yönetilir' bunun örneklerini vereceğim. Ben sivil toplum örgütlerinde çok görev yapmış insanım. Marmaris Rotary Kulübü'nün kurucusuyum. 1990-91 yılları başkanıyım. 1994-95, 1995-96 yıllarında 2 defa, Türkiye tarihinde ilk defa Guvernör olmuş kişiyim. Siyaset daha ağır bastığı için Rotary'de yükselemedim. Ama Türk Rotary'sine 2440. bölgede Dünya 1.lik ödülü getirdim. Türkiye'de örneği yok. Nerede görev yapmışsam hep iz bırakmışımdır. Hedefim iz bırakmaktır. İster işadamı olun, ister siyasetçi olun. Bir yerlere gelmek istiyorsanız geçmişiniz çok önemlidir, iz bırakmanız lazımdır. Halk sizi bıraktığınız izlerden takip etmesi lazım. Diğer Siyasi Parti Belediye Başkan Adaylarının kendilerini tanıtmaya ihtiyacı var. Ama benim öyle bir lüksüm yok. Halk beni zaten tanıyor.

“AKP ve CHP kutuplaşmasının alternatifiyim”
Ahmet Irmak: Tüm Türkiye'de Anap ve Demokrat Parti birliktelik içine girdi. Bu birliktelik sağlıklı bir zemin ortamında oluşmadı. Marmaris'te de gerekleşti ve 2004 yerel seçimlerine İsmet Karadinç başkanlığında girdiniz. O zaman Karadinç seçimleri kaybetti ve şimdi siz Belediye Başkan Adayı olarak çıkıyorsunuz. Öncelikle diğer adaylar karşınızda şansınızı değerlendirmenizi isteyeceğim. İkinci sorum; Meclis üyelerinizden bazıları istifa etti. Her zaman, ben kucağımı açtım, burada herkese yer var diyorsunuz. Bu giden arkadaşlardan veya partiden kopan diğer arkadaşlardan irtibata geçtiğiniz oldu mu?
İzzet Ünsal: Ben bir kaç gündür her yerde 'Bizi izlemeye devam edin' diyorum. Demokrat Parti gelecek günlerde İçmeler ve Armutalan Belediye Başkan Adaylarını açıklayacak. Siyasette önümüzde 50 gün gibi bir zaman var. Bu zaman siyasette uzun bir zaman. Ben hala 'Bizi izlemeye devam edin' diyorum. Ak Parti'ye giden tüm arkadaşlarımızı geri getireceğiz. AKP bizim gözümüzde Radikal Partidir ve öyle kalacaktır. Türkiye'nin Merkez sağ Partisi Demokrat Parti'dir. Ben zoru seçtim. Çünkü ben mirasyedi bir insan değilim. Ben bir yere geleceksem tırnaklarımla, ekibimle, arkadaşlarımla gelirim. Her şeyi birlikte yaparız. Birlikten güç doğar. Geçen dönemki birleşimde hatalar yapmıştık. Belki lider olarak İsmet Karadinç olabilirdi ama biz mecliste değişimi yakalayamadık. Kendinizi ve ekibinizi yenileyemediğiniz sürece başarılı olamazsınız. Biz şimdi yepyeni bir ekiple geleceğiz. Vatandaş şaşadan bıkmış. Halk mütevazı insan arıyor. Marmaris'te halk sevgiyi, hoşgörüyü, barışı özlemiş. Önce birlikteliği sağlayacağız sonra hizmete bakacağız. Biz bunu başaracağız. Kim ne derse desin AKP ve CHP kutuplamasının alternatifiyim. Ben iki tarafın da oyunu alabilirim.

