• BIST 8718.11
  • Altın 2245.417
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.165
  • Muğla 7 °C
  • İzmir 7 °C
  • Aydın 9 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Levent Çakıroğlu: “Yapı Kredi başarılı performans sergilemeye devam ediyor.”

Levent Çakıroğlu: “Yapı Kredi başarılı performans sergilemeye devam ediyor.”
Koç Holding, 2016 yılının ilk yarısında konsolide bazda toplam 31.1 milyar TL gelir elde ederken, 1.4 milyar TL ana ortaklık payı net dönem kârı gerçekleştirdi.

KOÇ HOLDİNG YILIN İLK YARISINDA 31.1 MİLYAR TL KONSOLİDE CİRO, 1.4 MİLYAR TL ANA ORTAKLIK PAYI NET DÖNEM KÂRI ELDE ETTİ

 

KOÇ HOLDİNG CEO’SU LEVENT ÇAKIROĞLU:

“SON 5 YILDA 30 MİLYAR TL’YE ULAŞAN YATIRIMLARIMIZ ÜLKEMİZE VE GELECEĞİNE OLAN GÜÇLÜ İNANCIMIZIN EN ÖNEMLİ GÖSTERGESİDİR. BAŞTA FAALİYET GÖSTERDİĞİMİZ COĞRAFYALAR OLMAK ÜZERE TÜM DÜNYADA ÜLKEMİZİN POTANSİYELİNİ ANLATMAYI SÜRDÜRECEĞİZ.”

 

Koç Holding’in ilk yarı finansal sonuçlarını değerlendiren Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, “Ülke olarak oldukça zorlu günleri geride bıraktık. Siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçen darbe girişimiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve beraberliği hedef alındı. Bu girişim, başta halkımızın, Devletimizin ve kolluk kuvvetlerimizin demokrasiye olan inancıyla bertaraf edildi. Ülkemiz, yaşanılan bu acı deneyimle önemli bir demokrasi sınavından başarıyla geçti. Bu vesileyle bir kez daha olaylarda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu kabul edilemez darbe girişiminin ardından sürecin normale dönmesi yolunda sağduyu, birlik ve beraberliğimizin galip geldiğini gururla görüyoruz. Oluşan dayanışma ortamı toplumsal kalıcı barışın tesisi yolunda büyük bir fırsat penceresi açtı. Bu yolda tüm kesimlerin sorumlulukla hareket etmesi gerektiğine inanıyor, Koç Topluluğu olarak üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum. Neredeyse Türkiye Cumhuriyeti ile yaşıt olan Topluluğumuz 90 yılda, Ülkemizin pek çok zorlu dönemine tanıklık etti. Bugüne dek inançla ve bağlılıkla Ülkemizin yanında olduk, çalışmaya ve üretmeye devam ettik. Son 5 yılda 30 milyar TL’ye ulaşan yatırımlarımız Ülkemize ve geleceğine olan inancımızın en önemli göstergesidir. Başta faaliyet gösterdiğimiz coğrafyalar olmak üzere tüm dünyada Ülkemizin potansiyelini anlatmayı sürdüreceğiz.”

 

Levent Çakıroğlu: “Yılın ilk yarısında yatırımlarımızla büyümeye devam ettik, ekonomiye ve istihdama katkıda bulunmayı sürdürdük.”

Koç Topluluğu Şirketleri’nin yılın ilk yarısında gösterdikleri performans ile Türkiye ekonomisinde sektörlerinin itici gücü olmayı sürdürdüklerine dikkat çeken Levent Çakıroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “2016 yılının ilk yarısı, hem yurtiçi hem de yurtdışında politik belirsizliklerin, jeopolitik risklerin ve piyasalardaki dalgalanmanın oldukça yoğun olduğu bir dönemdi. Biz Koç Holding olarak bu dönemde çeşitlendirilmiş portföy yapımız, güçlü ihracatçı şirketlerimiz ve yatırımlarımızla büyümeye devam ettik, ekonomiye ve istihdama katkıda bulunmayı sürdürdük. Bu dönemde şirketlerimizin güçlü operasyonel ve finansal performansları ve sağlam bilançomuz sayesinde S&P tarafından ‘yatırım yapılabilir’ statümüzü koruduk. Küresel vizyonumuzla Arçelik’in uluslararası konumunu daha da güçlendirecek önemli bir adım attık. Pakistan’ın lider beyaz eşya şirketini bünyemize katabilmek için satın alma anlaşmasını imzaladık. Son senelerde otomotivde yaptığımız yatırımlar sayesinde 2016 yılında pazara yeni modeller sunduk ve Türkiye otomotiv ihracatındaki büyümenin lokomotifi olduk. Bankacılıkta kârlılığımızı büyütürken sermaye yapımız ve likiditemizin güçlenmesi için gerekli adımları attık. Ar-Ge ve inovasyona verdiğimiz önemle teknolojiye yatırım yapmaya devam ettik. Patent Ligi’nde ilk beşin üçünü Koç Topluluğu Şirketleri oluşturdu.”