“Adaylardan bir adım öndeyim”
İzzet Ünsal: Belediye Başkan Adaylarının içinde ben bir adım öndeyim. Buna mevcut Belediye Başkanı da dahil. Çıkalım yollara halkın tepkisini görelim. Ben iddia ediyorum, ben farklı bir insanım. Bu farkımı Marmaris görüp, yaşayacak. Ben iki şeyi iddia ediyorum. 24 saat kapısını çalmadan girebileceğiniz bir Belediye Başkanı arıyorsanız 'ben buradayım' diyorum. Gecenin yarısı başına bir şey gelirse sen hangi Belediye Başkanını arayabilirsin? İşte bu benim. Sokaktaki halk benim için; kahvede oyun oynayanın yanına gider çayını içer, sonra gider en tepedeki adamın yanında kadehini tokuşturur diyor. Ben öyle bir insanım.
Hürriyet Gazetesi'nin Şükrü Küçükşahin diye bir köşe yazarı var. Bir yazısında diyor ki; Sabancıların Viyana'da Türk Kahvesi tanıtım kokteyli vardı. O kokteyle Avusturyalılar smokinlerle gitmişler. Şimdi bende soruyorum Sayın Başbakanım Sabancı Holding bu Tük Kahvesi Tanıtım Kokteylini Türkiye'de yapsaydı siz de smokinle gelebilir miydiniz? Diye yazıyor. Bende ondan birkaç sene önce Avusturya'daydım eşimle. Kıyafet karnavalı vardı. O karnavalda insanlar giydikleri değişik kıyafetlerle orası senin burası benim geziyorlar, eğleniyorlar. Bizde eşimle özel kıyafetler alıp giyerek karnavala katıldık. Eşim bir ara dedi ki; Biz bu karnavalı Marmaris'te yapsak acaba Belediye Başkanı ve Kaymakam nasıl giyinir gelir?
Ben o gün akşam oturdum Şükrü Küçükşahin'e hislerimiz ortak. Bizde aynısını Avusturya'da yaşadık. Biz Marmaris'i örnek vermiştik sen de Başbakanımızı örnek vermişsin' diye bir mail attım. Bana gülücük işaretleri olan bir mail göndermiş. Yani insanlar yaşantılarını herkese göre ayarlamalılar.

“Etli tırnak etinden ayrılmaz”
İbrahim Çavuş: Şehir dışına sık çıkan bir kişi olarak döndüğünüzde Marmaris'te yapılan değişikliklerle karşılaşıyor musunuz? Son 5 yıl içerisinde Marmaris'te neler yapıldı?
İzzet Ünsal: Marmaris'te son iki yıl yoktum. Öncelikle şunu söyleyeyim. Ben kavgacı bir insan değilim. Ben siyaseti hiçbir zaman kavga ile kazanmadım. Ben hep barış ve sevgi ile kazandım. Ben Mustafa Karacan'ın yerinde olsaydım Ali Acar ile kavga etmezdim. Karacan katıldığı bir TV Programında; 'Belediye hepimizin babasıdır, bizde evlatlarıyız. Bir baba evladını ret ederse bizim yapacak bir şeyimiz olmaz' dedi. Bende ona 'Etli tırnak etinden ayrılmaz' diyorum. Ben soruyorum; Siz basını yanınıza aldınız Belediyeye gittiniz de Belediye Başkanı sizi ne zaman kabul etmedi? Kavgada kabahatte hiçbir zaman tek taraflı olmaz. Kavga en kolay şeydir, barış ise zordur. Herkes kolayı seçiyor, neden? Kavga prim yaptırıyor çünkü. Ben iddia ediyorum, Ticaret Odası Başkanı ben olsaydım Marmaris'te kavga olmazdı. Belki Belediye Başkanı da yumuşardı. Bence kaybedilmiş bir 5 yıl var. Çok üzülüyorum ve keşke olmasaydı diyorum. Son beş yılda fuarları duyuyorum arkadaşlarımdan. Ticaret Odası başka yerde, Belediye başka yerde, GETOB başka yerde. Biz belediye başkanı olduğumuz gün bu işi GETOB yapacak. Biz onun takipçisi olacağız. Bütün odaları toplayacağız, GETOB bütçeyi hazırlayıp bize sunacak. GETOB bundan sonraki yurtdışı fuarlarda Marmaris'i temsil ederken uçak parası var mı yok mu diye düşünmeyecek. Biz bir yıl önceden o yıl hangi fuara katılacaksak bütçemizden onun parasını ayıracağız. Biz Marmaris'e parayı turizmden kazanıyoruz, o parayı turizme harcamazsak o para geri gelir mi?

“İkisi de kendi ipini çekti”
İzzet Ünsal: Marmaris hepimizin. Eğer siz hizmetleri yaymazsanız, her şeyi ben bilirim derseniz o zaman kavga edersiniz. Ama siz çoğullu demokrasi yaparsanız, herkesin fikrini alarak böyle bir yönetimi belirlerseniz işte o zaman bu başarısızlıkta seninde payın var deme şansına sahip olursunuz. Bugün ne Ticaret Odası Başkanının ne de Marmaris Belediye Başkanının hiç kimseye bir şey söylemeye ve sormaya hakkı yok. İkisi de kendi ipini çekti. Birisi kendiliğinden gidiyor, diğeri de seçimde gidecek.

“Güç benim”
Derya ÇAVUŞ: Artık seçim zamanı geliyor ve sokaklarda çok konuşuluyor 'İktidar güçtür' diye. Bunlara ne diyeceksiniz?
İzzet Ünsal: Güç benim. Ben şunu iddia ediyorum. Ak Parti veya başka bir parti iktidarda da olsa ben İzzet Ünsal ve arkadaşlarım bu seçimi kazanırsak Ankara'da o iktidar partisinden daha çok iş çözerim. Benim ayrıcalığım var. Ben Marmaris'in menfaati için proje hazırlayacağım ve Ankara benim işimi çözmeyecek. Yok böyle bir şey. Ama ben bu memleketin menfaati için bir şey yapmazsam Ankara'da yapmaz. İktidarın gücü tabii ki de önemlidir ama kullanmasını bilirsen. Marmaris'in akciğeri, iç organları tamamlanmış durumda. Marmaris'in peyzaja, sanata, barışa ihtiyacı var.
Marmaris'te bir baraj yapıldı. Bu barajda 32 milyon metreküp su var. Bu sudan Marmaris'in ihtiyacı yıllık 12 milyon metreküp. Yılda 3 milyon metreküp suyun buharlaştığını düşünürsek en az 17 milyon metreküp su kalıyor. Bunun 15 milyon metreküpünü satsanız, Marmaris Belediyesi'nin kasasına yılda 7,5 ile 10 milyon dolar para girer. Bu da Marmaris Belediyesi bütçesinin %60'ıdır. Ama siz kavga ile bir şeyler yapmaya kalkarsanız ne onları satacak, ne hizmet yapacak zamanınız olmaz.

“Marmarisspor Alanya'da Antalya'da kamp yapıyorsa bu hem Belediyenin hem Ak Parti'nin ayıbı”
İzzet Ünsal: Ben geçenlerde Ak Parti İlçe Başkanı Kadem Mete'yi makamında ziyaret ettim. Ve kendisine bir şey sordum. Ben Marmaris'e Belediye Başkanı olarak seçildim. Marmaris için de güzel bir proje hazırladım ve sizden de randevu alıp makamınıza geldim. Basının huzurunda size projemi sundum ve destek bekliyoruz dedim bana 'hayır' mı diyeceksiniz dedim. Olur mu öyle şey, biz Marmaris'in yararına olan şeyi yapacağız dedi. Bende işte o zaman siyaset bu dedim. Ben çözerim diyorum. Benim farklılığım var.
Barajın yanındaki spor tesislerimiz iletişimsizlikten 5 yıldır heba edildi. Ben Ak Parti İlçe Başkanı olsaydım, o sahaları halleder, basını çağırır, Marmaris Belediyesine de hediye ederdim. Marmaris için çalışıyorsan bunu yapman lazım. İktidarı kullanmak istiyorsan bunları yapacaksın. Belediye Başkanı o işi yapmıyor mu? Sen yapıp, basını da yanına alıp gidip kapısını çalarak 'ben bu işi hallettim, sana da hediye ediyorum' diyeceksin. Siyaset bunu gerektirir, başarı böyle olur. Bugün siz oy istemeye çıkarken bunları yapmış olmalıydınız. Bugün Marmarisspor Alanya'da Antalya'da kamp yapıyorsa bu Belediyenin de ayıbı, Ak Parti'nin de ayıbı.