 

Levent Çakıroğlu: “Tüpraş güçlü iç talep sayesinde yılın ilk yarısında tam kapasite çalışarak satışlarını %12 artırdı.”

Levent Çakıroğlu, yılın ilk yarısında Akdeniz piyasasında zayıflayan ürün-fiyat rasyoları neticesinde Tüpraş’ın net rafineri marjının geçen yıla göre gerilemesine karşın, Fuel-Oil Dönüşüm Tesisi’nin de katkısıyla, geçtiğimiz yılın üzerinde satış gerçekleştirdiğine dikkat çekti. Levent Çakıroğlu, “Tüpraş’ın ilk altı ayda toplam satışları geçen yıla göre %12 artışla 14,5 Milyon Ton oldu. Güçlü iç talep nedeniyle yurtiçi satışları ise %23 oranında artış gösterdi.” diye konuştu.

 

Levent Çakıroğlu: “Ülkemizin otomotiv ihracatında büyümenin lokomotifi olduk.”

“Otomotiv şirketlerimiz, yılın ilk yarısında ticari araç taleplerindeki gerilemeye rağmen güçlü ihracat performanslarıyla hem ciro hem de kârlılıklarını arttırdı” diyen Levent Çakıroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yapılan yatırımlar ve yeni ürünler sayesinde, Ford Otosan ve Tofaş sektörün üzerinde bir performans sergileyerek toplam ihracat adetlerini geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre sırasıyla yüzde 17 ve yüzde 53 seviyesinde yükseltti ve satışlarının yaklaşık yüzde 70’ini ihracat oluşturdu. Bu dönemde şirketlerimiz üretim ve Ar-Ge alanındaki yetkinliklerini uluslararası seviyeye taşıdı. Ford Otosan Türkiye’de sıfırdan geliştirilen ve üretilen ilk ve tek kamyon motoru yeni nesil Ecotorq motorun seri üretimine başlarken; Tofaş fikri ve sınai haklarına sahip olduğu Egea Projesi’nin Fiat Egea Hatchback ve Fiat Egea Station Wagon’un üretimine başladı.”

 

Levent Çakıroğlu: “Arçelik tüm dünyada beyaz eşya pazarındaki konumunu güçlendiriyor.”

2016 yılının ilk yarısında Arçelik’in, Avrupa beyaz eşya pazarında pazar payı kazanmaya ve Beko markasıyla adetsel bazda ikinci sırada yer almaya devam ettiğine de dikkat çeken Levent Çakıroğlu, “Arçelik yılın ilk yarısında güçlü ihracat ve iç talebin etkisiyle toplam cirosunu %20 arttırdı. Yine aynı dönemde global büyüme stratejisi kapsamında Pakistan’ın lider beyaz eşya ve ev aletleri üreticisi Dawlance’ı satın almak için anlaşma imzaladı. Böylelikle Arçelik’in üretim gücünü 7 ülkeye ve 18 tesise çıkaracak çok önemli bir adım attık.”

 

Levent Çakıroğlu: “Yapı Kredi başarılı performans sergilemeye devam ediyor.”

Yapı Kredi’nin, yılın ilk yarısında kârlılığını arttırırken; sermaye, likidite ve pazar payı konumlarını koruduğunu da vurgulayan Levent Çakıroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Yapı Kredi’nin BDDK konsolide net kârı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 62’lik artışla 1,55 milyar TL olurken, kümüle ortalama maddi özkaynak kârlılığı 433 baz puan artarak yüzde 14,0 seviyesinde gerçekleşti. Banka sermaye tabanı, güçlü kârlılık, etkili sermaye kullanımı ve sermaye benzeri kredinin katkılarıyla güçlendirildi. 2016 yılında da dijital bankacılığa odaklanmaya devam eden Yapı Kredi, mobil başta olmak üzere dijital kanallarla müşteri tabanını genişletmeyi sürdürdü.”

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141