“Lider çare üretmek için koltuğa oturmalı”
İzzet Ünsal: Anavatan Partisi'nin iktidar döneminde Sosyal Güvenlik Kurumları Bağkur ve SSK eczanelerin parasını ödemiyordu. Vatandaş Partiye gelmeye başladı. Benim ilaç kullanmam lazım. Müdürü aradım, paraları ödeyin halk mağdur durumda, üzerimize yürüyor dedim. Başkan zor ama bu arada bir aylık bir eczane ile anlaşırsan ben o eczane ile sözleme yapayım, şuan yazılan ilaçların parasını ödeyeyim ilaçları alsınlar o eczaneden dedi. Ben eczaneci arkadaşlarla konuşuyorum ama tabi tek başına kimse sözleşmeye gelmiyor. Araştırırken Yatağan'da bir eczane buldum. O arkadaşı götürdüm anlaşma yaptırdım. Çıktım televizyona Bağkur ve SSK'lılar ne kadar ilaç ve reçeteniz varsa bana getirin size ilaçlarınızı getireceğim dedim. Araba tutup, Partiyi ve bakanı karşıma alarak gelen reçeteleri Yatağana gönderdim akşama da ilaçlarını dağıttım. Bu bir hizmettir. Bir lider çare üretmek için o koltuğa oturmalı. Eğer siz çare üretemeyip, kısır döngünün içinde kalırsanız o zaman başarılı olamazsınız.

Erkal Gerzile: Marmaris'te bu seçimlerde beş tane belediye bakan adayı var. Marmaris adına bütün adayları “Tabiî ki sizinde” çok güzel projeleriniz var. Fakat bu adaylardan bir tanesi bakan seçilecek. Eğer siz seçilemezseniz bu projelerinizi seçilen adayla paylaşır mısınız? Seçilirseniz de diğer adayların projelerini paylaşırmısınız?

İzzet Ünsal: Ben önceki gün Bilgin Özkaynak'ı ziyaret ettim. Bilgin beyi TV programında izleyememiştim ama sonra CD'ye kaydettirip izledim ve Marmaris için çok güzel projeleri olduğunu gördüm. Onun projelerinden yararlanıp yararlanamayacağımı sordum kendisine ziyaretimde. Memnuniyetle dedi. Ve bana projelerini verdi. Ben onu kendi projelerim gibi yazmayacağım. Ben bu projeleri sunarken Bilgin Özkaynak'ın projeleridir diyeceğim. Ben aynısını diğer arkadaşlarımla da gerçekleştireceğim. O projeleri gerekleştirip açılışlarını kendilerine yaptıracağım. Bu proje bu arkadaşlarımızın projesidir, Marmaris'e hayırlı olsun diyeceğim. Bu işler böyle olur.

“Gençlik takip Merkezi kuracağım”
İzzet Ünsal: Ben belediyede Gençlik Takip Merkezi kuracağım. Çocuklarımız doğup büyüdüğü, okula başladığı, üniversiteye gittiği güne kadar o çocuğu belediye olarak internetten izleyeceğiz. Başarı ve başarısızlıklarını göreceğiz. Başarılarını gidip ailesiyle birlikte kutlayacağız. Başarısızlıklarını da yine ailesi ile birlikte nasıl başarılı hale getirebilirizin tedbirlerini alacağız. Çocuğunuzun başarısını bir belediye başkanı ile kutlasanız mutlu olmaz mısınız?

Metin Cangör: Zengin çocuklarının gittiği yere dar gelirli ailelerin çocukları o dershanelere gidemiyor. Bugün dershaneye gitmeyen çocuğun Üniversiteye girme şansı neredeyse sıfır. Bunu yapmak tam bir sosyal hizmet, bu kömür veya buzdolabı dağıtmaktan çok daha iyi. Belediyeler böyle dershane açarak ufak ta bir para alsa. Bu parayla da öğretmenlerin maaşlarını ödese. Bunu bazı AKP Belediyeleri yaptı. AKP dışında neden böyle sosyal hizmetler düşünmüyorsunuz, neden burada da olmasın? Yapacağınız bazı küçük şeylerle topluma hizmet ediyor ve kalbini kazanıyorsunuz. Kendi bölgenizde ikamet eden dar gelirliler için dershane açmak. Ayrıca çocuklar herkesin en kıymetli hazinesi.
İzzet Ünsal: Bizim projelerimizin içinde var. Geliri bin TL'nin altında olan ailelerin çocuklarının okul masraflarını karşılayacağız. Bu zaten yerel yönetimin görevi. Ama bizim ülkemizde bir sıkıntı var ki; geliri bin TL üzerinde olan da masrafları karşılansın istiyor.
Benim diğer bir projem; Marmaris'te yaşayanların biyografilerini çıkaracağım. Sizin önemli günlerinizde sizi ben veya belediye Halkla İlişkilerdeki arkadaşlarım arayacak. Belediyede en çok çalışan birim Halkla İlişkiler olacak. Çünkü orası benim başarım. Fen İşleri, Ruhsat İşleri ve diğer birimlerin görevleri zaten rutin. Bana onlar prim kazandırmaz, bana prim kazandıracak bölüm Halkla İlişkiler. Benim halkım neredeyse ben 24 saat orada olacağım. Ben gerekirse uyumayacağım.
Türkmenistan Parkı'nı öyle bir hale sokacağım ki sizler bile şaşıracaksınız. Marmaris'e gelen insanlar oradaki güzellikle karşılaşacaklar. Oraya, manzarayı kapatmayacak şekilde 3 basamaklı bir amfi yapacağım. Marmaris'te 12 ay yaşayan müzisyen sanatçılar var. Onlarla irtibata geçip, o parkta halkıma müzik dinletisi sunacağım. İşten çıkan halkım orada müzik dinlesin, deşarj olsun. Bunun olması kimi mutlu etmez. Bu düşünülemez miydi şimdiye kadar.

“Yanımdaki kişi eşim olacak”
İzzet Ünsal: Ben katıldığım bir TV programında 'Ben iki şeye aşığım. Birisi sevgili eşim, diğeri Marmaris halkı' burada birisi fedakarlık yapması gerekiyor ki ben başarılı olayım. Marmaris halkı fedakarlık yaparsa seçime giremem ama çok istiyorum. Eşim şimdi bir kez daha fedakarlık yapacak. Benimle koşup o yarışta benimle birlikte olacak. Ben bakıyorum bütün fotoğraflar eşsiz. Seçim büroma bambaşka bir resimle gireceğim. Ben orada eşimle birlikte fotoğraf çektireceğim. Halk arkamdaki, yanımdaki kişiyi de görsün.
“Gelişmenin temelinde eğitim, siyasetin temelinde nezaketin ve hoşgörünün olduğu günlere bir an önce ulaşmak dileğiyle” İzzet Ünsal. Bunu seçim bürosundaki kapıma yazacağım.

“Avcılar Derneğine söz verdim Atış Poligonu yapacağım”
İzzet Ünsal: Avcılar Derneğini ziyaret ettim. Bu dernek Belediye Bakanını ziyaret etmiş ve Baraj bölgesine atış poligonu yapalım, dünyanın atış yarışlarını buraya getirelim diye bir istekte bulunmuşlar. 8-10 milyon dolarlık bir işmiş. 8-10 milyon dolar az mı? Belediye başkanının Orman Müdürüyle de arası bozulunca buna sıcak bakmamış. Ben şimdi görüştüm, Avcılar Derneğine de söz verdim. Başkanlığa geldiğimde Atış Poligonu yapacağım. Atış Poligonu zor bir iş değil.

“Cem evi projemiz var”
İzzet Ünsal: Pir Sultan Abdal Derneği ile birlikte Alevi vatandaşlarımız için Cem evi projemiz var onu gerekleştireceğiz. Marmaris'e yerleşen yabancılar için bir ibadet yeri şart. Bunu da gerçekleştireceğiz. Bunların paraları belediyeden çıkmayacak ki. Bunların dünyada fonları var.

“Deprem evlerine yeni bir hava kazandıracağım”
İzzet Ünsal: Deprem evlerimiz var. O deprem evlerinin arkasında 13,5X120 metrelik bir alan var. Bu alanlar atıl olarak duruyor. Hiç kimse de buraya bakmıyor. Çünkü evler hep ön yüze doğru bakıyor. Arka taraflar boş, kapı bile yok çıkacak. Belediye İmar Kanununu inceledim. Belediye İmar Kanununda 'Eğer siz mülk sahibi olarak evinizin ve bahçenizin dış cephesine bakmazsanız belediye ekibi gelip bunu yapar, parasını sizden alır' diye bir ibare var. Ben o bölgenin insanlarını toplayıp arka bahçelerinizi belediye olarak ben tanzim edeyim size çeşitli güzel alanlar yapayım diyeceğim. Ben bu alana önce kenardan bir parkur alanı yapacağım. Çocukların oynaması için ortaya bir alan koyacağım. Ağaçlandıracağım. Jimnastik aletleri koyacağım. Oturma yerleri koyacağım, kenarlarını da araba geçişine kapayacağım, akşamları da güzel bir ışıklandırma yapacağım. Bu alanı böyle değerlendireceğim. Sonra da deprem evlerinin dış manzaralarını değiştirip güzel bir hava kazandıracağım oraya.

“Tansaş'ı yıkamam”
İzzet Ünsal: Tansaş'ı yıkamam şimdi. Çünkü Belediye Başkanımız 7 yıl daha uzatmış. Belediye başkanımız yıkacağım diye geliyor ama devam ettiriyor. Siyasette konuşurken insanlar laflarına çok dikkat etmeliler.

“Kreş sorunu ortadan kalkacak”
İzzet Ünsal: Marmaris'teki diğer bir sorun da memurların ve esnafın çocuklarını göndereceği kreş. Özel kreşler çok pahalı. Belediyemiz ve Esnaf Odası birlikte bir kreş yapacağız. Hem esnafımız, hem çalışanımız çocuklarını daha ucuza bakımlarının yapılabileceği bir kreşi kazandıracağız. Kreş sorunu ortadan kalkacak. Biz Marmaris'te toplumu geren taraf değil yumuşatan taraf olacağız.

“Hafif raylı sistemin Marmaris'e gelmesi lazım”
İzzet Ünsal: Marmaris'e hafif raylı sistemini getirmemiz lazım. Bunu Şoförler Odası ve şoförlerimizle birlikte yapacak. Eğer ki yapmam derlerse, kendilerini yenileyemezlerse yarın gelir birisi yapar. Bugün Marmaris'te hafif raylı sistem İçmeler'e kadar gelsin, İçmeler'deki hiçbir iş adamı Marmaris'teki dükkanına arabasıyla gelmez.

“Teknecilerimizin derdine deva olacağız”
Metin Cangör: Marmaris'teki yat ve teknecilerin bir sorusunu soracağım size. Yerli teknelerimizin çekileceği bir yer olmadığı bildirildi ve size sormam rica edildi. Çekek yeri için ne yapacaksınız?
İzzet Ünsal: Ben kendilerini ziyaret ettim. Marmaris Belediye Başkanının yasakladığı, park yapacağım diye teknecilere eziyet çektirdiği bir yer var. Ben kazanırsam başkanın park yapacağım dediği yeri düzenleyip teknecilerimize vereceğim orayı. Marmaris'in orada parka ihtiyacı yok. Zaten yanı başında dünyanın en güzel yerlerinden biri olan, dinlenebileceğiniz, piknik yapabileceğiniz, denize girebileceğiniz Günnücek Parkı var. Belediyenin reisi olarak onlara yardımcı olmamız lazım onlar zaten çok para kazanmıyorlar. Onları rahatsız etmenin bir anlamı yok. Biz onların sorununu çözeceğiz. Yerel yönetici olarak onların derdine deva olmak zorundayız.
Geçen gün Bilgin Özkaynak ile görüştüm. Belediye Başkan Adayı olamadınız, bana projeleriniz ile yardımcı olur musunuz? dedim. Tabii ki de olurum dedi. Kendisine bir kere daha teşekkür ederim. Marmaris'te plajımız çok dar. Bilgin bey ile görüştüğümde plajın genişletilebileceğini konuştuk. Bu proje ile plajımız çok güzel bir hal kazanacak.
Bilgin beyin diğer bir projesi de Karavan Turizmi Projesi. Marmaris'in Günnücek Ormanlarından sonra Karavan Turizmi için boş alanları var. Biz o alana Dünyanın her yerinden 500-1000 karavan getirebilirsek, her biri ayda 4 bin dolar getirse bin karavan ayda 4 milyon dolar getirir. Bunlar yılın 12 ayı karavanda yaşayan insanlar. Bunlarla birlikte gelen 20-30 bin dolar Marmaris'te kış turizmini hareketlendirir.
Birde Yat Festivalleriyle ilgili; bu festivalin en güzel ve en iyi şekilde yapılabilmesi için elimden ne gelirse yapacağım dedi. Bilgin bey bana bu güzel üç projeyi verdi. Beni olgunlukla karşıladı ve kendisine bir kere daha teşekkür ediyorum.



İzzet Ünsal kimdir?
1958 Marmaris doğumlu olan İzzet Ünsal ortaöğrenimini Marmaris'te tamamladı. Belediyede şoförlük, Rahmetli Suphi Bekret'in yanında ön muhasebecilik, Lidya Otel'de görevli ve geceleri de Sinemacı Tahir olarak tanınan babasının sinemasında çalışarak iş hayatına başladı. İzzet Ünsal şimdi ise Marmaris Uzunyalı'da ve Barlar Sokağı'nda mülkünün de aile şirketlerinde olduğu cafe-bar ve restaurant işletmeciliği yapmaktadır. Aynı zamanda şirketin diğer teşebbüsü, oğlu Doğuş Ünsal'ın da başında bulunduğu, GESAS'ın Irak'ta devam eden inşaat isleri bulunmakta ve Türkiye'nin önde gelen firmalarına Irak'ta danışmanlık hizmetleri vermektedir. Ayrıca, İzzet Ünsal ve ailesinin hormonsuz domates sektöründeki başarısıyla öncülerden olmasına rağmen, ülkemizin yanlış tarım politikaları ve ihracattaki sıkıntılar nedeniyle bu isletmeleri kapanmıştır.
Marmaris'e 20 yılı aşkın süre eğitim hizmeti veren, aynı zaman da Yedinci Cumhurbaşkanımız Sayın Kenan Evren'inde resim öğretmenliğini yapan Zerrin hanımla İzzet Bey 1985 yılında evlenmişler ve 1986 yılında da bir erkek evlat sahibi olmuşlardır.
İzzet Ünsal'ın içinde bulunduğu görevler sırasıyla;
1- Siyası hayatına, 1985 yılında sonradan yönetim kurulu üyeliği ve uzun yıllar ilçe Başkanlığını yapacağı, ardından da milletvekili adaylığına kadar uzanan serüvenini yasayacağı Anavatan Partisi'nde başladı. Güler yüzlü tavrıyla, sevgili eşinin de desteğini alarak Marmaris'e birçok hizmette bulundu. Bu hizmetlerinden satırbaşları ise şunlardır:
_ Barajın gerçekleşmesinde,
_ Çöp depolama alanın yapımında,
_ Arıtma tesislerinin yapımında,
_ Orman Bakanlığından Marmaris için alınan tahsisler de,
_ Limanın özelleştirilmesin de
_ Çarsının üstünün kapanmasın da
_ Datça yolunun yapılmasın da
_ Beldelerimize getirilen hizmetler de
_ Muhtar evlerinin Marmaris Mahalle Muhtarlarına kazandırılmasında
_ Parti ayırt etmeksizin herkese sevgi ve saygı ile hizmet verilmesinde
_ Belediyemizin aldığı kararlarda siyasi destek vererek hizmetlerde bulundu.
Bu hizmetleri İzzet Ünsal'ı 22. dönem milletvekilliği adaylığına kadar götürdü.
2- Marmaris'in en etkin sosyal derneklerinden biri olan Marmaris Rotary Kulübü'nün kurucusudur. 1990 yılında Türkiye'nin o dönem en genç başkanı olarak Marmaris Rotary Kulübü'nün başkanlığına seçildi. Döneminde yaptığı hala konuşulan "Atatürk'ü Anlama ve Yaşatma Paneli" çok büyük ses getirdi. Rotary hayatında ki diğer başarıları ise şunlardır:
• Gençlere olan güveni ve onlara olan desteğiyle bilinen İzzet Ünsal,
Marmaris Rotaract Kulübünün kurulmasın da en büyük paya sahiptir.
• Rotaractlar' dan sorumlu asistan guvernörlük yaptığı dönemde 2440.
Bölgede 18 adet Rotaract Kulübü kurarak Türk Rotary' sine Rotary International'dan birincilik ödülü getirdi.
• Bir dönem Rotaryenlerden sorumlu asistan guvernörlük görevi yaptı.
• Döneminde Orman Müdürlüğü ile ortaklasa yaptıkları "Benimde Bir Dikili Ağacım Olsun" kampanyası Türk Rotary' sinde büyük yankı uyandırdı.
3- GETOB' da uzun süre yöneticilik yaptı ve Marmaris'imizi gerek yurt içinde gerekse yurt dışında basarıyla temsil etti.
4- Yedinci Cumhurbaşkanımız Sayın Kenan Evren' inde davetiyle, Kenan Evren Vakfı'nda uzun süre görev aldı. Kenan Evren Koleji arsasının kazanılmasında da emekleri büyüktür.
5- Sayın Korkut Karaca ile birlikte Marmaris Spor'a başarı getirmek için büyük uğraşlar verdi.

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141